Spil på Formel 1

Spil på Formel 1 - læs alt om hvordan du spiller på den populære sportsgren

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Spil på Formel 1 og mærk suset fra den adrenalinpumpede sport. I denne artikel sætter vi fokus på en ekstremt populær sportsgren, som kun er vokset i popularitet herhjemme med danske Kevin Magnussen som den helt store katalysator. 2021-sæsonen bliver for første gange i syv år uden den populære dansker, og spørgsmålet er om interessen for F1 kan bibeholdes i Danmark?

Formel 1 er kendt som en dramatisk, ekstremt hurtig, glamourøs og spændende sportsgren, og hvorfor ikke spice dramatikken op med et lille odds eller to? Med legendariske Ferrari, Mercedes og Red Bull-racerne i feltet er der ekstrem fokus på Formel 1 i medierne, og det kan naturligvis komme danske spillefugle til gode. Jo mere baggrundsinfo, desto bedre er man klædt på til at spille på Formel 1.

Kender du følelsen af at løbet allerede er afgjort efter første sving? Ja, nogle gange føler man nærmest at de uovervindelige Mercedes-biler med Lewis Hamilton og Valtteri Bottas er stukket af før man får set sig om. Så er det godt man lige kan få sat et spil på Formel 1 for lige at spice Grand Prix‘et på Spa i Belgien op med en mønt eller to. Der findes nemlig ret mange forskellige spilvarianter ud over vindermarkedet.

Hvis du ikke har tålmodighed til at sætte dig ind i reglerne når det kommer til de sportsgrene du spiller på, så er Formel 1 den perfekte løsning set ud fra et underholdningsperspektiv. Amerikansk NFL-football, cricket og e-sport kan være afsindigt kompliceret, hvis man ikke kender reglerne, men ift. Formel 1 forholder det sig ganske anderledes. Det handler i store træk om at køre rundt på en bane, og de tre hurtigste ender med en tur på podiet og måske et håndtryk af selveste Fyrst Albert af Monaco.

På samme tid er Formel 1 vanvittigt kompliceret, hvis man går i dybden, og ser på vejrforhold, teknikken, dækkene og optimal pit-strategi. De danske tv-kommentatorer er ganske sublime til at forklare de mange snørklede udtryk for motorsports-novicer som os andre, der knapt ved hvad en knastaksel er.

Som med alle andre sportsgrene eller events, så stiger dine vinderchancer jo mere baggrundsviden du har om emnet. Formel 1 er på ingen måde anderledes. Well, man kan aldrig gardere sig imod en motor, der står af 300 meter før det skakternede flag blafrer på en regnfuld søndag i Aserbajdsjans Grand Prix, men i det store og hele kan man ruste sig særdeles godt ved at følge med i sporten. Der er en masse data tilråde, og bruger man disse korrekt er man bestemt på rette vej.

Spil på Formel 1 hos disse spiludbydere

Alle spiludbydere uden undtagelse tilbyder odds på verdens mest populære motorsport, så du får ikke svært ved at finde et sted at placere dine Formel 1-spil. Når du har besluttet dig for at komme op med muldvarpen, så skal du blot vælge en spiludbyder, som du har hørt godt om.

Vi kan anbefale at tjekke diverse spiludbydere ud her på 7.dk, eller blot oprette en konto hos de mere sikre kort; Unibet, Bet365 og Betfair Spillebørs. Disse tre spiludbydere regner vi som tre af de bedste på markedet, så dem kan du være ganske tryg ved – og de tilbyder naturligvis et hav af spil på Formel 1.

Bet365

Bet365 er verdens største spiludbyder, og det er der naturligvis en del grunde til. Du vil her opleve en af de bedste live-betting løsninger på markedet, og ift. Formel 1 skorter produktet heller ikke på specialspil. Formel 1 er en global sport, og derfor er dækningen hos Bet365 også massiv. Der er vel kun en håndfuld sportsgrene, som får mere fokus end motorsportens fuldblodsklasse.

Læs anmeldelse af Bet365

Unibet

Unibet er en af de tre største spiludbydere på det danske marked. Vi er ret glade for den grønne spiludbyder, og her kan du være sikker på at du altid finder masser af spil på Formel 1 – både før, under og efter træningsrunder, kvalifikationen eller live under selve løbet. Unibets hjemmemarked er Europa inklusiv de Formel 1-gale nationer Tyskland, Belgien og Frankrig, så du kan være sikker på at Formel 1 får fuld pedal.

Læs anmeldelse af Unibet

Betfair Spillebørs

Det er naturligvis også værd at nævne verdens med afstand største spillebørs, når det kommer til Formel 1. Hvis du har svært ved at finde vinderen af et Grand Prix, så er det måske en tand nemmere at finde en som ikke vinder? Det kan du drage fordel af på en spillebørs, hvor du kan udbyde et odds til andre spillere.

Lad os slå det fast med det samme. Nej, du kan ikke blot spille imod Haas-kørerne hele tiden. Oftest handles de til odds mellem 200 og 1.000 for at vinde et enkelt Grand Prix. Da minimumsindsatsen hos spillebørsen er 30. kr. skal du altså risikere 30.000 kr. for blot at vinde 30 kr. Det er de færreste der har den rulle. Derimod kan det være en god strategi, at spille imod en af favoritterne.

Læs anmeldelse af Betfair Spillebørs

Se Formel 1 live hos Viaplay

I Danmark sidder Nordic Entertainment Group (NENT) tungt på rettighederne til Formel 1. Det betyder, at du enten skal være i besiddelse af TV3+ eller streamingtjenesten Viaplay.

Den nemmeste og hurtigste måde at få adgang til Formel 1 er at købe Viaplay for 449 kr./md. Så får du også adgang til et hav af topsport – bl.a. EM i fodbold 2020, Champions League, Premier League, Superligaen, Bundesligaen, European Tour i golf, UFC, NHL og NFL.

Primo 2021 har streamingtjenesten lavet om på sine pakker, så du nu skal have den store pakke for at kunne streame sport.

Spil på Formel 1 – masser af odds på motorsportens kongeklasse

Du kan ikke overraskende spille på et hav af forskellige Formel 1-markeder. Vi vil blot nævne nogle ganske få her, da en fuldstændig liste ville være uudtømmelig. Jo mere obskur spillet er, desto mindre “edge” har du formentlig, men man ved jo aldrig. Oddssætterne har jo også sine begrænsninger på de mere obskure væddemålsvarianter.

Kørernes VM

Kørernes VM / Mesterskab er den ultimative titel for kørerne. Du spiller på hvilken kører, der samlet set henter flest point i sæsonens 23 Grand Prix-løb. De ti bedst placerede kørere i et Grand Prix får alle point til den samlede stilling – fra sølle 1 point til 25 point til løbets vinder.

Placering 🏁Point 🏆
Nummer 125 point
Nummer 218 point
Nummer 315 point
Nummer 412 point
Nummer 510 point
Nummer 68 point
Nummer 76 point
Nummer 84 point
Nummer 92 point
Nummer 101 point
Nummer 11-20Bedre held næste gang

Som du nok kan se skal man ikke udgå mange gange før man er håbløst bagud i den samlede stilling. Den lille forskel på at ende nummer 2 eller 4 betyder typisk også en masse taktik og lurepasseri. Ingen grund til at satse for meget, hvis man bare skal undgå at tabe for mange point i den samlede stilling vel?

Kørernes VM er ikke overaskende det væddemål, der tager længst tid at få afgjort. Det er et såkaldt sæsonspil, som potentielt set kan tage hele sæsonen at få afgjort. Dvs. ultimo marts – ultimo november.

Gør op med dig selv om det er værd at allokere nogle midler i 10 måneder på et væddemål, der oftest ikke har en kæmpe upside. Det er sket i meget sjældne tilfælde at en outsider vinder den samlede titel, så gider man placere sine penge i ti måneder for at få odds 1.57 på Lewis Hamilton? Næppe.

Nedenstående to grafikker viser odds på hvem der bliver Formel 1-verdensmester i 2021. Som du kan se, vurderer Bet365 og Unibet at kun fem kørere har en kinamands chance for at vinde titlen. Er du til overraskelser, så er det nok mere oplagt at kigge på et specifikt Grand Prix – der er chancen for overraskelse en del større.

Konstruktørernes VM

Konstruktørernes VM er i det store og hele det samme som ovenstående, men her afgøres det blot af det samlede antal point som et team har optjent i sæsonen. Hvert team – f.eks. Mercedes, Ferrari, Red Bull, Williams, Haas og McLaren har alle to kører, og dette spil går dermed på den samlede pointhøst for holdets to kørere.

Også her gælder det at favoritterne oftest giver særdeles lave odds. Dette naturligvis fordi risikoen for at skuffe over en hel sæson er væsentlig lavere end et tilfældigt blow-up under et Grand Prix.

Mægtige Mercedes giver f.eks. ikke mere end odds 1.36 som vinder af konstruktørerne VM i 2020-sæsonen. Næppe specielt attraktivt, men måske et fint alternativ til at sy pengene ind i madrassen? Du kan tilmed fedtspille endnu mere ved at spille de enkelte teams i top 2 eller 3.

De ti Formel 1-teams i 2021-sæsonen

Der er ti teams i 2020-sæsonen, som byder på intet mindre end 22 Grand Prix spredt over hele verden.

TeamnavnKørere
Mercedes🇬🇧 Lewis Hamilton
🇫🇮 Valtteri Bottas
Ferrari🇩🇪 Sebastian Vettel
🇲🇨 Charles Leclerc
Red Bull 🇹🇭 Alexander Albon
🇳🇱 Max Verstappen
McLaren🇬🇧 Lando Norris
🇪🇸 Carlos Sainz Jr.
Renault🇦🇺 Daniel Ricciardo
🇫🇷 Esteban Ocon
Alpha Tauri🇫🇷 Pierre Gasly
🇷🇺 Daniil Kvyat
SportPesa Racing Point🇲🇽 Sergio Pérez
🇨🇦 Lance Stroll
Alfa Romeo🇫🇮 Kimi Räikkönen
🇮🇹 Antonio Giovinazzi
Haas🇫🇷 Romain Grosjean
🇩🇰 Kevin Magnussen
Williams🇬🇧 George Russell
🇨🇦 Nicholas Latifi

Formel 1-kalender for 2020-sæsonen

LøbDatoGrand PrixBy
115. marts🇦🇺 AustralienMelbourne
222. marts🇧🇭 BahrainSakhir
35. april🇻🇳 VietnamHanoi
419. april🇨🇳 KinaShanghai
53. maj🇳🇱 HollandZandvoort
610. maj🇪🇸 SpanienBarcelona
724. maj🇲🇨 MonacoMonte Carlo
87. juni🇦🇿 AserbajdsjanBaku
914. juni🇨🇦 CanadaMontreal
1028. juni🇫🇷 FrankrigLe Castellet
115. juli🇦🇹 ØstrigSpielberg
1219. juli🇬🇧 StorbritannienSilverstone
132. aug.🇭🇺 UngarnBudapest
1430. aug.🇧🇪 BelgienSpa
156. sept.🇮🇹 ItalienMonza
1620. sept.🇸🇬 SingaporeSingapore
1727. sept.🇷🇺 RuslandSochi
1811. okt.🇯🇵 JapanSuzuka
1925. okt.🇷🇺 USAAustin
201. nov.🇲🇽 MexicoMexico City
2115. nov.🇧🇷 BrasilienSao Paulo
2229. nov.🇦🇪 Abu DhabiYas Island

Race vinder

Race vinder er med afstand det populæreste spil på menuen. Det drejer sig naturligvis om at forudsige, hvem der løber med trofæet for det enkelte Grand Prix.

Spillet er også temmelig nemt at forstå, og der er altid odds på dette marked – før og under racet. Spillet er dog taget ned under trænings- og kvalifikationsrunderne, så overvej om det er bedst at placere dit spil før eller efter kvalifikationen. Oddsene justeres naturligvis helt automatisk efter hvilken position kørerne opnår på søndagens startgrid.

Podieplacering

Spil på hvem der kommer i top 3 i det enkelte Grand Prix. Oddsene på din favorit er ikke overraskende så høje, som hvis du spiller ham som Grand Prix-vinder, men nogle gange er et fedtspil også ganske okay. I perioder, hvor Mercedes har været helt suveræne har man desværre været tvunget til at finde andre spændende spil end GP-vinderspillet.

Til gengæld kan du her vinde på flere end én kører, og det kan opveje de lavere odds.

Top 6 placering

Dette spil fungerer som ovenstående spil, men her gælder det ikke overraskende at se om din kører kan klemme sig ind blandt de seks bedste i et Grand Prix.

Oddsene på favoritterne er her helt i bund grundet det store niveauforskel på de bedste og næstbedste kørere, så dette spil handler om at finde en outsider (“best of the rest”). At spillet går ud på at finde en top 6-kører skyldes, at der før i tiden kun var point til de seks bedste kørere, mens der i dag er point til de ti bedste. Dette spil kan du også finde i varianten ”Få point eller ej”, hvilket også giver sig selv.

Pole Position

Hvem starter søndagens Grand Prix i Pole Position? Dvs. som feltets hurtigste kører i kvalifikationen, som typisk afgøres dagen forinden (lørdag). Tidligere var de hurtigste kørere også dem der havde mindre brændstof på bilen, men i dag tilsiger reglerne at brændstoffet ikke har samme indflydelse. Det er ALTID en fordel at starte forrest – specielt på de små baner, hvor det er svært at overhale, så stol på at kørerne tager kvalifikationen 100% seriøst. Der bliver ikke fedtspillet!

Hurtigste omgang

Hurtigste omgang er et særdeles tricky spil. Dels behøver det ikke være feltets hurtigste bil, der opnår den hurtigste omgang, dels handler det her om marginaler. Nye dæk, trafik foran, strategi, brændstofmængde og nedbremsninger er alle faktorer i ét stort sammensurium. Det kan være et fint spil, hvis racet synes at være afgjort for længst, da afgørelsen her oftest kommer i sidste del af løbet pga. mindre brændstof (vægt). Dette er et oplagt livebet!

Danske Kevin Magnussen har faktisk præsteret at opnå hurtigste omgang.

Hurtigste omgang har i de senere sæsoner også fået et lille pift ved indførelsen af et bonuspoint til hurtigste omgang.

Før-race spil på Formel 1

Hvis man ikke kan vente til løbet – typisk søndag ved 14.00-tiden – så kan man også spille på en del væddemål før selve racet. Som nævnt er Pole Position den mest populære før løbet, men i og med at man opererer med tre træningsrunder og en kvalifikationsrunde, så er der naturligvis også mulighed for at spille på dem. Dem vil vi dog anbefale at du holder snitterne fra. Der er alt for mange ubekendte faktorer at holde styr på. Flere af de absolutte kører giver sig ikke fuldt ud før selve kvalifikationen, så de tre træningssessioner henholdsvis fredag og lørdag hører bestemt ikke til gruppen af forsvarlige spil.

Træningerne kaldes oftest Q1, Q2 osv. og hurtigste kører i kvalifikationen lørdag eftermiddag starter derefter i Pole Position ved søndagens Grand Prix. Spring over disse væddemål, hvis du ikke er top-meget inde i sagerne og har styr på de forskellige strategier.

I takt med at flere og flere spiludbydere tilbyder Byg dit eget væddemål / Betbuilder-konceptet, så kan man også vælge at kombinere nogle bets for at opnå nogle temmeligt høje odds. Hvad siger du f.eks. til at banke igennem på at din favoritkører opnår Pole Position, vinder Grand Prix’et og slutteligt sætter hurtigste omgang? I disse tilfælde kan du hente særdeles pæne odds, men dine chancer for at vinde er tilsvarende mindre.

Spil på Formel 1 – syv gode råd

1: Hold dig orienteret ved at se så meget Formel 1 som muligt i kukkassen og følg også med på diverse fora. TV3 dækker Formel 1-cirkusset på fornemste vis, og eksperter som Tom Kristensen, Nicolas Kiesa, John Nielsen, Jens Hansen og Luna Christofi er alle gode for en masse guldkorn.

2: Hvem er i form og hvem er ikke? Det er de færreste teams, der får rettet op på en teknisk fejl imellem to Grand Prix’er, så resultatet af forrige GP betyder utroligt meget. Husk dog at undersøge hvordan løbet forløb, da resultatet kan dække for de vigtigere detaljer.

3: Historiske resultater. Nogle kørere foretrækker bare visse baner, mens de ikke kan udstå at køre på andre. Det kan naturligvis skyldes banens udformning, men også vejr, luftfugtighed, overhalingsmuligheder (eller mangel på samme), specielle sving og en masse andre faktorer spiller ind. Kevin Magnussens fire yndlingsbaner er i øvrigt Monaco, Suzuka, Silverstone og Spa.

4: Hold altid øje med vejret. Vejret er en supervigtig faktor, som kan afgøre et race på få sekunder. En sikker føring kan blive sat over styr på ingen tid med lidt regn, og holdenes pitstop-strategier kan gå helt af fløjten med lidt vand på banen. Regn betyder f.eks. en øget risiko for safety car – og det vender igen løbet på hovedet.

5: Følg med i træningerne og kvalifikationen – det er her de seneste ændringer testes. Selv om kørerne sjældent lægger alt for meget i træningerne, så er der stadig prestige i at gøre en god figur. Man kan sjældent lægge for meget i resultatet, men det er her kommentatorerne og fagnørderne excellerer med ny viden om bilens aktuelle status.

6: Spil live! Ganske få sportsgrene er mere oplagte til at livebette på end Formel 1. Der er simpelthen for stor forskel på forudsætningerne hvis man f.eks. sammenholder fredagens træning med 15 runder inde i selve søndagens Grand Prix. Spiller du live har du stort set alle informationer tilgængelige. Du ved hvem der starter hvor, hvem der er på den ene og den anden pitstop-strategi, du kender til de seneste vejrmeldinger, og du er generelt i besiddelse af mange flere informationer, som du kan bruge til at underbygge en kvalificeret og holistisk bettingstrategi.

7: Vær realistisk. Selvfølgelig er der overraskelser i Formel 1, men du ser sjældent et dårligt hold vinde et løb. De tre stærkeste teams (Mercedes, Ferrari og Red Bull) vandt samtlige 21 løb i 2019-sæsonen. Det er der naturligvis en grund til. Deres biler er så meget bedre end de andres, og du skal virkelig kigge godt efter for at finde en overraskelse. Vælg evt. de mindre niche-markeder, hvis du er til større odds. De går nemmere under radaren hos oddssætterne.

Formel 1 på TV – hvem viser Formel 1 på dansk TV?

Hvem viser Formel 1?

På dansk TV er det TV3 Sport og TV3+, som viser Formel 1 på TV. Oftest viser TV3 Sport træningen og kvalifikationen, mens det er TV3+ som viser selve Grand Prix’et.

Skulle du have mod på Formel 1 med tyske kommentatorer, så dækker den tyske TV-kanal RTL også Formel 1.

Hvem er kommentatorerne på dansk TV?

Viasats team af Formel 1-eksperter på dansk TV består af Tom Kristensen, Nicolas Kiesa, John Nielsen, Jens Hansen og Luna Christofi.

Kan man livestreame Formel 1 hos spiludbyderne?

Pt. er Formel 1 desværre en af de eneste sportsgrene, som spiludbyderne ikke livestreamer. Du kan derimod se frem til masser af livestreaming af NFL, NBA live streaming, og fodbold fra enhver tænkelig liga (Serie A, Bundesligaen, La Liga, Ligue 1 og Championship).

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk