Spil Sammen – Lav den perfekte Lottoklub

Sådan laver du en Lottoklub med familie og venner
Artikelfoto: Danske Spil

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Vil du gerne lave en Lottoklub? Så er du havnet på den helt rigtige side.

At spille Lotto er nærmest en folkesport i Danmark. De fleste af os har hørt venner og familiemedlemmer i et kærligt øjeblik fortælle om, hvor mange penge de ville give os, hvis de vandt den store gevinst.

Måske du allerede sidder derhjemme og krydser fingre for, at det sker?

Det sker jo desværre ikke særlig ofte, men hvis det sker, så er der alligevel ingen garantier for, at lykken også tilsmiler dig. En mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig, men det kan være pokkers svært at bevise, at I havde en aftale. Men én ting er andres lottokuponer, noget andet og langt mere problematisk er, hvis I har købt kuponen sammen!

Denne artikel handler om hvordan du kan spille Lotto sammen med andre – og samtidig være sikker på at få din gevinst. Der er nemlig flere forskellige forhold, du skal kende, før du indgår i et Lottofællesskab. Først og fremmest er der det juridiske. Bliv enige om reglerne og skriv dem ned. Går I all in, så lav vedtægter for jeres Lottoklub. Men det er ikke altid nok. Du skal nemlig også sørge for, at du ALTID kan dokumentere, at du ejer en andel af ALLE de købte rækker.

Hvis du tænker: ”hvorfor nu det?”, så anbefaler vi, at du ser filmen Lotto om Jørgen, der var formand for Lottoklubben på arbejdet. Den er baseret på en autentisk historie, og den endte ikke så kønt – for de andre medlemmer i Lottoklubben.

Derudover – og det hænger selvfølgelig sammen med det juridiske – så kan du af skattemæssige årsager ikke modtage store kontantbeløb fra andre uden at skulle svare skat heraf. Du skal med mindre ord kunne dokumentere, at du har en ejerandel i vinderkuponen – ellers hænger du på en grim skatteregning.

Spil Sammen hos Danske Spil

Den sikreste måde, at danne en Lottoklub på, er gennem Danske Spils Lotto App. Her finder du funktionen ’Spil Sammen’, der gør det muligt at være flere deltagere i samme Lottospil, Vikinglotto eller Eurojackpot. Det hele foregår digitalt, så alle oplysninger bliver gemt i en database.

Det er supersmart og Spil Sammen har vores varmeste anbefaling. Det er uden tvivl den bedste og mest sikre måde at have en Lottoklub på. Det eneste problem Spil Sammen ikke løser for dig er, hvis I ønsker at spille på nogle særlige tal hver uge. Bruger du App’en til at oprette din Lottoklub, så kan du på nuværende tidspunkt nemlig kun spille Lynkuponer – altså jeres tal bliver tilfældigt udvalgt af en computer. Det er lidt øv, hvis du død-og-pine vil spille på din bryllupsdag (så du lettere kan huske datoen…), hundens fødselsdag, dine yndlingshusnumre og den slags talmagi. Nederst i artiklen kan du læse gode råd til, hvordan du opretter en Lottoklub, hvor I spiller med jeres egne tal.

Hver deltager skal have en Rød konto hos Danske Spil for at blive medlem af din Lottoklub oprettet gennem Spil Sammen. Derfor er alle medlemmer samtidigt registreret gennem NemID, og der er således aldrig skyggen af tvivl om, hvem der har en ejerandel i jeres købte vinderkupon. Dette er ultravigtigt, for hvis I deler en gevinst, hvor I ikke efterfølgende kan dokumentere ejerskabet, så skal der betales skat – og her kommer vi nok ikke udenom topskatten!

Med Spil Sammen er du således sikret, at du får din gevinst uanset hvad, der sker. Alle købte rækker bliver automatisk registreret som ’fælleseje’, så der er ingen, der kan påstå, at lige netop vinderkuponen var købt en tredje person og derefter løbe med din gevinst. Pengene bliver simpelthen automatisk overført til hver enkelt medlems konto. Basta BUM!

Derfor forbliver din Lottogevinst også skattefri, og det kan jo være meget rart, at du således sparer 100 mio. kr. i skat, næste gang I rammer plet i Eurojackpot, ikke sandt?

Sådan opretter du Lottoklubben

Download Danske Spils – i øvrigt ganske glimrende – Lotto App. Gå til funktionen ’Spil Sammen’ og klik på ’opret klub’. Den, der opretter klubben, bliver automatisk formand for klubben, så nu har du om ikke andet noget at prale med på LinkedIN. Kald dig bare CEO, for det kan de vist godt lide derinde.

Men inden dag skal du lige huske at give din Lottoklub et fedt navn. Hedder du Otto, så kalder du selvfølgelig klubben: Hvem vinder i Lotto … Otto, Otto, Otto! Men hedder du Bent, Britta eller noget helt tredje, så må du hellere selv finde på et godt klubnavn!

Når klubben er oprettet i Appen, kan du frit invitere alle de venner, familiemedlemmer, kollegaer og alle andre du har lyst til at spille Lotto, Vikinglotto eller Eurojackpot sammen med. Det sker over Messenger, SMS eller andet. Du vælger selv inde i appen, hvordan de skal kontaktes, og du skal sådan set bare trykke send, så er den potte ude.

Der er i teorien ingen grænser for, hvor mange medlemmer din klub kan have, men hvis du foretrækker, at I bare er en lille lukket kreds, så kan du fastsætte et max antal medlemmer i klubben. Dem du har inviteret modtager et link, og når de klikker herpå, ryger de over i din private Lottoklub og kan nu spille sammen med dig.

Du skal dog først oprette et spil. Det betyder, at du køber kuponer til Lotto, Vikinglotto eller Eurojackpot og inviterer klubbens medlemmer til at gøre det samme. Du kan vælge mellem 1 til 5 ugers kuponer, og de andre skal selvfølgelig gøre det samme. Men der er en vigtig funktion, du skal kende. Du skal nemlig huske at vælge om spillet skal have fast- eller frit indskud.

Fast indskud eller Frit indskud i Spil Sammen?

Hvis du ønsker at hvert medlem skal betale nøjagtigt det samme i indskud og derfor også skal have den samme gevinst udbetalt, når Lottolynet slår ned, så vælg FAST INDSKUD. Med fast indskud skal alle medlemmer, der ønsker at deltage i ugens spil, købe samme antal rækker, som du har købt. Er i 16 medlemmer, der hver især har købt 1 kupon, får hver deltager således en 16. del af den samlede gevinst på alle 16 kuponer.

Det er lige omkring 3 kroner per snudeskaft, hvis I kun vinder den sædvanlige tarvelige 50’er. Men er I gamblere, og tror du på det frie initiativ, så er FRIT INDSKUD måske en bedre idé. Her er det op til den enkelte selv at bestemme, hvor mange rækker vedkommende vil købe til klubben. På den måde kan I samlet set få mange flere rækker ned i klubkassen, hvis der er en enkelt highroller – eller to – i klubben. Men hvad så med gevinsten, tænker du måske?

Det er meget simpelt. Hvert klubmedlem får en andel af gevinsten baseret på vedkommendes egn andel af alle de købte rækker. Lad os lige illustrere det med et konkret eksempel.

4 medlemmer køber hver 10 rækker til næste uges Vikinglotto trækning. Medlem nummer 5 skejer ud og køber 20 rækker. Klubben går altså i krig med 60 vikinger – undskyld rækker. Hvis der er gevinst på en af klubbens 60 rækker, så får de fire sparsommelige medlemmer hver 1/6 af gevinsten, mens highrolleren får 2/6 af gevinsten sat ind på sin konto.

Lottoklubbens regler og vedtægter

Opretter du en din Lottoklub ved hjælp af Spil Sammen funktionen hos Danske Spil, så behøver du ikke at nedskrive regler eller vedtægter for klubbens medlemmer. Der er nemlig styr på det vigtigste, og det er at hvert medlem er sikret sin gevinst uanset hvor mange moralsk anløbne medlemmer der måtte være i klubben.

Når det er sagt kan man selvfølgelig godt vedtage formelle regler for medlemskab af klubben. Den der i sin tid oprettede klub inde i Appen er automatisk formand, og vedkommende kan smide medlemmer ud af klubben samt invitere nye medlemmer. Det er der ingen der kan, så det er måske fint lige at få lavet nogle retningslinjer herfor.

Normalt er noget af det Lottoklubber bøvler med, at enkelte medlemmer ikke betaler deres del af kagen, og hvad gør man så, hvis der er gevinst og et medlem ikke har betalt? Tja, inde på 7.dk redaktionen er vi ikke i tvivl. Vedkommende har krav på en lang næse, men så heller ikke mere end det. Er jeres Lottoklub oprettet gennem Spil Sammen, så foregår det på samme måde. Kun betalende medlemmer får del i byttet, og systemet tillader, at medlemmer springer til en uge og springer fra den næste, men det kan godt være, I selv skal lave regler omkring den slags og smide folk ud, hvis de ikke bidrager til fællesskabet.

Du vil jo gerne være med i hulen, ik’ Mulle?

5 vigtige huskeregler til old school Lottoklubber

Inden du stifter din Lottoklub, så lov os, at du først inviterer medlemmerne over til en videoaften og smid filmen ’Lotto’ i movieboksen. Tjek traileren allernederst på denne side.

Når I har set den, så skriv vedtægter, der sikrer alle medlemmer. Det er nok overkill at køre den forbi en advokat, men tag det alligevel alvorligt.

Frem med papir og kuglepen. I skal især være opmærksomme på følgende forhold:

  • Fastsæt ubøjelige regler for medlemmernes betaling af klubbens fælles kuponer
  • Fastsæt ubøjelige regler for hvad der sker, hvis et medlem ikke har betalt for en eller flere kuponer
  • Fastsæt ubøjelige regler der pålægger køberen af jeres fælles Lottokuponer at dele alle købte kuponer, før vindertallene udtrækkes
  • Lav en regel der forbyder køberen af jeres fælles kuponer at købe private kuponer, og vi vil endda gå så langt som til at anbefale, at forbuddet gælder hele husstanden.
  • Endelig er det ultravigtigt, at I er 100% sikre på, at I ALTID kan dokumentere det fælles ejerskab af en vindende Lottokupon

Derudover er der vist ikke meget andet at sige end Held og Lotto med det hele!

Se trailer for filmen Lotto, som handler om en lottoklub

I filmen Lotto med Søren Pilmark, Ditte Gråbøl og Nicolaj Kopernikus understreges det igen-igen, hvorfor man skal have klare regler for sin Lottoklub. Uden at røbe for meget, så må moralen være, at det er sjovest at vinde hvis det foregår efter bogen.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk