Landbrugslotteriet

Landbrugslotteriet er et hæderkronet dansk lotteri med rødder i landbruget

Landbrugslotteriet drives af en selvejende institution under justitsministeriet, og overskuddet fra spillet ryger direkte tilbage til landbruget. Her kan du altså spille og støtte bøndernes levevilkår på samme tid.

Landbrugslotteriet er et dansk lotteri, og det blev startet i 1907, hvor landbruget havde særdeles strenge kår. I dag går størstedelen af overskuddet til landlegater, så hvis du taber i Landbrugslotteriet har du altid en ekstra chance. Du skal bare – blive landmand – og søge om et legat!

Tilbagebetalingen i Landbrugslotteriet er på 64%, hvilket er klart bedre end både Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot.

Landbrugslotteriet er fulde af numre

Ligesom i både Klasselotteriet og Varelotteriet er der trækninger hver eneste måned, og chancen for at du får en gevinst er ganske pæn. Der er således helt op til 78% chance for, at du vinder en eller anden form for gevinst, og hovedpræmien er hver måned på 2 mio. kr., så det er jo ganske pænt.

Landbrugslotteriet udbyder 210.000 lodseddelnumre hvert halve år, og af dem udtrækkes hele 164.700 numre med gevinst pr. serie – altså i alt 78%.

I modsætning til eksempelvis Lotto, så er der i lotterier et begrænset antal lodder. Der kan med andre ord være udsolgt, og derfor anbefales det, at du husker at forny en lodseddel. Dette gøres inde på Landbrugslotteriets egen hjemmeside.

Du kan købe lodder til Landbrugslotteriet hele året, men de månedlige trækningerne er baseret på halvårlige serier. Du har altså seks skud i bøssen på hver serie.

Hvad koster Landbrugslotteriet?

Prisen for at spille med i Landbrugslotteriet afhænger af, hvilken type lod du køber. Ligesom i Klasselotteriet er der nemlig forskellige lodder. Du kan enten købe et helt eller et halvt lod.

Vinder du på et halvt lod, så vinder du halvdelen af præmien. Den anden halvdel går til den person, der har købt den anden halve lodseddel.

1/1 lodder koster 150 kr. hvert halve år.
½ lodder koster 75 kr. hvert halve år.

Lodderne køber du enten på nettet eller hos en af de mange fysiske forhandlere. Vi anbefaler dog, at du straks tilmelder dig Gevinstovervågning. Det er en gratis service, som Landbrugslotteriet tilbyder sine spillere, og så er du sikker på aldrig at gå glip af din gevinst.

Husk at der er over 36 mio. kr. i puljen, og hvis du har held i sprøjten, så vinder du 2 mio. kroner. Alle gevinster du vinder i Landbrugslotteriet er i øvrigt skattefrie. Gevinstafgiften på 15% er fratrukket, så det er lige ned i muffedisen med pengene – og så er det ik’ engang løwn! 🐄

Antal gevinsterGevinststørrelsePræmiesum
62.000.000 kr. 12.000.000 kr.
6100.000 kr.600.000 kr.
6010.000 kr. 600.000 kr.
1685.000 kr.840.000 kr.
3002.000 kr. 600.000 kr.
3601.000 kr.360.000 kr.
50.400 store endetalsgevinster200 kr.10.080.000 kr.
113.400 små endetalsgevinster100 kr. 11.340.000 kr.
36.420.000 kr.

Pas ekstra godt på dine lodder!

Uha, det er ikke sjovt at miste sit lod til Landbrugslotteriet. Det er nemlig det man på fint dansk kalder et ihændehaverpapir, og det betyder, at den der har lodsedlen i hånden kan få udbetalt gevinsten. Derfor anbefaler vi, at du køber dine lodder elektronisk, for så er du ude over den hovedpine.

Hvis du mister dit lod, så kontakt straks Landbrugslotteriet. De kan i de fleste tilfælde hjælpe med at få udbetalt eventuelle gevinster, men det kræver altså, at ingen allerede har hentet pengene.

Husk i øvrigt, at du sagtens kan vinde flere gange på samme lod. Et lod gælder til 6 forskellige trækninger.

Har Landbrugslotteriet en app?

Der fandtes tidligere en app, hvor du kunne tjekke vindernumre og finde den nærmeste forhandler. Denne app er dog ikke tilgængelig længere, så du må tilgå Landbrugslotteriet via browseren på din smartphone / desktop eller traske ned til en forhandler.

Her finder du Landbrugslotteriets trækningsliste

Der er 12 trækninger om året i Landbrugslotteriet, og du kan se vindernumrene på DR’s Tekst-TV eller i avisen. Men hvis du synes, det er for bøvlet, så tjek dit lod inde på Landbrugslotteriet.dk. De har en smart søgefunktion, hvor du altid kan se om der er gevinst på dine lodder eller ej.

Landbrugslotteriet holder til i Roskilde på Sjælland, og du er også velkommen til at kigge forbi og få tjekket dine lodder på Ternevej 20.