Marathonbet

Marathonbet er nu også i Danmark

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Introduktion til Marathonbet

Marathonbet er en udenlandsk spiludbyder, som opererer på en masse internationale markeder. Ultimo 2021 sikrede selskabet sig en dansk licens, og du kan nu spille både sportsbetting og casino hos spiludbyderen.

Spiludbyderen startede op helt tilbage i 1997 i intet mindre end det tidligere Sovjet af alle steder. Siden har der været gang i den internationale ekspansion, og i flere markeder har selskabet opnået en ganske fin markedsandel.

Marathonbet er den officielle “betting partner” og officiel træningstrøjepartner for mægtige Manchester City, og spiludbyderen er også betting partner for de to spanske hold Sevilla FC og Girona FC. Disse aftaler er dog pt. lagt lidt på hylden, da kontakten til russiske ejere besværliggøres af krigen i Ukraine.

Spiludbyderen har over årene samarbejdet med sportsklubber på den øverste hylde. Tidligere har Marathonbet haft aftaler med prominente klubber som f.eks. Manchester United, Liverpool FC, Tottenham, Fulham, Middlesbrough, West Ham, Lazio og Malaga. Der er derfor ingen tvivl om, at selskabet har nogle økonomiske muskler at spille med. Nu er tiden kommet til at man vil prøve sig af i Danmark, og vi ser frem til at se hvad spiludbyderen med de høje odds kan på et marked domineret af bl.a. Bet365 og Unibet.

Strømlinet og internationalt produkt

Hvis du er på udkig efter en decideret dansk spiludbyder, så er Marathonbet ikke det oplagte valg. Produktet er internationalt og tilpasset et massemarked på den lidt upersonlige måde. Det betyder dog ikke, at du ikke kan spille på et hav af dansk sport – for det kan du! Men du finder ikke danske specialspil, som vi kender det fra de skandinaviske spiludbydere.

Du kan bl.a. spille på dansk fodbold, håndbold, ishockey, basket osv. Ja, du kan sågar også spille på Danmarksserien, U-21, U-19 og en god sjat kvindefodbold. På den måde har spiludbyderen faktisk et oddsudvalg, som du ikke finder hos andre spiludbydere.

Hjemmesiden, app’en til mobilen og al kommunikationen er naturligvis på dansk, så heller ikke på den front skuffer Marathonbet. Det er lidt en pudsig spiludbyder for på én måde er produktet ganske attraktivt, og på andre måder er det knapt så attraktivt. Er du til høje odds skal du klart give spiludbyderen et skud, men foretrækker du at begynde at spille hos en udenlandsk spiludbyder i mere trygge rammer er der bedre alternativer.

Skyhøje odds og 0%-margin kampe

Oddsene er spiludbyderens helt store trækplaster. Du finder nogle megagode odds hos Marathonbet, og derfor kunne spiludbyderen selvsagt godt blive en favorit hos flere danske spillefugle. Det er jo ikke fordi vi typisk bliver stopfodret med høje odds – hvis man ser bort fra diverse odds-boosts og Betfair Spillebørs.

Du vil lynhurtigt fornemme at spiludbyderen har sine egne oddssættere ansat til at “compile” nogle attraktive odds. Hvis du er gået lidt sur i den sædvanlige Kambi- eller SBTech løsning – eller masseproducerede odds i det hele taget – så er Marathonbet måske noget for dig?

På visse markeder tilbyder Marathonbet 100% teoretisk tilbagebetaling. Det vil altså sige, at spiludbyderen ikke har nogen matematisk edge. Udvalget af 0%-margin begivenheder er faktisk ganske stort, og det bedste af det hele er, at kampene er ganske højtprofilerede. Nej, det er ikke en kamp i 2. Bundesliga, men i stedet Champions League-finalen, Europa League-finalen, udvalgte Superliga-kampe og kampe fra både Premier League, Serie A, Bundesligaen og La Liga. Der er natuligvis også 0%-margin kampe at finde i andre sportsgrene, og du kan spille på skyhøje odds i f.eks. NBA, NHL, MLB og NFL.

Udvalget af “zero juice”-markeder skifter hele tiden i takt med hvad der er på programmet, så spiludbyderens kunder kan altså finde nogle pænt gode odds fra tid til anden. De henvender sig dermed til samme målgruppe som f.eks. Pinnacle, som desværre ikke er aktive i Danmark.

Vi er kæmpe-fans af konceptet med 0%-margin kampe og begivenheder. Hvorfor gør spiludbyderen det, hvis de ikke kan vinde på det? Der er naturligvis mange årsager, og de fleste kunder vil alligevel oftest spille en double eller på anden vis formøble den ekstra edge. Husk også på, at selv om der er en margin på 0%, så skal du stadig ramme rigtigt.

Hjemmesiden skiller vandene

Lad det være sagt med det samme. Du skal måske ikke vælge Marathonbet som spiludbyder pga. hjemmesidens æstetik. Den er nemlig lidt atypisk og uinspirerende. Spiludbyderen med de østeuropæiske rødder kæmper en hård kamp med bl.a. Cashpoint i at have en ganske gammeldags hjemmeside. Du vil opleve, at du bliver taget 10-15 år tilbage i tiden, men husk nu på, at hjemmesidens udseende er knapt så vigtig – det er trods alt funktionaliteterne der er vigtigst.

Der er markører, som indikerer om oddsene er på vej op eller ned. Det er en ganske fornuftig funktion, som man ellers kun plejer at se i odds-sammenligningstjenester. Hatten af for det! Cash-out er en funktion som i dag er mere eller mindre standard hos spiludbyderne, men den skal alligevel også nævnes her. Det er en nem og bekvem måde at sikre sin gevinst på (eller mindske sit tab 🙈).

Én af de ting i bider mærke i er, at grundet det kæmpemæssige udvalg af odds har spiludbyderen lidt glemt at prioritere kampene/begivenhederne. Hvorfor skal danske sportsbetting-kunder eksempelvis se nogle jævnt uinteressante kampe på forsiden. Vi snakker tyrkisk kvindevolleyball og serbisk fodbold på forsiden, så funktioner så personliggørelsen er til at overse. Der må sidde UX-eksperter hos Netflix, som tager sig til hovedet. Til gengæld virker menuen til venstre ganske fint, og der er trods alt flere måder at finde frem til netop den kamp man er på udkig efter. Du kan også benytte søgefunktionen, som er gemt godt og grundigt oppe i højre hjørne.

Overordnet set er spiludbyderens hjemmeside ikke henvendt til nybegyndere, og det er måske helt efter hensigten. Vi vælger dog at tro, at man blot har fokuseret mere på kerneproduktet end lækkert design. Og det er vel en ganske okay tilgang.

Marathonbet på mobilen – apps til både iOS og Android

Langt de fleste spil bliver i dag sat via en mobil enhed, og derfor er det da også med stor glæde at vi har erfaret, at Marathonbet er på banen med en app til både iPhone (iOS) og Android. Når man henvender sig til et dansk publikum, som på desktop skal logge på med NemID eller MitID, er det en no-brainer at fokusere benhårdt på mobilen. Marathonbet kan udover de to apps og tilgås via en mobil version, som groft sagt bare er en nedskaleret version til mobilen.

Heller ikke de to apps til mobile vinder nogen designpriser, men det skal dog med, at det spøjse design ikke på samme måde skiller sig så meget ud på en mobil enhed. Der er f.eks. ingen forside, men du hopper direkte ind i live-betting sektionen. Nogle vil sige at de springer en ligegyldig forside over, mens andre vil mene at det er lidt skrabet. Ellers fungerer de to apps ganske fint, og er du til spil på mobilen er det bestemt værd at spille via app’en.

Live betting og live streaming

Live betting er det nye sort indenfor sportsbetting. Majoriteten af omsætningen udgøres af live betting, og det er der mange grunde til. Primært fordi det bare er topunderholdende at spille live. Marathonbet er naturligvis også på banen med et stort udvalg af live betting, og her skuffer spiludbyderen på ingen måde. Der er svimlende mange forskellige væddemålstyper at vælge imellem, og på f.eks. en Superliga-kamp finder du over 330 forskellige væddemål under live betting. Ganske imponerende!

Vær opmærksom på at de fleste spiludbydere skruer lidt på tilbagebetalingsprocenten under live betting. I kampens hede går de fleste spillere ikke så meget op i at få de sidste procenter med, og derfor er live-odds generelt et nøk under pre-match odds. Hos Marathonbet virker det til at an stadig holder skyhøje tilbagebetalingsprocenter under live betting. Spiludbyderens målgruppe er klart mere prissensitive end “manden på gaden”, så det er ikke et overraskende træk. Vi letter på hatten.

Marathonbet tilbyder desværre ikke live streaming af nogen art. Det er ellers kutyme, at spiludbyderne har investeret i rettighederne til at live stream fodbold og andre sportsbegivenheder. Fraværet af live streaming trækker ned i den samlede bedømmelse.

Fint udvalg af kampagner med fokus på 0%-margin

Hvis du er på udkig efter kampagner, så er Marathonbet et overraskende fint valg. Vi troede egentlig at man havde skaleret helt ned på “alt udenoms” men spiludbyderen har faktisk et fint udvalg af kampagner.

Vi har tidligere nævnt det flotte 0%-margin tilbud på udvalgte kampe, og det er naturligvis et budskab som spiludbyderen slår hårdt på i sin kommunikation. Det er helt forståeligt. Vær dog opmærksom på at 0%-margin tilbuddet udelukkende gælder pre-match.

På nuværende tidspunkt tilbyder Marathonbet hele to velkomsttilbud til nye kunder, men du kan kun vælge én af dem. Vælg mellem en traditionel odds bonus på 500 kr. med ganske okay gennemspilskrav eller et freebet på op til 1.000 kr. (med gennemspilskrav som er i den høje ende).

Du kan også drage nytte af Acca-forsikring, som giver multispil-eksperterne en ekstra lille skilling. Hvis du spiller en række med minimum 5 kampe, og den ene glipper, så får du et freebet (op til 300 kr.). Ak ja, vi kan slet ikke anbefale at spille rækker med minimum 5 kampe, men de spillere skal jo også tilgodeses.

Er du til ciffertips, bør du tjekke op på spiludbyderens “bore draw” (kedelig uafgjort)-koncept. Her kan du også få et freebet (op til 300 kr.) hvis kampen ender 0-0.

Tag et kig på loyalitetsprogrammet, som du kan deltage i ved blot at spille. Du optjener point som så kan veksles til kontanter, freebets eller deltagelse i specielle tilbud. Vi er lidt i tvivl om dette loyalitetsprogram er clearet med Spillemyndigheden, men mon ikke det er det?

Lækkerier fra Marathonbet

Lækkerier er vores kategori for alt det som bare oser af lækkerier hos en spiludbyder. Vi kommer ikke udenom 0%-margin konceptet her. Det er med afstand spiludbyderens største USP. Selv om det blot gælder for pre-match væddemål, er det et fremragende tiltag hvor spillerne endelig får reel værdi tilbage. Der er ikke tale om en random lodtrækning blandt 4.000 spillere men kort og godt værdi til den enkelte spiller.

Hvor er Marathonbet pt. aktive?

Som tidligere nævnt er Marathonbet først nu begyndt at acceptere danske kunder, men dermed ikke sagt, at spiludbyderen ikke er en populær skikkelse på den internationale spiludbyder-scene. Selskabet har lige nu fokus på flere østeuropæiske lande, Spanien, Italien, afrikanske lande (bl.a. Nigeria), Asien og Latinamerika. Selskabet oplever stor vækst i en del markeder, som andre spiludbydere typisk har problemer med at gå ind i – bl.a. Rusland og flere andre østeuropæiske lande.

De europæiske markeder styres bl.a. fra tre kontorer i henholdsvis Alderney (kanaløen mellem Frankrig og England), Rom og Madrid.

Hvordan kommer Marathonbet til at klare sig i Danmark?

Det vides endnu ikke om Marathonbet har det der skal til for at kunne spise kirsebær med de helt store på det danske marked. Det danske sportsbook-marked er som bekendt ikke det nemmeste at angribe, men omvendt er der en del spillere, som ville være begejstrede for en ny spiludbyder. Langt de fleste af os har allerede en konto hos 4-5 bookies – og helt sikkert en konto hos “The Big Three” (Oddset, Unibet og Bet365). Dermed kunne man godt trænge til at ryste posen lidt.

Har spiludbyderen en chance på det danske marked? Både ja og nej. Der er masser af kunder, som er det man kalder “prissensitive” – dvs. de jagter de bedste odds. Og for disse spillere er Marathon en spiludbyder man helt sikkert skal give chancen – ikke mindst pga. de attraktive 0%-margin markeder. En spiludbyder som Marathonbet vil dog få svært ved at skabe en positiv bundlinje udelukkende ved at henvende sig til hajer og dem, som jagter høj værdi. Indenfor sportsbetting gælder den velkendte 80/20-regel (Pareto-princippet) også, og med et yderst sløjt casino-produkt kan det være svært at se hvor indtægterne skal komme fra.

Fra politisk side har man ønsket at forhøje spilafgiften fra tidligere 20% af BSI (bruttospilindtægten) til nu 28%, og det er klart et parameter, som både eksisterende og potentielle spiludbydere skal have med i kalkulen. Marathonbet må nødvendigvis have en lavere margin end de fleste andre spiludbydere, og derfor er de tvunget til at tjene penge på anden vis end de højt-profilerede “zero juice”-markeder. Som spiller kan man jo være lidt ligeglad med om spiludbyderen tjener penge – og så alligevel ikke. Det skal naturligvis hænge sammen det hele, og vi ønsker jo blot alle et konkurrencepræget marked med lige muligheder.

Samlet vurdering af Marathonbet

Marathonbet er spiludbydernes svar på Atletico Madrid. Det er ikke kønt men særdeles effektivt. Spiludbyderen tilbyder skyhøje odds, og så kan alt andet vel være mindre vigtigt? Eller hvad? Høje odds er i hvert fald super vigtigt for nogle spillere, og her er Marathonbet et godt bud på en driftsikkert spiludbyder uden de store armbevægelser. Er du nybegynder eller går op i så meget andet, kan det meget vel være at du ikke finder det du er på udkig efter.

Vi ville ønske at der blev kælet lidt mere for detaljerne. Hjemmesiden behøver ikke være på niveau med Bwin, og uden at det skal være en skønhedskonkurrence betyder præsentationen altså lidt. Det er trods alt lidt risikabelt kun at satse på prissensitive high-rollers, men nu får vi at se om Marathonbet har det der skal til. I udlandet tiltrækker spiludbyderen også primært de seriøse spillere, og den strategi følges der op på i det danske marked.

Vi giver Marathonbet en fair chance – om ikke andet håber vi på at de kan give “The Big Three” en reel konkurrence på odds-fronten. På brand, hjemmeside og mobil-delen er der stadig et godt stykke.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Samlet bedømmelse
Dansk produkt
7
Odds
9
Hjemmeside
7
Mobil app
8
Live betting + live streaming
8
Lækkerier
9
Kampagner
8
marathonbetMarathonbet er en af de nyeste spiludbydere på det danske marked. Selskabet har kun haft licens siden ultimo 2021, og dermed er det den nye dreng i klassen. Spiludbyderens helt store trækplaster er skyhøje odds, hvilket du kan drage nytte af i stor stil. Enten ved de normale odds som holder høj tilbagebetalingsprocent, men også via det fremragende 0%-margin koncept på udvalgte markeder. Spiludbyderen fokuserer ikke på at præsentere det hele lækkert - så er du advaret! Alt i alt er det meget spændende med en lav-margin spiludbyder på det danske marked, og vi håber at det er med til at skubbe til konkurrenterne.