Eurojackpot

På Eurojackpot kan du vinde markedets største milliongevinster

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Eurojackpot lokker med Danmarks største gevinst

Eurojackpot gik i luften d. 23. marts i 2012, men historien starter faktisk seks år tidligere, hvor de fleste europæiske landes lottoorganisationer første gang drøftede planen om at lave et fælles europæisk lotteri, der skulle få alle de nationale lotterier til at blegne. Derudover var det planen, at det nye lotteri skulle konkurrere med et andet lottoprodukt kaldet EuroMillions.

De forskellige nationale lottospil havde det nemlig svært. Færre og færre mennesker spillede lotto, så noget var man nødt til at gøre. Online spiludbyderne var også begyndt at udbyde kæmpemæssige casino jackpots, så konkurrencen om kunderne var intensiveret. Drømmen var at lave et fælles lotteri, hvor førstepræmien var så enorm, at folk simpelthen ikke kunne lade være med at spille med.

Navnet på det nye fælleseuropæiske lotteri blev Eurojackpot, og det er et godt navn, for der er ingen tvivl om, at du rammer JACKPOTTEN, hvis du får 5 rigtige hovedtal + 2 Stjernetal. Minimumgevinsten i er nemlig 63 mio. kr., men puljen kan vokse helt op 750 mio. kr. Siden marts 2022 er der nu to ugentlige trækninger – tirsdag og fredag – og det gør at puljen nu vokser dobbelt så hurtigt.

Den største gevinst vundet i Danmark 🇩🇰 lyder indtil videre på 759.318.630 kr., og blev vundet i juli 2022 af en heldig dansker i Blåvand. Den tidligere rekord lød på 315.009.958 kr., og blev vundet af en kvinde fra Helsingør.

Sådan spiller du Eurojackpot

Du kan købe Eurojackpot-kuponer over det meste af Europa, men det er kun de nationale og monopoliserede lottoudbydere, der har tilladelse til at udbyde Eurojackpot. I Danmark er det naturligvis Danske Lotteri Spil, og du kan købe kuponerne på danskespil.dk eller hos en af de mange fysiske forhandlere rundt omkring i landet.

Selve spillet går ud på at ramme 5 hovedtal ud af i alt 50 Eurojackpottal, og de to Stjernetal mellem 1 og 10. Det koster 15 kroner pr. række at jagte millionerne, og selve trækningen foregår i Helsinki i Finland hver tirsdag og fredag præcis klokken 21.00.

Der er spilstop på Eurojackpot tirsdag og fredag klokken 19.00. Resultatet af trækningen kan du se på danskespil.dk kl. 21.00 tirsdag og fredag aften – eller på DR tekst-tv side 294.

Du kan vælge at deltage i spillet på flere forskellige måder. Du kan enten vælge dine egen tal, hvis du har fidus til specfikke numre. Dette spil hedder ikke overraskende Vælg Selv Eurojackpot.

Du kan også spille Lyn Eurojackpot, hvor numrene autogenereres af en algoritme. Det er nok den de fleste benytter, da det jo kan tage sin tid hvis man f.eks. skal udfylde 10 rækker.

Du kan også spille et mix af de to overstående spil. Dette hedder Lykke Euro Jackpot, og her skal du som minimum vælge ét hovedtal og ét stjernetal. Derefter genereres de resterende numre, så det er lidt op til en selv hvor mange tal man ønsker / orker at udfylde.

Slutteligt kan du spille System Eurojackpot. Systemspil kender du måske fra det klassiske Tips 13. Her skal du vælge nogle tal i nedenstående fem forskellige systemer. På et matematisk system spiller du samtlige kombinationer med de valgte tal, så hvis du vælger det dyreste system skal du for alvor op med muldvarpeskindet.

System EurojackpotPris
M 6-690 kr.
M 7-21315 kr.
M 8-56840 kr.
M 9-1261.890 kr.
M 10-2523.780 kr.

Spil Eurojackpot på mobilen

Selvfølgelig kan du også spille på mobilen. Og det kan nærmest ikke være nemmere. Du kan vælge enten at hente Danske Spils Lotto-app eller spille i browseren på din mobil. I Lotto-app’en kan du naturligvis også spille Lotto, Viking Lotto, Keno, Quick og det spritnye “Alt eller intet”.

Du kan naturligvis også se vindertal, tjekke om du har vundet, scanne en fysisk kupon, finde din nærmeste Danske Spil-forhandler og meget mere. Lotto-app’en er ganske fremragende, så den får vores klare anbefalinger.

Lotto-app’en er tilgængelig til både iOS (iPhone) og Android (Sony, Samsung m.fl.).

Hvor mange lande er med i Eurojackpot?

Op mod 50 mio. mennesker spiller Eurojackpot hver eneste uge, så det er ikke så mærkeligt, at præmiepuljerne er kæmpestore. Du kan spille over det meste af Europa. Spillet er nemlig et samarbejde mellem nedenstående 19 forskellige europæiske lande:

Danmark, Sverige, Norge, Island, Finland, Estland, Letland, Litauen, Holland, Tyskland, Tjekkiet, Ungarn, Kroatien, Slovenien, Italien, Spanien, Slovakiet og Polen.

Bemærk at et par prominente europæiske lande har valgt at stå udenfor Eurojackpot-samarbejdet. Det drejer sig bl.a. om England og Frankrig, som begge satser på deres egne lottospil og EuroMillions. Spanien er den eneste nation, som deltager i både Eurojackpot- og EuroMillions-samarbejdet.

Du kan i øvrigt også spille Eurojackpot, hvis du skal ferie i Grønland eller på Færøerne.

Hvad er chancen for at ramme Eurojackpotten?

Lad os bare være helt ærlige. Chancen for at ramme alle Hovedtal og begge Stjernetal er ikke stor. Matematisk set skal du nemlig spille 139.838.160 forskellige rækker for at være sikker på at have en Eurojackpot-vinderkupon.

Sandsynligheden for at få et meteor i hovedet er større end chancen for at vinde hele Eurojackpotpuljen. Meeeen man ved jo aldrig…

Der er 12 forskellige præmiekombinationer i Eurojackpot. Den mindste præmie er 2 hovedtal + 1 stjernetal, og sandsynligheden herfor er 1:48. Se resten af præmiestrukturen i skemaet nedenfor. Præmiestrukturen blev lavet om i marts 2022, så chancen for en førstepræmie gik fra cirka 1:95 mio til nu mægtige 1:140 mio. Det blev dermed unægteligt en del mere svært at vinde den helt store gevinst!

PræmieNumreSandsynlighed
1. præmie5 hovedtal + 2 stjernetal1 : 139.838.159
2. præmie 5 hovedtal + 1 stjernetal1 : 6.991.907
3. præmie5 hovedtal1 : 3.107.514
4. præmie4 hovedtal + 2 stjernetal1 : 621.502
5. præmie4 hovedtal + 1 stjernetal1 : 31.074
6. præmie3 hovedtal + 2 stjernetal1 : 14.124
7. præmie4 hovedtal1 : 13.810
8. præmie2 hovedtal + 2 stjernetal1 : 984
9. præmie3 hovedtal + 1 stjernetal1 : 705
10. præmie3 hovedtal1 : 313
11. præmie1 hovedtal + 2 stjernetal1 : 187
12. præmie2 hovedtal + 1 stjernetal1 : 48

Sådan fordeles millionerne

Når Eurojackpotpuljen vindes, starter puljen op igen med €10 mio. svarende til 63 mio. danske kroner. Det betyder, at en del af indskuddet gemmes til næste pulje, for der er jo ingen, der gider at spille, hvis ikke der er en relativt stor jackpot. Derfor er der til alle tider mange, mange millioner på spil.

Hvis ingen vinder førstepræmiepuljen, går puljen videre til næste uge, og den er vokset markant. 36% af gevinstpuljen afsættes nemlig altid til førstepræmien, mens 8,5% går til andenpræmien og herefter bliver procenterne gradvist mindre.

Vinder du, så kan du glæde dig over, at gevinsten er skattefri. Præmieafgiften er nemlig betalt, så det er bare om at gå i gang med at bruge løs af din gevinst.

Opret Eurojackpot Lottoklub

Nu kan du inde i Danske Spils Lotto app oprette din helt egen Lottoklub sammen med din familie, venner, kollegaer og alle andre, som du har lyst til at dele drømme – og gevinster med.

Det er helt gratis at oprette sin Lottoklub. Den der opretter klubben bliver automatisk formand, og det er formanden, som bestemmer, hvem der er med i klubben. Herefter køber I hver især jeres kuponer til fællesskabet – I kan også købe Lotto og Vikinglotto kuponer.

Er der gevinst på en af jeres rækker, så er pengene fælles, og bliver automatisk overført til det enkelte medlems bankkonto. Det er smart, og det er sikkert. Alle er nemlig garanteret deres gevinst, så du behøver ikke bekymre dig om snyd og fiflerier, for gennem Spil Sammen Lottoklubben er der styr på både skatten eller det juridiske.

Klik her hvis du vil læse mere om, hvordan du laver din egen Spil Sammen Lottoklub.

Værd at vide om Eurojackpot

Hvor mange tal er der i Eurojackpot?

Der er 50 hovedtal fra 1 til 50 samt 12 stjernetal fra 1 til 12. Du skal vælge 5 hovedtal samt 2 stjernetal for at spille en række.

Hvad koster en Eurojackpot?

Det koster 15 kroner at spille en række i Eurojackpot. I modsætning til eksempelvis Lotto, hvor du minimum skal spille to rækker på en kupon, kan du nøjes med at spille en enkelt række i Eurojackpot.

Hvor mange spiller Eurojackpot?

Jo større Eurojackpot puljen er desto flere spiller med, men i gennemsnit spilles der godt og vel 50 millioner rækker hver eneste uge rundt omkring i de 18 europæiske lande, der er med i Eurojackpot samarbejdet.

Hvad er den største gevinst i Eurojackpot?

Den største Eurojackpot gevinst der er vundet i Danmark 🇩🇰 (og hele Europa) er til dags dato på 759.318.630 kr., som blev vundet i Blåvand i juli 2022.

Er Eurojackpot skattefrit?

Ja, gevinstafgiften er allerede betalt, så du skal ikke svare skat af gevinster vundet i Eurojackpot.

Hvad er chancen for at vinde i Eurojackpot?

Du vinder i gennemsnit på hver 32. spillede række i Eurojackpot, men det er desværre ikke hovedgevinsten, vi her taler om. Chancen for at vinde den helt store Eurojackpot er en hel del mindre. Matematisk set skal du spille 139.838.159 forskellige rækker, hvis du vil være helt sikker på at få 7 rigtige på samme række.

Hvor køber man Eurojackpot?

Du kan købe din Eurojackpot på nettet på www.danskespil.dk eller hos en af de mange Danske Spil forhandlere, du finder overalt i landet. Du kan også spille i udlandet. Der er 18 forskellige europæiske lande, der er med i samarbejdet.

Hvor blev Eurojackpot vundet?

Du kan altid tjekke de seneste danske Eurojackpot vindere og de rigtige syv Eurojackpot tal på www.danskespil.dk

Hvilke lande er med i Eurojackpot?

Udover Danmark (Grønland og Færøerne), så kan du også spille Eurojackpot i følgende europæiske lande: Polen, Slovakiet, Spanien, Slovenien, Italien, Ungarn, Kroatien, Tyskland, Tjekkiet, Holland, Litauen, Estland, Letland, Norge, Island, Finland og Sverige.

Hvor trækkes Eurojackpot?

Selve trækningen af tallene foregår oppe i Helsinki hos finske Veikkaus. Det sker tirsdage og fredage lige omkring klokken 21.00. Herefter sendes tallene til Tyskland og Danmark, hvor de godkendes. Når der er grønt herfra, så offentliggøres tallene, og det er typisk klokken 21.00.

Hvad tid er Eurojackpot?

Du kan spille hele ugen, men der er spilstop på Eurojackpot tirsdag og fredag klokken 19.00 i Danmark. Tallene udtrækkes og offentliggøres tirsdag og fredag aften lige omkring klokken 21.00.

Kan man lave en Eurojackpot Lottoklub?

Ja, det kan du sagtens. Læs alt om den perfekte Lottoklub i vores artikel herom.

Hvad er tilbagebetalingsprocenten for Eurojackpot?

Tilbagebetalingsprocenten for Eurojackpot er 50%. Spillet har dermed en tilbagebetalingsprocent der er 5% højere end Lotto, Vikinglotto og Joker.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk