Bingo Lingo

Bingo-lingo - lær alle udtrykkene fra den forunderlige bingoverden

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Lær at tale som Gamle Ole!

Har du først en gang besøgt den lokale bankohal, så ved du også, at der er et helt særligt kodesprog blandt bingospillere. Vi kalder det Bingo Lingo, og det er du simpelthen nødt til at mestre, hvis du vil være med på dupperne.

Vi har derfor lavet en ordbog med de mest udbredte Bingo Lingo ord til dig. Ja ja, der sniger sig selvfølgelig også ord fra banko ind på listen.

Udvidet Bingo Lingo ordbog

Banko

Spilles traditionelt med 90 numre på en aflang plade med 15 numre på. Det er også, det du råber, når du får en række eller plade fuld. Skal du selv holde et bankoarrangement, så download dine egne bankoplader.

Bingo

Spilles traditionelt med 75 numre på en firkantet plade med 25 numre på. Det er også, det du råber, når du får en række eller plade fuld. Skal du selv holde en bingoaften med gutterne, så læs en masse tips, tricks og gode fashionråd her.

Bingo App

Du kan også spille bingo på mobilen. Enkelte steder spiller du direkte i mobilbrowseren, men de mest seriøse bingoudbydere har selvfølgelig lavet deres egen Mobil Bingo App. Når først den er downloadet, er det meget let at spille Bingo på mobilen. Du kan f.eks. spille bingo på mobilen hos Maria Bingo.

Bingobonus

Nogle bingosider på nettet tilbyder bonusordninger, hvor du som spiller får noget ekstra for at oprette dig som kunde. Nogle spiludbydere tilbyder dig også gratis kontanter at spille for uden krav om indskud. Se for eksempel nedenstående tilbud.

Bingochat

Bingochatten finder du hos de største online bingoudbydere. Her kan du skrive sammen med andre spillere og ofte vil der være chatværter, som afholder konkurrencer med præmier. Læs vores artikel om den bedste bingo chat her.

Bingo- eller bankohal

I en bingo- eller bankohal kan du spille bingo eller banko om rigtige penge. Det er altid en forening, der står bag og alt overskuddet fra spillet går til den lokale idrætsforening eller andet almennyttigt formål. Vi har lavet en liste med de fleste og mest aktive bankoklubber i Danmark.

Bingorum

De fleste bingoudbydere har flere forskellige bingorum med forskellige pladepriser og præmiepuljer. Nogle rum er udelukkende for danske spillere, andre rum er netværksrum, hvor du kan spille mod folk fra hele verden. Hos Maria Bingo kan du spille mod spillere fra hele verden. Dermed er præmierne naturligvis også meget større.

Bingotal

Bingo består typisk af 75 tal, men der udbydes også bingovarianter med 90 tal. Det er det vi historisk set har kaldt banko i Danmark, men det er i årenes løb blevet blandet godt og grundigt sammen. Læs hele om Bingo-Banko mysteriet her.

Bingoudbyder

En bingoudbyder går også under navnet spiludbyder og er en online bingoside, som har fået licens af Spillemyndigheden til at tilbyde bingo på nettet.

Chat

De fleste online bingosider stiller en bingochat til rådighed for spillerne. Du skal være logget ind for at skrive med andre spillere, og det er helt gratis at benytte chatten. Nogle gange er der også konkurrencer i chatten med præmier og her vil der ofte være krav om, at du har købt bingoplader til det pågældende spil. Læs vores anmeldelse af de bedste bingochats i Danmark.

Chatspil

Udover almindelige quizzer, så findes der en masse andre sjove chatlege- og konkurrencer. Hvis du er i tvivl om reglerne kan du altid spørge chatværten eller se det på selve chatsiden. I chatspillene kan du vinde kontanter, bingoplader, gavekort og andet godt.

Chatvært

De største bingoudbydere i Danmark har naturligvis også danske chatværter ansat. Deres fornemste opgave er at hygge om dig, hjælpe med at svare på spørgsmål og sørge for, at der altid er en god og hyggelig stemning i chatten. Derudover deler de også en hulens masse chatpræmier ud, så det kan altid godt betale sig at spille, når chatværterne er aktive. Se hvor du finder de bedste bingo chatværter.

Dupning

Foretages på din bingoplade med en lille sprittusch hver gang et af dine numre bliver råbt op. Altså hvis du spiller i den lokale bankohal. Online behøver du ikke foretage dig noget.

Fuld plade eller Full House

Fuld plade betyder, at alle talfelter på din bingoplade er udfyldt. Fuld plade udløser altid en gevinst, og det vil ofte være den største gevinst. Er du rigtig heldig, så kan du også vinde en Bingo Jackpot.

Gamle Ole

Gamle Ole er nummer 90. Udtrykket skulle eftersigende være en afart af det plattyske udtryk “de olde Mann” (altså den gamle mand).

Garanteret gevinst

For at gøre det ekstra attraktivt at spille, har bingoudbyderne nogle gange garanterede høje rækkegevinster. Det betyder, at du er sikker på at få en stor gevinst uanset, hvor mange spillere der er med i spillet. Er du rigtig heldig, så er præmiepuljen større end indskuddet, og så kan det rigtig godt betale sig at spille med!

Gratis Bingo

Enkelte spiludbydere tilbyder muligheden for at spille. Nogle bingosider har et decideret nybegynderrum, hvor pladerne er gratis i særlige tidsrum, og du derigennem kan vinde rigtige penge uden at risikere dine egne. Her kan du spille gratis bingo i 14 dage.

Jackpot

Der findes så mange forskellige bingo jackpots, at vi har skrevet en hel artikel om dem – og hvordan du vinder jackpotten. Læs alt om bingo jackpots.

Ordinalen

Det er ordinalen der afgør om du vinder Bingo Jackpotten eller ej. Ordinalen er det antal numre du maksimalt må benytte til at få pladen fuld, hvis du vil ramme jackpotten. Vi har lavet en hel artikel om jackpot-ordinalen. Læs om jackpot-ordinalen.

Pre køb

Når du spiller bingo på nettet, kan du ofte pre-købe dine plader. Det er en fordel, hvis du lige skal ud og sætte en ny spand kaffe over og ikke vil gå glip af et særligt spil. Når du har pre-købt en bingoplade, så får du automatisk din gevinst uanset om du sidder foran skærmen eller ej. Du kan faktisk pre-købe dine plader og slukke for computeren, hvis du hellere vil lave noget andet.

Puljegevinst

Puljegevinster afhænger af antal spillere og antallet af plader spillerne har købt. Jo flere plader der er købt til det pågældende spil, desto større er den samlede puljegevinst i spillet. Hvor stor præmien bliver for 1 række, 2 rækker og så videre, udregnes automatisk baseret på en fast matematisk formel.

Sidegevinst

I fysiske bingohaller vil der ofte være sidegevinster, men det er straks sværere på nettet, for her sidder man jo ikke ved siden af hinanden i klassisk forstand. Enkelte bingoudbydere har dog fundet på en ganske smart måde at overføre den populære sidegevinst til online bingo på. Her får alle der kun manglede 1 nummer en del af en særlig ’sidepuljegevinst’. Maria Bingo tilbyder sidegevinster i udvalgte spil.

Spilskema

Spilskemaet er en oversigt over de kommende bingospil inde i bingorummet. Du kan med andre ord se informationer om starttidspunkt, præmiepulje, jackpots og pladepris på kommende spil.

Mangler der udtryk i vores Bingo Lingo?

Hvis du mener at der mangler et udtryk i vores Bingo Lingo, så er du mere end velkommen til at skrive til os på info@7.dk.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk