Keno

Keno er endnu et spændende talspil fra Danske Spil

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Bag fire bogstaver gemmer sig Danmarks største millionchance. Spillet hedder Keno, og du kan jagte millionen hver dag – året rundt!

Det koster kun 5 kroner at tage et slag Keno, så du behøver ikke slagte sparegrise for at få en chance for at blive millionær. De fleste spillere køber en Millionkeno. Den koster 25 kroner og giver dig 5 millionchancer. Keno blev introduceret af Danske Spil i 2004, men spillet er tudsegammelt og har en noget mere blodig historie end man lige umiddelbart skulle tro.

Kinesisk krigsherre opfandt Keno

For mere end 2.000 år siden gik den kinesiske krigsherre Cheung Leung rundt og havde tørre lommesmerter. Han havde en ret stor hær, og soldater skal jo have noget i skrutten ellers gider de simpelthen ikke at gå i krig. Ingen slås på tom mave, det vidste Cheung Leung alt om, så han lavede en genial plan for at skaffe flere penge til mad.

Tidligere havde han røvet og plyndret de lokale bønder, men efter flere års krige nægtede indbyggerne til sidst at give mere til krigsherren og hans sultne tropper. Det blev slet og ret sværere med tiden at presse penge ud af bønderne. Men måske man kunne lokke pengene ud af bønderne i stedet?

Cheung Leung var en snu mand. Han vidste nemlig, at det kinesiske folk alle dage har haft en stor kærlighed for hasardspil, så hvis blot der er en chance for gevinst, så kan du få de fleste kinesiske bønder til at spytte i kassen. Som sagt så gjort. Cheung opfandt et lotteri, som til forveksling minder om nutidens Keno-spil. Kineserne elskede det fra første trækning. De elskede det så meget, at det finansierede ikke bare Cheung Leungs hær, men faktisk også det meste af den Kinesiske Mur!

I starten anvendtes kinesiske tegn, og spillet blev faktisk kaldt “De hvide Duers Spil”, fordi resultaterne af lotterispillet blev bragt ud med brevduer til landsbyerne rundt omkring i det kinesiske rige. I slutningen af 1800-tallet udvandrede en masse kinesere til USA og med sig i bagagen havde de naturligvis deres elskede lotteri. Det blev kaldt Chinese Lottery, men amerikanerne var dog ikke helt pjattede med at spille på kinesiske tegn, så det blev hurtigt lavet om til tal, og resten er historie, som man siger, og det var enden på den Keno historie!

I dag spilles der Keno over det meste af verden. Spillets regler er dog ikke slået fast med syvtommersøm, så man kan opleve at reglerne er forskellige fra land til land.

Sådan vinder du i Keno

Keno er spillet med Danmarks største millionchance. Det er et meget simpelt spil bestående af 70 tal fra 1 til 70. Hver aften udtrækkes 20 tilfældige vindertal, men du bestemmer selv, hvor mange tal, du vil spille på. Du kan spille på mellem 2 og 10 tal, og din opgave er selvfølgelig, at ramme så mange rigtige som overhovedet muligt. Jo flere tal du har ramt desto større er din gevinst. Simpelt, ikke sandt?

Du kan spille Keno på flere forskellige måder, for du bestemmer selv, hvor meget du spiller for, og hvad dine vinderchancer skal være. Gevinstchancen stiger nemlig i takt med, hvor mange tal, du køber til din kupon. Det samme gør i øvrigt præmiepuljen. Den er nemlig forskellig alt efter, hvor mange korrekte tal, du har ramt.

Det spil vi anbefaler er Millionkeno. Det er et automatisk spil, hvor du køber 5 rækker á 9 tal for 25 kroner. Det giver dig 5 chancer for at vinde en million. Du skal ’bare’ ramme alle 9 vindertal på en af dine rækker ud af aftenens 20 udtrukne tal. Det er Danmarks største millionchance!

Der er ny Kenotrækning hver aften klokken 21.00, og du kan købe dine Keno tal både på nettet og nede i kiosken. Du kan sågar spille Keno via et PLUS abonnement – og det er undskyld udtrykket – et PLUS. Det kan jo godt være lidt bøvlet at huske at spille med hver dag.

Hvor mange tal skal du vælge?

Jo flere tal du vælger, desto større er din chance for at du vinder en gevinst. Problemet er bare, at din gevinst sagtens kan være mindre end dit indskud, og så har vi jo balladen. Det skal dog siges, at du kan vinde markant større gevinster, hvis du har mange tal. Den største Keno gevinst, der nogensinde er vundet i Danmark var på 20 mio. kr. De mange penge blev vundet af en meget heldig mand d. 8. november 2009.

Hvis du har planer om at slå rekorden, så kan vi glæde dig med, at du har chancen hver eneste dag, men du skal vide, at den størst mulige gevinst i Keno er på 22 mio. kr. Du kan simpelthen ikke vinde mere.

Husk du altid kan se dagens udtrukne Keno tal på DanskeSpil.dk eller i spiludbyderens Lotto-app.

Store Keno eller Lille Keno?

Danske Spil har gjort det let for dig at vælge tal. De har nemlig lavet flere forskellige Keno pakker, der ligger klar til dig på nettet eller nede hos forhandleren.

Vælger du Store Keno må du punge ud med 50 kroner. Til gengæld er du 85% sikker på, at du vinder minimum én gevinst. Hvor stor den bliver, afhænger af dit forhold til Fru Fortuna, så lad os håbe, I har et rigtig godt forhold.

Store Keno
Pris: 50 kroner
Vinderchance: 85%
Max gevinst på Store Keno: 1.1 mio. kroner!

Vælger du derimod en Lille Keno, så slipper du med 25 kroner, og har 68% sandsynlighed for at køre en gevinst i hus. Endnu engang må vi gøre opmærksom på, at gevinsten altså sagtens kan være mindre end dit indskud, så lad være med at hoppe i sofaen, før de ringer fra Danske Spil og tilbyder dig millionærrådgivning.

Lille Keno
Pris: 25 kroner
Vinderchance: 68%
Max gevinst på Lille Keno er 1.1 mio. kroner!

Kend dine gevinstchancer i Keno

Der er mange forskellige gevinstkombinationer i Keno, og præmierne svinger mere end temperaturen på en almindelig dansk sommermåned. Det er med andre ord med at holde tungen lige i munden.

Spil Keno på mobilen

Du kan naturligvis også spille Keno på mobilen. Det gør du i Danske Spils ganske fine Lotto-app. Når du har downloadet og installeret app’en så kan du også spille Lotto, Viking Lotto og Eurojackpot. Da Keno er et ganske simpelt talspil, så er det 100% ligegyldigt for brugeroplevelsen hvilken platform du benytter. I modsætning til f.eks. bingo, hvor det kan være lidt svært at få den fulde oplevelse på en mobil.

Danmarks største millionchance?

Danske Spil reklamerer med at Keno har Danmarks største millionchance. Hvordan er de kommet frem til det yderst lokkende slogan? Matematisk har du faktisk større chance for at vinde en milliongevinst i nogle af de andre pengespil, så sloganet holder desværre ikke vand. Du kan i nedenstående oversigt se hvor stor (eller lille) chance du har for at vinde i en håndfuld populære pengespil.

SpiltypeVinderchance (hovedpræmie)Tilbagebetaling
Keno1 : 2.147.18155%
Lotto (lørdag)1 : 8.347.68045%
Viking Lotto1 : 98.172.026 45%
Eurojackpot1 : 95.344.20045%
Joker1: 10.000.00045%
Klasselotteriet1: 154.00065%
Varelotteriet1 : 205.00062%
Landbrugslot.1 : 210.00062%
Quick Julekalender1: 504.00051%
Tips131: 1.594.32375%

Keno vindertal + spilstop

Keno udtrækningen foregår hver eneste dag kl. 21.00. Det betyder også at der er spilstop kl. 21.00 – ikke et sekund over tiden! Du finder alle Keno vindertal på danskespil.dk eller i Lotto-app’en. Tallene plejer at være tilgængelige cirka en halv time efter trækningen – dvs. omkring kl. 21.30.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk