Bingo eller banko – Hvad er forskellen?

Bingo eller banko - hvad er forskellen?

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Bingo eller banko? Har du også ligget søvnløs om natten og spekuleret over, hvad hulen forskellen er på bingo og banko?

Jamen, så er du bestemt ikke den eneste. Der er nemlig mange som ikke ved, om det hedder bingo eller banko.

Det er i hver fald uden sammenligning det bingospørgsmål, vi har fået flest gange, og derfor må hellere komme til sagen. Vi kan jo ikke ha’, at du bliver til grin næste gang, du sidder nede i forsamlingshuset og råber ’Bingo’ eller ’Banko’!

Der er nemlig forskel på bingo og banko, men der er dæleme også lighedspunkter, så skal vi ikke starte med dem?

Lighedspunkterne i bingo og banko

Både i bingo og i banko gælder det om at ramme sine tal, og der er typisk både gevinster på dine rækker og når du får pladen fuld. Er du rigtig heldig, så kan du også få fingrene i en sidegevinst, men så ophører lighederne også.

Forskellene på bingo og banko

Først og fremmest er der 90 tal i banko, mens der i det klassiske bingospil kun er 75 numre. Gamle Ole hører med andre ord oprindelig hjemme i banko og ikke i bingo. Og nej, det er ikke osten gamle ole vi her refererer til, men øgenavnet for nummer 90.

Det er altså fortrinsvis banko, der spilles rundt omkring i de danske forsamlingshuse – også selvom mange råber “Bingo!”, når gevinsten er i hus.

Men det bliver vildere endnu.

Bingopladen er nemlig altid kvadratisk og har 25 felter bygget op med 5 rækker med 5 tal på hver række. Bankopladen derimod er aflang og har 3 rækker med 9 felter på hver. Nogle af dem er dog tomme, hvorfor der kun er 5 felter med tal på hver række.

I årenes løb er der dog sket en vis sammenblanding af begreberne, og det mest udbredte ord herhjemme er nok bingo, men eftersom, vi jo er ret pjattede med ham ’Gamle Ole’, så foretrækker vi at spille med 90 tal i Danmark, hvorfor det ret beset er et bankospil, selvom vi kalder det bingo.

Det er nok der hunden ligger begravet, og “bingo eller banko”-mysteriet er opstået!

Opsummering – Her er forskellene på bingo og banko
I banko benyttes 90 kugler – i bingo benyttes 75 kugler
Bankopladen har 3 rækker – Bingopladen har 5 rækker
I banko vinder du på lodrette rækker
I bingo vinder du både på lodrette og vandrette rækker
I banko er der 3 rækker med gevinster
I bingo er der 5 rækker med gevinster

Spiller man bingo eller banko online?

Spiller man bingo eller banko online? Ja, det er faktisk også et godt spørgsmål. Svaret er, at man typisk spiller bingo, men der findes også op til flere bankospil på nettet. At man sværger til bingo kan måske skyldes, at den lidt hurtigere spilafvikling er lidt mere henvendt “det hurtige format” på nettet/mobilen.

Når vi spiller TV Bingo i Danmark, så er det heldigvis bingo – ingen grund til at forvirre på nationalt tv.

Nedenunder ser du hvordan de to spil afvikles hos henholdsvis Danske Spil Bingo og Bingohallen.dk. På spillet til venstre fra Danske Spil Bingo ses et traditionelt bingospil (25 felter og 75 tal), og til højre et bankospil fra Bingohallen.dk (27 felter og 90 tal).

Er det lettere at vinde i bingo end i banko?

Du kan faktisk godt hævde, at det er lettere at få Bingo end at få Banko, men inden du siger dit job op for at blive professionel bingospiller, så klap lige hesten. Det er selvfølgelig lettere at ramme 5 tal på en række, når der kun er 75 tal i tromlen i modsætning til i banko, hvor der jo er 90 tal, der kan trækkes. Det eneste problem med det argument er, at det jo er ens for alle spillere. Der er med andre ord ingen forskel i dine vinderchancer.

Der er heller ingen forskel i tilbagebetalingsprocenterne for henholdsvis bingo og banko på nettet. De er helt ens, selvom der selvfølgelig godt kan være forskel i forbindelse med særlige kampagner. Ude i den virkelige verden ændrer tilbagebetalingsprocenten alt efter, hvor mange spillere der kigger forbi, så her kan der godt være forskel, men om det er i bingo – eller bankofavør tør vi ærlig talt ikke gisne om.

Her får du Banko Jackpot!

De fleste spil på nettet er bingo, men du kan heldigvis også finde online bankospil. Dem finder du hovedsagelig hos de bingoudbydere, der har et dedikeret dansk rum. Ude i den store verden spiller man nemlig fortrinsvis bingo – altså med 75 tal – så de fleste netværksrum har bingo på programmet, hvilket er naturligt nok.

Det største danske online bankorum finder du hos Danske Spil. Rummet hedder Gamle Ole, og er kun for Danske Spils egne spillere. Her er der ofte kampagner med ganske flotte jackpots. Men leder du efter den største banko jackpot, må du en tur forbi Maria Bingo. Her finder du et netværksrum med 90 kugler. Det flotte bingo-produkt imponerer stort, og er åben for spillere fra hele verden. Derfor er det ikke usædvanligt at se en banko jackpot på 20.000 kroner eller mere.

Hvor er den største bingo jackpot i Danmark?

Alle danske bingoudbydere lokker dig med store bingo jackpots, men der er ganske stor forskel på, hvor mange penge du kan proppe i lommen på en god bingodag alt efter, hvor du råber bingo!

Har du en decideret heldig dag, så anbefaler vi, at du besøger Maria Bingo. Her finder du nemlig Danmarks absolut største bingo jackpot. Den er altid på min. 1 million dejlige skattefrie kroner og ofte er den langt større. Når du opretter dig som kunde får du tilmed muligheden for at få fingre i nogle lækre freespins til casinoet.

Det er altså ikke muligt at blive bankomillionær, men som Gamle Ole plejer at sige: ”hvad gør det, hvis bare du bliver bingomillionær i stedet?”

Ungdommen foretrækker bingo

Der er meget der tyder på, at den ældre generation af bingospillere foretrækker banko – altså varianten med 90 numre. Om det er fordi de er bedre venner med Gamle Ole eller ej, skal vi ikke kloge os på, men faktum er, at der er en tendens til, at der kommer flere unge mennesker i den lokale bankohal, når der også er bingo på programmet end hvis der kun spilles banko.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk