Spil på præsidentvalget i USA 2024

Spil på præsidentvalget i USA. Se de seneste odds her
Artikelfoto: Unsplash

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Introduktion til præsidentvalget i USA 2024

Efter de tætte valg i 2016 og 2020, er der lagt op til endnu en gyser, når præsidentvalget i USA 2024 skal stå. Amerikanerne skal vælge præsident tirsdag d. 5. november 2024, og vær vis på, at der kommer til at ske ting og sager i månederne op til.

Spiludbyderne er naturligvis allerede ude med odds på præsidentvalget i USA 2024, og vi kommer til at gennemgå de største favoritter her på siden.

Joe Biden stiller op trods fremskreden alder

Den siddende præsident Joe Biden stiller også op til præsidentvalget i USA 2024. Meldingen om at ville genopstille bekendtgjorde Joe Biden allerede i april 2023, og det tidlige tidspunkt er nok ikke helt tilfældig. Biden vil nok gerne undgå at demokraterne igen-igen kommer i intern kamp om hvem der skal være partiets præsidentkandidat. Der er naturligvis en masse demokrater, der gerne vil stille op til kamp imod Joe Biden, men i skrivende stund vrimler det ikke med oplagte kandidater – pånær en herre fra en særdeles velkendt politikerfamilie fra Massachusetts.

OPDATERING TIRSDAG D. 3. NOVEMBER kl. 14.45

Slaget skal slås! I dag vælger amerikanerne ny præsident eller genvælger præsident Trump. De seneste odds er som følger:

Spiludbyderen Unibet holder fast i favoritværdigheden til Joe Biden. Oddsene er ikke ændret synderligt siden sidste uge.

Hos Unibet kan du indtil kl. 18.00 dansk tid deltage i en quiz om det amerikanske præsidentvalg. Du skal forudsige seks udfald, og vinderen kan stikke afsted med hele 25.000 kr. Det er gratis at deltage.

Unibet fastholder Joe Biden som markant favorit til at vinde præsidentvalget i USA

Spiludbyderen Bet365 har allerede gjort spillet om verdens mægtigste post til live betting. Hos verdens største bookmaker er Joe Biden større favorit end hos de andre spiludbydere. Du kan spille live på dette marked og en masse andre hele aftenen og natten igennem.

Bet365 har Joe Biden som markant favorit i kampen imod Donald Trump

Betfair Spillebørs har i skrivende stund omsat for over 2.6 mia. kr. på hovedmarkedet. I sidste uge var dette tal på “kun” 1.8 mia.

Oddsene er stort set identiske med de førnævnte spiludbydere, men alligevel kan du her hente markedets højeste odds på Donald Trump.

Husk at du hos denne spiludbyder kan spille for 550 kr. på det amerikanske valg uden risiko. Taber du dit spil får du pengene refunderet som kontanter. Tilbuddet gælder for nye kunder – klik blot på den grønne knap herunder.

Oddsene på præsidentvalget i USA fra Betfair SpillebørsOPDATERING: TORSDAG d. 29. oktober kl. 13.00

Oddsene på Biden og Trump er nogenlunde status quo sammenlignet med i sidste uge. Trump har stoppet nedturen efter nogle gunstige meningsmålinger.

VANVITTIG REKORD! Hos spiludbyderen Betfair Spillebørs har omsætningen på hovedmarkedet “Næste præsident” næsten rundet 1,8 mia. kr. Dermed slår dette års valg klart den hidtidige rekord, som “Donald Trump vs. Hillary Clinton” har været indehaver af. Tilbage i 2016 blev der omsat for i alt 1,63 mia. kr. på hovedmarkedet. Det er imponerende tal, og med seks dage tilbage kan den samlede omsætning sagtens fordobles.

Glem alt om omsætningen til VM i fodbold, Super Bowl og diverse andre kæmpebegivenheder – præsidentvalget i USA slår alle rekorder!


FREMRAGENDE TILBUD: Husk at du hos Betfair Spillebørs lige nu kan få et 550 kr. risikofrit spil. Du kan bl.a. spille på præsidentvalget i USA. Skulle du tabe dit væddemål får du din indsats retur. Dermed løber du ikke nogen risiko. Det er en no-brainer, hvis du endnu ikke har givet verdens største spillebørs et skud.


OPDATERING: Onsdag d. 21. oktober kl. 17.00

Oddsene på Joe Biden falder og falder. Den demokratiske udfordrer giver nu blot odds 1.57, mens “The Donald” er oppe i 2.50. Natten til fredag skal de to kombattanter igen i ilden i den anden præsidentdebat (den sidste blev aflyst), så man kan med fordel spille sin favorit før debatten.

Joe Biden rykker fra Præsident Trump i disse dage. Biden er nede i odds 1.57OPDATERING: Fredag d.2. oktober kl. 21.30

Oddsene på det amerikanske præsidentvalg er tilbage hos bookmakerne efter at have været suspenderet det meste af dagen. Biden er nede i odds 1.60, mens den COVID-19-smittede præsident Trump giver pengene 2.50 gange igen. Markedet vurderer dermed, at Trump-parrets positive tests ikke hjælper den siddende præsident. Tværtimod kan det blive et problem, hvis Trump ikke kan deltage i valgkampen for fuld styrke de næste par uger. Han og Melania sidder pt. i karantæne i Det Hvide Hus.

Odds på det amerikanske valg - odds fra Unibet fredag d. 2. oktober.


OPDATERING: Fredag d. 2. oktober er alle odds på det amerikanske præsidentvalg blevet suspenderet.

Fredag d. 2. oktober er alle spil på det amerikanske præsidentvalg blevet suspenderet. Det sker i kølvandet på meldingen om, at Præsident Trump og hustruen Melania Trump begge er blevet positive for COVID-19.

Oddset på Joe Biden var krøbet helt ned på 1.60 før spiludbyderne fik lukket ned for væddemålet. Vi har tjekket de fleste spiludbydere på det danske og internationale marked, og det er heldigvis alle, der har lukket spillet. Typisk vil spiludbydere ikke udbyde spil på begivenheder, der influeres af ulykkelige omstændigheder som disse.

Om og hvornår spillet bliver genåbnet er pt. meget uklart.

Vi følger sagen nærmere.


OPDATERING: Artiklen er opdateret tirsdag d. 29. september

Der er kun lige godt en måned før præsidentvalget i USA løber af stablen. Coronaen raser i USA, og der er pt. masser af ubekendte faktorer som kan få en afgørende betydning i valgkampen. Biden er stadig favorit, men der er intet afgjort. Se valg-trackeren længere nede på siden.

Joe Biden har været spiludbydernes favorit ganske længe nu, men vi ved fra sidste valgkamp at oddsene indeholder en masse usikkerheder. Dels er der den måde som valget foregår på i USA, hvor det ikke nødvendigvis er den kandidat med flest stemmer som vinder. Dels er der også en masse usikkerheder omkring coronaens indflydelse på valgkampen og selve valgdeltagelsen.

Ovenstående odds er hentet fra spiludbyderen Unibet tirsdag d. 29. september.

Præsidentvalget i USA går ind i sin afgørende fase. Med kort tid tilbage før slaget skal stå, er kapløbet tættere end nogensinde. Den før så urørlige Donald Trump ser ud til at være i problemer, og i skrivende stund har Joe Biden indhentet den republikanske præsident. De næste par uger vil vise om vi får en ny favorit til at blive USAs næste præsident. Vi tager pulsen på det spændende præsidentvalg, og giver dig de seneste odds fra spiludbyderne.

Joe Biden – et comeback af dimensioner

Joe Biden var Super Tuesdays helt store sejrherre, og den tidligere vicepræsident er nu en seriøs kandidat til at vinde præsidentvalget i USA. På imponerende vis vandt han 10 ud af 14 Super Tuesday-stater i mod Bernie Sanders, Michael Bloomberg og Elizabeth Warren. Sidstnævnte to kandidater har siden trukket sig, og stenrige Bloomberg har tilmed valgt at støtte Biden.

Biden sikrede sig den demokratiske nominering ret sent, så Demokraterne har naturligvis stadig en del sår der skal heles. Det “Joe-mentum” som Biden har haft siden Super Tuesday, ser dog ud til at fortsætte med ufortrøden kraft i meningsmålingerne.

Med udvælgelsen af senatoren Kamala Harris som vicepræsident-kandidat, har den noget konservative Joe Biden bestemt sig for at appellere mere til kvinderne og minoriteterne.

Coronakrisen – den ubekendte faktor

Til trods for at det lignede en formsag for Joe Biden at vinde den demokratiske nominering, så er der naturligvis også kastet en masse grus i maskineriet hos Biden det seneste år.

Den store corona-lock-down i USA, ser faktisk ikke ud til at gavne Joe Biden synderligt selv om præsident Trump høster stor kritik fra ind- og udland for håndteringen af årtiers største økonomiske krise. Flere primærvalg, valgmøder og fundraiser-begivenheder er naturligvis blevet aflyst, og det siger sig selv, at det er svært ikke at måtte drive valgkamp ude i felten.

Spørgsmålet er dog om de mange valgmøder overhovedet bliver til noget, nu hvor USA og New York i al særdeleshed er ved at udvikle sig til et corona-epicenter.

Donald Trump får meget kritik for ikke at have igangsat initiativer tidligere, og pandemien ser ud til i den grad at komme til at teste det amerikanske sundhedsvæsen i de kommende uger og måneder. I modsætning til herhjemme, hvor Mette Frederiksen omtales som landsmoder af selv politiske modstandere (dog også med en del kritikere), har Trump som sædvanligt ikke formået at samle nationen. Der er en masse folk, som bakker op om Trump uanset hvad han mener og siger, så der er som altid tale om “for” og “imod”.

Kan Joe Biden slå Donald Trump?

En ting er at vinde den demokratiske nominering, men kan Biden også gå hele vejen og slå Trump? Det kan han i den grad, hvis man ser på de mange meningsmålinger som de amerikanske medier løbende foretager.

Joe Biden slår faktisk Donald Trump i nærmest samtlige meningsmålinger, men vi så ved præsidentvalget i 2016 at man ikke helt kan stole på dem. Ikke desto mindre vinder “Creapy Joe” de mange meningsmålinger – regionale som nationale – med i gennemsnit 7%.

Joe Biden har formået at vinde flere og flere afroamerikanere over på sin side, og i dag er han med afstand den mest populære præsidentkandidat blandt sorte vælgere. Flere undersøgelser viser at en markant grund er, at de sorte i USA stadig forbinder Biden med Obama. Derfor venter alle analytikere også spændt på om og hvornår Biden offentlig får Obamas “endorsement”.

Til gengæld har Biden ikke den store opbakning blandt den voksende og ekstremt vigtige latino-vælgergruppe. Det ville normalt ikke være en katastrofe i et match-up imod Trump, som er kendt for at være upopulær i de kredse. Der er dog sket en mindre højredrejning blandt latinoer i USA, og Trump har bedre opbakning blandt latinoer end nogensinde uden at han nogensinde bliver deres førsteprioritet. 60-70% procent af latinamerikanerne stemmer historisk set på Demokraterne, men disse tal kan Biden langt fra føle sig sikker på i år.

Oddsene på præsidentvalget i USA visualiseret

Der er ingen tvivl om at Joe Bidens chancer for at blive USAs 46. præsident er raslet ned siden Super Tuesday. Se visualiseringen af spiludbydernes chancevurderinger af de to kamphaner her:

Et amerikansk præsidentvalg har oftest kun to realistiske kandidater, men det er dog lidt overraskende, at feltet er skåret ned til to allerede før nomineringerne var afsluttet.

Fra at have haft under 5% chance så sent som i februar, er Joe Biden for alvor helt inde i varmen. Det ligner nu det man i hestesporten kalder for et “two horse race” – altså et løb med kun to realistiske vindere.

Hvem bliver USAs næste præsident? Unibet kalder løbet næsten 50/50

Vi tog en snak med pressechef Per Marxen fra Unibet, som mærker en markant interesse for præsidentvalget i USA.

Spil på præsidentvalget i USA - odds fra Unibet
Oddsene på præsidentvalget i USA fra Unibet, 29. marts 2020.

“Det er lidt aparte at kalde en 77-årig mand for The Comeback Kid, men ikke desto mindre er det ganske passende for det, der er sket med Joe Biden i denne valgkamp. Inden primærvalget i South Carolina fik man således odds 41 på Biden. Sidenhen har den såkaldt moderate fløj hos Demokraterne jo konsolideret sig omkring Biden og med mindre der sker noget radikalt, bliver det ham, der skal op mod Trump i november”, fortæller Per Marxen til 7.dk.

Også den stigende interesse for det amerikanske valg er ikke gået ubemærket hen hos spiludbyderen.

“Interesseren for det amerikanske præsidentvalg slog alle rekorder i 2016, fordi Donald Trump gjorde det uforudsigeligt. Den effekt har varet ved og eftersom der nærmest føres konstant valgkamp i USA, er den generelle spil-interesse for amerikansk politik også fulgt med. De mange omskiftelige føringer blandt de demokratiske kandidater har afstedkommet interessen fra både erfarne sportsbettere og de, der nok følger med i politik, men sjældent spiller på det”, fortæller Per Marxen.

Hvad kan man spille på i det amerikanske præsidentvalg?

Du kan spille på det amerikanske præsidentvalg hos næsten alle spiludbydere, som promoveres her på 7.dk. Ønsker du at spille på vindermarkedet – altså hvem der bliver USAs næste præsident – så finder du stensikkert odds hos disse spiludbydere.

Er du derimod på udkig efter andre mindre markeder, så er der lidt længere mellem snapsene. Der er dog flere spiludbydere, som tilbyder spil på nedenstående populære markeder.

🗳️ Vinder af TV-debatterne
🗳️ Antal stater vundet
🗳️ Vindende parti
🗳️ Popular Vote
🗳️ Vinder en kandidat valget uden at vinde Popular Vote
🗳️ Demokratisk kandidat til vicepræsident
🗳️ Anden vinder end Trump og Biden

På selve valgdagen d. 3. november – eller valgnatten bliver det jo så i Danmark – vil du naturligvis også kunne livebette på op til flere af disse markeder.

Hvem husker ikke dramaet fra sidste præsidentvalg, da Trump til de flestes overraskelse overhalede Hillary Clinton til allersidst? I løbet af valgnatten var oddsene på Hillary helt nede i 1.10 før de første prognoser kom ind fra østkysten.

Oddsene i Brexit skiftede også til allersidst, hvor “remain” var kæmpefavorit med 1.13 under et døgn inden valgresultatet. Så tag endelig ikke noget for givet.

Hvem bliver Danmarks næste statsminister? Se folketingsvalg odds fra den hjemlige andedam.

Præsidentvalget i USA – spørgsmål og svar

Hvornår er der præsidentvalg i USA?

Præsidentvalget i USA løber af stablen tirsdag d. 3. november.

Hvor kan man spille på præsidentvalget i USA?

Du kan spille på præsidentvalget i USA hos stort set samtlige spiludbydere. Vi anbefaler at du tager et ekstra godt kig på Unibet, Bet365, Betfair og Betfair Spillebørs.

Hvor meget får man lov at spille?

På nichemarkederne er det meget forskelligt, mens du på hovedmarkeder (f.eks. “vinderen af præsidentvalget”) kan spille meget store summer. Hos Betfair Spillebørs kan du nærmest spille for alt det du lyster.

Hvor finder man de seneste meningsmålinger?

Der er masser af meningsmålinger i de amerikanske medier – nogle mere pålidelige end andre. Vi benytter selv Real Clear Politics, som samler alle polls fra USA. Five Thirty Eight er desuden også ganske eminent ift. meningsmålinger og “approval ratings”.

Hvilke støtter har Joe Biden?

Da den demokratiske nominering endnu ikke er afsluttet, er listen af fremtrædende personer og berømtheder pt. knapt så omfattende. Man vil jo helst ikke satse på en tabende kandidat.

Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Anna Wintour, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Cher, Barbra Streisand og John Kerry støtter Joe Biden.

Alle venter i spænding på om – og hvornår – familien Obama offentligt vil erklære støtten til den tidligere vicepræsident. Se listen her.

Hvilke støtter har Donald Trump?

Dana White, Kanye West, Roseanne Barr, Jon Voight og Conor McGregor har alle udtalt deres støtte til den siddende præsident. Se listen her.

Kan det amerikanske valg blive aflyst?

Ja, det kan det faktisk godt. Det er ikke helt urealistisk at det bliver udsat. I skrivende stund kan du faktisk hente odds 9 på at valget IKKE afholdes i 2020.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk