Spil på Formel 1 – Læs alt om 2023-sæsonen

Spil på Formel 1 - læs alt om hvordan du spiller på den populære sportsgren

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Spil på Formel 1 og mærk suset fra den adrenalinpumpede sport. I denne artikel sætter vi fokus på en ekstremt populær sportsgren, som kun er vokset i popularitet herhjemme med danske Kevin Magnussen som den helt store katalysator. 2023-sæsonen bliver igen-igen en kamp mellem Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc og forhåbentlig er Super Max ikke så suveræn som i sidste sæson. Det bliver også superspændende at følge danske Kevin Magnussen, som med en opdateret bil og ny makker kan se frem til sin anden sæson efter det sensationelle comeback i sidste sæson.

Formel 1 er kendt som en dramatisk, ekstremt hurtig, glamourøs og spændende sportsgren, og hvorfor ikke spice dramatikken op med et lille odds eller to? Med legendariske Ferrari, Mercedes og Red Bull-racerne i feltet er der ekstrem fokus på Formel 1 i medierne, og det kan naturligvis komme danske spillefugle til gode. Jo mere baggrundsinfo, desto bedre er man klædt på til at spille på Formel 1.

Kender du følelsen af at løbet allerede er afgjort efter første sving? Ja, nogle gange føler man nærmest at de uovervindelige Red Bull og Mercedes-biler med Max Verstappen og Lewis Hamilton i spidsen er stukket af før man får set sig om. Så er det godt man lige kan få sat et spil på Formel 1 for lige at spice Grand Prix‘et op med en mønt eller to. Der findes nemlig ret mange forskellige spilvarianter ud over vindermarkedet.

Hvis du ikke har tålmodighed til at sætte dig ind i reglerne når det kommer til de sportsgrene du spiller på, så er Formel 1 den perfekte løsning set ud fra et underholdningsperspektiv. Amerikansk NFL-football, cricket og e-sport kan være afsindigt kompliceret, hvis man ikke kender reglerne, men ift. Formel 1 forholder det sig ganske anderledes. Det handler i store træk om at køre rundt på en bane, og de tre hurtigste ender med en tur på podiet, og måske et håndtryk af selveste Fyrst Albert af Monaco.

På samme tid er Formel 1 vanvittigt kompliceret, hvis man går i dybden, og ser på vejrforhold, teknikken, dækkene og optimal pit-strategi. De danske tv-kommentatorer er ganske sublime til at forklare de mange snørklede udtryk for motorsports-novicer som os andre, der knapt ved hvad en knastaksel er.

Som med alle andre sportsgrene eller events, så stiger dine vinderchancer jo mere baggrundsviden du har om emnet. Formel 1 er på ingen måde anderledes. Well, man kan aldrig gardere sig imod en motor, der står af 300 meter før det skakternede flag blafrer på en regnfuld søndag i Aserbajdsjans Grand Prix, men i det store og hele kan man ruste sig særdeles godt ved at følge med i sporten. Der er en masse data til rådighed, og bruger man disse korrekt er man bestemt på rette vej.

Spil på Formel 1 hos disse spiludbydere

Alle spiludbydere uden undtagelse tilbyder odds på verdens mest populære motorsport, så du får ikke svært ved at finde et sted at placere dine Formel 1-spil. Når du har besluttet dig for at komme op med muldvarpen, så skal du blot vælge en spiludbyder, som du har hørt godt om.

Vi kan anbefale at tjekke diverse spiludbydere ud her på 7.dk, eller blot oprette en konto hos de mere sikre kort; Unibet, Bet365 og Betfair. Disse tre spiludbydere regner vi som tre af de bedste på markedet, så dem kan du være ganske tryg ved – og de tilbyder naturligvis et hav af spil på Formel 1 – både før og under racene. Ja, du kan sågar også spille på kvalifikationen.

Bet365

Bet365 er verdens største spiludbyder, og det er der naturligvis en del grunde til. Du vil her opleve en af de bedste live-betting løsninger på markedet, og ift. Formel 1 skorter produktet heller ikke på specialspil. Formel 1 er en global sport, og derfor er dækningen hos Bet365 også massiv. Der er vel kun en håndfuld sportsgrene, som får mere fokus end motorsportens fuldblodsklasse. Det hjælper naturligvis også at Lewis Hamilton har en kæmpestor fanbase i England, hvor spiludbyderen har sine rødder.

Læs anmeldelse af Bet365

Unibet

Unibet er en af de tre største spiludbydere på det danske marked. Vi er ret glade for den grønne spiludbyder, og her kan du være sikker på at du altid finder masser af spil på Formel 1 – både før, under og efter træningsrunder, kvalifikationen eller live under selve løbet. Unibets hjemmemarked er Europa inklusiv de Formel 1-gale nationer Tyskland, Belgien og Frankrig, så du kan være sikker på at Formel 1 får fuld pedal.

Læs anmeldelse af Unibet

Betfair Spillebørs

Det er naturligvis også værd at nævne verdens med afstand største spillebørs, når det kommer til Formel 1. Hvis du har svært ved at finde vinderen af et Grand Prix, er det måske en tand nemmere at finde en som ikke vinder? Det kan du drage fordel af på en spillebørs, hvor du kan udbyde et odds til andre spillere.

Lad os slå det fast med det samme. Nej, du kan ikke blot spille imod AlphaTauri-kørerne hele tiden. Oftest handles de til odds mellem 200 og 1.000 for at vinde et enkelt Grand Prix. Da minimumsindsatsen hos spillebørsen er 30 kr. skal du altså risikere 30.000 kr. for blot at vinde 30 kr. Det er de færreste der har den rulle. Derimod kan det være en god strategi, at spille imod en af favoritterne.

Læs anmeldelse af Betfair Spillebørs

Se Formel 1 live hos Viaplay

I Danmark sidder Nordic Entertainment Group (NENT) tungt på rettighederne til Formel 1. Det betyder, at du enten skal være i besiddelse af TV3+ eller streamingtjenesten Viaplay. Med Kevin Magnussen tilbage i Formel 1 er interessen igen massiv, og hos NENT må der være brede smil på ledelsesgangen over et nyt K-mag-eventyr.

Den nemmeste og hurtigste måde at få adgang til Formel 1 er at købe Viaplay for 449 kr./md. Så får du også adgang til et hav af topsport – bl.a. Champions League, Premier League, Superligaen, Bundesligaen, European Tour i golf, UFC, NHL og NFL.

Primo 2023 har streamingtjenesten arrangeret sine pakker således, at du skal have den store pakke for at kunne streame sport.

Spil på Formel 1 – masser af odds på motorsportens kongeklasse

Du kan ikke overraskende spille på et hav af forskellige Formel 1-markeder. Vi vil blot nævne nogle ganske få her, da en fuldstændig liste ville være uudtømmelig. Jo mere obskur spillet er, desto mindre “edge” har du formentlig, men man ved jo aldrig. Oddssætterne har jo også sine begrænsninger på de mere obskure væddemålsvarianter.

Kørernes VM

Kørernes VM / Mesterskab er den ultimative titel for kørerne. Du spiller på hvilken kører, der samlet set henter flest point i sæsonens 23 Grand Prix-løb. De ti bedst placerede kørere i et Grand Prix får alle point til den samlede stilling – fra sølle 1 point til 25 point til løbets vinder. Du skal lige huske på, at der også uddeles point til vinderne af de såkaldte sprint races.

Placering 🏁Point 🏆
Nummer 125 point
Nummer 218 point
Nummer 315 point
Nummer 412 point
Nummer 510 point
Nummer 68 point
Nummer 76 point
Nummer 84 point
Nummer 92 point
Nummer 101 point
Nummer 11-20Bedre held næste gang

Som du nok kan se, skal man ikke udgå mange gange før man er håbløst bagud i den samlede stilling. Den lille forskel på at ende nummer 2 eller 4 betyder typisk også en masse taktik og lurepasseri. Ingen grund til at satse for meget, hvis man bare skal undgå at tabe for mange point i den samlede stilling vel?

Som noget forholdsvist nyt har Formel 1 også indført Sprint Kvalifikation, og i 2023-sæsonen er det planen at man vil køre hele seks Grand Prix’er med det nye tiltag: Aserbajdsjan, Østrig, Belgien, Qatar, USA og Brasilien. Der er henholdsvis 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 og 1 point til top 8.

Kørernes VM er ikke overaskende det væddemål, der tager længst tid at få afgjort. Det er et såkaldt sæsonspil, som potentielt set kan tage hele sæsonen at få afgjort. Dvs. primo marts – ultimo november.

Gør op med dig selv om det er værd at allokere nogle midler i 10 måneder på et væddemål, der oftest ikke har en kæmpe upside. Det er sket i meget sjældne tilfælde at en outsider vinder den samlede titel, så gider man placere sine penge i ti måneder for at få odds 1.72 på Max Verstappen som verdensmester? Næppe.

Nedenstående to grafikker viser odds på hvem der bliver Formel 1-verdensmester i 2023. Som du kan se, vurderer Bet365 og Unibet at kun fire kørere har en kinamands chance for at vinde titlen (Max Verstappen (Red Bull), Lewis Hamilton (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari) og George Russell (Mercedes)). De to spiludbydere er naturligvis lidt uenige om oddsene hist og pist, men i store træk er de enige om hvem der er favoritter og i hvilken rækkefølge.

Kevin Magnussen spås naturligvis ikke nogen chancer for at live verdensmester – det er ganske enkelt ikke realistisk i en Haas-racer. Du får odds 1001 hos begge spiludbydere på danskeren, men spar pengene til noget andet. Er du til overraskelser, så er det nok mere oplagt at kigge på et specifikt Grand Prix – der er chancen for overraskelse en del større.

Efter Kevin Magnussens retur til Formel 1 kan du naturligvis spille på den populære dansker. Se masser af Kevin Magnussen odds her.

Konstruktørernes VM

Konstruktørernes VM er i det store og hele det samme som ovenstående, men her afgøres det blot af det samlede antal point som et team har optjent i sæsonen. Hvert team – f.eks. Mercedes, Ferrari, Red Bull, Williams, Haas og McLaren har alle to kører, og dette spil går dermed på den samlede pointhøst for holdets to kørere.

Også her gælder det at favoritterne oftest giver særdeles lave odds. Dette naturligvis fordi risikoen for at skuffe over en hel sæson er væsentlig lavere end et tilfældigt blow-up under et Grand Prix.

Mægtige Red Bull giver f.eks. ikke mere end odds 1.90 som vinder af konstruktørerne VM i 2023-sæsonen. Det skyldes ikke mindst, at man igen vurderer teamets samlede pakke (Verstappen & Checo Perez) bedre end ditto hos Mercedes (Hamilton & Russell). George Russell har for alvor fået gang i sin Mercedes, så odds 2.37 på Toto Wolffs tropper kan bestemt være værd at overveje. Du kan tilmed fedtspille endnu mere ved at spille de enkelte teams i top 2 eller 3.

Ferrari er den ukendte størrelse i konstruktørernes VM. I de seneste sæsoner har de gjort det fint, men masser af dårlige beslutninger ødelagde f.eks. 2022-sæsonen. Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr. skal hive nogle gevaldige kaniner op af hatten for at kunne konkurrere med Red Bull og Mrcedes.

De ti Formel 1-teams i 2023-sæsonen

Der er ti teams i 2022-sæsonen, som byder på intet mindre end 23 Grand Prix spredt over hele verden.

Vi har siden sidste sæson sagt farvel til Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher og Nicholas Latifi. til gengæld har feltet fået tilgang af Oscar Piastri, Nyck de Vries, Logan Sargeant og den rutinerede Nico Hülkenberg.

TeamnavnKørere
Mercedes🇬🇧 Lewis Hamilton
🇬🇧 George Russell
Ferrari🇪🇸 Carlos Sainz Jr.
🇲🇨 Charles Leclerc
Red Bull 🇲🇽 Sergio Pérez
🇳🇱 Max Verstappen
McLaren🇬🇧 Lando Norris
🇦🇺 Oscar Piastri
Alpine🇫🇷 Pierre Gasly
🇫🇷 Esteban Ocon
AlphaTauri🇳🇱 Nyck de Vries
🇯🇵 Yuki Tsunoda
Aston Martin🇪🇸 Fernando Alonso
🇨🇦 Lance Stroll
Alfa Romeo🇫🇮 Valtteri Bottas
🇨🇳 Zhou Guanyu
Haas🇩🇰 Kevin Magnussen
🇩🇪 Nico Hülkenberg
Williams🇹🇭 Alex Albon
🇺🇸 Logan Sargeant

Formel 1-kalender for 2023-sæsonen

2023-sæsonen ser mere spændende ud end nogensinde, og interessen for Formel 1 har betydet at der nu er 23 Grand Prix’er på kalenderen. En beslutning som naturligvis har fået kritik fra flere fronter, men ikke desto mindre er de 23 GPs nu lagt fast. I år må vi undvære det kinesiske Grand Prix (grundet corona) og selvfølgelig også det russiske (pga. krigen i Ukraine).

LøbDatoGrand PrixBy
15. marts🇧🇭 BahrainSakhir
219. marts🇸🇦 Saudi ArabiaJeddah
32. april🇦🇺 AustralienMelbourne
430. april🇦🇿 AserbajdsjanBaku
57. maj🇺🇸 MiamiMiami
621. maj🇮🇹 Emilia RomagnaImola
728. maj🇲🇨 MonacoMonte Carlo
84. juni🇪🇸 SpanienBarcelona
918. juni🇨🇦 CanadaMontreal
102. juli🇦🇹 ØstrigSpielberg
119. juli🇬🇧 StorbritannienSilverstone
1223. juli🇭🇺 UngarnBudapest
1330. juli🇧🇪 BelgienSpa
1427. august🇳🇱 HollandZandvoort
153. september🇮🇹 ItalienMonza
1617. september🇸🇬 SingaporeSingapore
1724. september🇯🇵 JapanSuzuka
188. oktober🇶🇦 QatarLosail
1922. oktober🇺🇸 USAAustin
2029. oktober🇲🇽 MexicoMexico City
215. november🇧🇷 BrasilienSao Paulo
2218. november🇺🇸 Las VegasLas Vegas
2326. november 🇦🇪 Abu DhabiYas Island

Race vinder

Race vinder er med afstand det populæreste spil på menuen. Det drejer sig naturligvis om at forudsige, hvem der løber med trofæet for det enkelte Grand Prix.

Spillet er også temmelig nemt at forstå, og der er altid odds på dette marked – før og under racet. Spillet er dog taget ned under trænings- og kvalifikationsrunderne, så overvej om det er bedst at placere dit spil før eller efter kvalifikationen. Oddsene justeres naturligvis helt automatisk efter hvilken position kørerne opnår på søndagens startgrid.

Podieplacering

Spil på hvem der kommer i top 3 i det enkelte Grand Prix. Oddsene på din favorit er ikke overraskende så høje, som hvis du spiller ham som Grand Prix-vinder, men nogle gange er et fedtspil også ganske okay. I perioder, hvor Mercedes eller Red Bull har været helt suveræne, har man desværre været tvunget til at finde andre spændende spil end GP-vinderspillet.

Til gengæld kan du her vinde på flere end én kører, og det kan opveje de lavere odds.

Top 6 placering

Dette spil fungerer som ovenstående spil, men her gælder det ikke overraskende at se om din kører kan klemme sig ind blandt de seks bedste i et Grand Prix.

Oddsene på favoritterne er her helt i bund grundet det store niveauforskel på de bedste og næstbedste kørere, så dette spil handler om at finde en outsider (“best of the rest”). At spillet går ud på at finde en top 6-kører skyldes, at der før i tiden kun var point til de seks bedste kørere, mens der i dag er point til de ti bedste. Dette spil kan du også finde i varianten ”Få point eller ej”, hvilket også giver sig selv.

Pole Position

Hvem starter søndagens Grand Prix i Pole Position? Dvs. som feltets hurtigste kører i kvalifikationen, som typisk afgøres dagen forinden (lørdag). Tidligere var de hurtigste kørere også dem der havde mindre brændstof på bilen, men i dag tilsiger reglerne at brændstoffet ikke har samme indflydelse. Det er ALTID en fordel at starte forrest – specielt på de små baner, hvor det er svært at overhale, så stol på at kørerne tager kvalifikationen 100% seriøst. Der bliver ikke fedtspillet! Vær opmærksom på om der er sprint kvalifikation (se oven over). Det giver kvalifikationen mere kompleksitet, men også mere spænding.

Hurtigste omgang

Hurtigste omgang er et særdeles tricky spil. Dels behøver det ikke være feltets hurtigste bil, der opnår den hurtigste omgang, dels handler det her om marginaler. Nye dæk, trafik foran, strategi, brændstofmængde og nedbremsninger er alle faktorer i ét stort sammensurium. Det kan være et fint spil, hvis racet synes at være afgjort for længst, da afgørelsen her oftest kommer i sidste del af løbet pga. mindre brændstof (vægt). Dette er et oplagt livebet!

Hurtigste omgang har i de senere sæsoner også fået et lille pift ved indførelsen af et bonuspoint til hurtigste omgang.

Før-race spil på Formel 1

Hvis man ikke kan vente til løbet – typisk søndag ved 14.00-tiden – så kan man også spille på en del væddemål før selve racet. Som nævnt er Pole Position den mest populære før løbet, men i og med at man opererer med tre træningsrunder og en kvalifikationsrunde, så er der naturligvis også mulighed for at spille på dem. Dem vil vi dog anbefale at du holder snitterne fra. Der er alt for mange ubekendte faktorer at holde styr på. Flere af de absolutte kører giver sig ikke fuldt ud før selve kvalifikationen, så de tre træningssessioner henholdsvis fredag og lørdag hører bestemt ikke til gruppen af forsvarlige spil.

Træningerne kaldes oftest Q1, Q2 osv. og hurtigste kører i kvalifikationen lørdag eftermiddag starter derefter i Pole Position ved søndagens Grand Prix. Spring over disse væddemål, hvis du ikke er top-meget inde i sagerne og har styr på de forskellige strategier.

I takt med at flere og flere spiludbydere tilbyder Byg dit eget væddemål / Betbuilder-konceptet, så kan man også vælge at kombinere nogle bets for at opnå nogle temmeligt høje odds. Hvad siger du f.eks. til at banke igennem på at din favoritkører opnår Pole Position, vinder Grand Prix’et og slutteligt sætter hurtigste omgang? I disse tilfælde kan du hente særdeles pæne odds, men dine chancer for at vinde er tilsvarende mindre.

Spil på Formel 1 – syv gode råd

1: Hold dig orienteret ved at se så meget Formel 1 som muligt i kukkassen og følg også med på diverse fora. TV3 dækker Formel 1-cirkusset på fornemste vis, og eksperter som Tom Kristensen, Nicolas Kiesa, John Nielsen, Jens Hansen og Luna Christofi er alle gode for en masse guldkorn.

2: Hvem er i form og hvem er ikke? Det er de færreste teams, der får rettet op på en teknisk fejl imellem to Grand Prix’er, så resultatet af forrige GP betyder utroligt meget. Husk dog at undersøge hvordan løbet forløb, da resultatet kan dække for de vigtigere detaljer.

3: Historiske resultater. Nogle kørere foretrækker bare visse baner, mens de ikke kan udstå at køre på andre. Det kan naturligvis skyldes banens udformning, men også vejr, luftfugtighed, overhalingsmuligheder (eller mangel på samme), specielle sving og en masse andre faktorer spiller ind.

4: Hold altid øje med vejret. Vejret er en supervigtig faktor, som kan afgøre et race på få sekunder. En sikker føring kan blive sat over styr på ingen tid med lidt regn, og holdenes pitstop-strategier kan gå helt af fløjten med lidt vand på banen. Regn betyder f.eks. en øget risiko for safety car – og det vender igen løbet på hovedet.

5: Følg med i træningerne og kvalifikationen – det er her de seneste ændringer testes. Selv om kørerne sjældent lægger alt for meget i træningerne, så er der stadig prestige i at gøre en god figur. Man kan sjældent lægge for meget i resultatet, men det er her kommentatorerne og fagnørderne excellerer med ny viden om bilens aktuelle status.

6: Spil live! Ganske få sportsgrene er mere oplagte til at livebette på end Formel 1. Der er simpelthen for stor forskel på forudsætningerne hvis man f.eks. sammenholder fredagens træning med 15 runder inde i selve søndagens Grand Prix. Spiller du live har du stort set alle informationer tilgængelige. Du ved hvem der starter hvor, hvem der er på den ene og den anden pitstop-strategi, du kender til de seneste vejrmeldinger, og du er generelt i besiddelse af mange flere informationer, som du kan bruge til at underbygge en kvalificeret og holistisk bettingstrategi.

7: Vær realistisk. Selvfølgelig er der overraskelser i Formel 1, men du ser sjældent et dårligt hold vinde et løb. De tre stærkeste teams (Mercedes, Ferrari og Red Bull) vandt samtlige 21 løb i 2019-sæsonen. I 2021-sæsonen vandt Mercedes og Red Bull 20 ud af 22 løb – kun Alpine og McLaren hentede to ganske overraskende sejre. Det er der naturligvis en grund til. Deres biler er så meget bedre end de andres, og du skal virkelig kigge godt efter for at finde en overraskelse. Vælg evt. de mindre niche-markeder, hvis du er til større odds. De går nemmere under radaren hos oddssætterne.

Drive To Survive sæson 5

Der er ingen tvivl om at den massive interesse for Formel 1 bl.a. skyldes Netflix-serien Drive to Survive. Vi er nu nået til sæson 5 af den absolut fremragende dokumentarserie, og vi ser naturligvis frem til at skyde årets Formel 1-sæson i gang med Drive to Survive sæson 5 d. 24. februar.

Formel 1 på TV – hvem viser Formel 1 på dansk TV?

Hvem viser Formel 1?

På dansk TV er det TV3 Sport og TV3+, som viser Formel 1 på TV. Oftest viser TV3 Sport træningen og kvalifikationen, mens det er TV3+ som viser selve Grand Prix’et.

Hvem er kommentatorerne på dansk TV?

Viasats team af Formel 1-eksperter på dansk TV består af Tom Kristensen, Nicolas Kiesa, John Nielsen, Jens Hansen og Luna Christofi.

Kan man livestreame Formel 1 hos spiludbyderne?

Pt. er Formel 1 desværre en af de eneste sportsgrene, som spiludbyderne ikke livestreamer. Du kan derimod se frem til masser af livestreaming af NFL, NBA live streaming, og fodbold fra enhver tænkelig liga (Serie A, Bundesligaen, La Liga, Ligue 1 og Championship). Du kan også nyde godt af et NHL live stream eller et Metal Ligaen live stream, hvis du er til sport med en puck. Slutteligt skal det nævnes at en af de populæreste streams er et NBA live stream.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk