Pinnacle

Pinnacle er en spiludbyder, som er kendt for sine meget høje odds

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

VIGTIGT Pinnacle modtager IKKE danske kunder. Spiludbyderen har siden 2015 ikke taget imod danske spillere, og har heller ikke en licens udstedt af Spillemyndigheden under Skatteministeriet. Derfor kan du som dansker IKKE spille hos Pinnacle. Vi henviser i stedet til de mange andre spiludbydere med en dansk licens.

Historien bag Pinnacle

Pinnacle er en spiludbyder, som er kendt for sine høje odds. Spiludbyderen med base i Caribien har eksisteret siden 1998, og dermed er der tale om et selskab med over 20 år på bagen. I begyndelsen af sine leveår hed selskabet Planet Pinnacle. Senere gik man over til Pinnacle Sports, men heller ikke dette navn fik lov at bestå. Da man i dag har optil flere produkter, og er et knaldstærkt brand indenfor i-gaming, var beslutningen om slutteligt at kalde sig for blot Pinnacle ikke overraskende. Spiludbyderen erhvervede sig i 2016 det bekostelige domæne Pinnacle.com, som i dag benyttes som samlingssted for alle produkter.

Pinnacle er det klassiske eksempel på en spiludbyder, som starter op med en licens i Caribien, og efterhånden indser at forretningsmodellen har sine udfordringer. I dag har Pinnacle således også en MGA-licens fra Malta, og modtager ikke spillere fra lande med restriktive regler for ikke-licenserede operatører – f.eks. USA og Danmark.

Ordet Pinnacle betyder noget i retning af “noget som peaker” / det højeste punkt – og man kan også se på spiludbyderens logo, at A’et i navnet ligesom ligner en bjergtinde. Det nye navn, logo og hjemmeside fra 2016 har bestemt gjort noget godt for spiludbyderens stil og tone.

Siden 2015 har danske spillere ikke kunne spille hos spiludbyderen med de rekordhøje odds. Hvorfor ikke? Simpelthen fordi det er en ganske varm kartoffel at modtage spillere fra lande, hvor man ikke har en licens. Det er naturligvis ærgerligt for danske spillere, men vi er fulde af fortrøstning og håber, at selskabet før eller siden ændrer mening og igen byder danske spillere velkommen – denne gang med licens.

Hvorfor er Pinnacle så populær?

Pinnacle har som tidligere nævnt altid været kendte for sine høje odds, men faktisk slår spiludbyderen sig op på intet mindre end tre USP’er.

Høje odds – Høje odds er en gave til enhver seriøs sportsbetter. Det er naturligvis de små forskelle, der bestemmer om du bliver en vindende eller tabende spiller (du bliver formodentlig en tabende spiller, men ganske få procent af sportsbetterne laver overskud). Hvis du altid spiller der hvor oddsene er bedst, så gør du i hvert fald dit hjemmearbejde rigtigt.

De høje odds er formentlig også en væsentlig grund til at spiludbyderen ikke opererer på det danske marked. Det er svært både at tilbyde ekstremt høje odds (med efterfølgende lav margin til sig selv), og samtidig betale 20% af overskuddet til den danske stat. Når man så samtidig er kendt som et vandhul for storgamblere, som performer langt bedre end de gennemsnitlige spillere, så bliver det ekstra svært. På de internationale markeder kæmper Pinnacle bl.a. med Marathonbet, som også er kendte for skyhøje odds.

Høje limits – Pinnacle har altid modtaget ret store indsatser. Her er der ikke noget med at du kun får lov at satse 56 kr. på en Superligakamp. De berygtede limits er ikke noget som langt de fleste af alle os hyggespillere nogensinde kommer i kontakt med, men der er altså nogle highrollere, som ikke længere bydes velkommen hos flere spiludbydere. Det er den type der satser adskillige tusinde kroner på både internationale og nationale væddemål.

Langt de fleste spiludbydere er ret ligeglade med, at du satser stort på f.eks. en Premier League-kamp, men hvis du i stedet forsøger at spille stort på Superligaen eller andre nationale ligaer, så lyser advarselslamperne i trading/risk-rummet.

Pinnacle bryster sig med at have branchens højeste limits. Om det er korrekt, skal være usagt, da vi aldrig har spillet for så høje beløb. Er du til høje beløb og spiller på ganske “store” ligaer, så kan du spille for nærmest alt det du vil hos Betfair Spillebørs.

Vindere er velkomne – Det er budskabet fra Pinnacle, som her gør op med en meget interessant problemstilling indenfor sportsbetting. Der er mange spiludbydere, som limiterer vindende kunder, og det er desværre ganske tilladt – omend man kan diskutere hvor fair det er. De vil jo gerne have spillere som taber stort, så hvorfor skulle det forholde sig anderledes med vindende spillere?

Faktum er dog, at for en bookmaker er vindende spillere med afstand den største risiko. Der findes spillere, som kontinuerligt plyndrer spiludbyderne uge efter uge, år efter år, og det sætter de fleste naturligvis foden i døren overfor.

Limitering er i årevis blevet diskuteret blandt spillere og branchefolk. I 2018 var limitering af spillere faktisk en tur oppe at vende i Folketinget. Daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V) udtalte dengang: “Der kan være gode årsager til limitering, fx en mistanke om matchfixing. En begrænsning af spiludbydernes mulighed for at limitere, herunder i form af fastsættelse af en beløbsgrænse, vil være en indgribende begrænsning i spiludbydernes forretningsførelse. Jeg har derfor på det foreliggende grundlag umiddelbart ingen planer om en sådan regulering.“.

Mens vi afventer en mulig politisk indgriben, er limitering desværre stadig til stor irritation for vindende spillere.

Anderledes tilgang til kampagner og bonusser

Ovenstående tre USP’er bevirker naturligvis også at der skal skæres ind til benet ift. andre aspekter af spiludbyderens produkter. Pinnacle har aldrig kastet en masse bonusser i grams, så på den måde er selskabet faktisk tro overfor mantraet om at være fair overfor spillerne. Du finder nemlig ikke en traditionel odds bonus med skyhøje gennemspilskrav.

Det forholder sig nemlig sådan, at historisk set har de fleste sportsbook-bonusser ikke været specielt gunstige (og fair) for spillerne. Pinnacle har naturligvis høstet roser for sin fokus på at fairness skal spille en større rolle i forholdet mellem spiludbyder og spillere. Med de nuværende bonusregler i Danmark, er det i øvrigt også lidt tvivlsomt om selskabet overhovedet ville turde at tilbyde en velkomstbonus. Det er ikke fordi deres margin er stor i forvejen.

Selskabets fokus på fairness giver sig også til udtryk ved, at man tilbyder konceptet “Betting Resources”. Betting Resources er en blog fyldt med artikler, som skal ruste spillerne til at tage kampen op imod spiludbyderne – og dermed også Pinnacle!

Vender Pinnacle tilbage til Danmark?

Det er et rigtigt godt spørgsmål. Det er naturligvis ret pebret at få en spillicens udstedt af Spillemyndigheden, og spørgsmålet er om spiludbyderens lave margin ikke “konflikter” med den lavere profit, som en spiludbyder kan hente på et reguleret marked.

Det der tæller for et comeback er, at det danske marked skriger på flere sportsbooks. De fleste spillere har en konto hos “The Big Three”; Bet365, Oddset og Unibet, og det er aldrig sundt for et marked, at blot tre spiludbydere har over 75% af kagen. Her på redaktionen krydser vi i hvert fald fingre for, at der dukker flere kvalitets-bookies op på den danske scene.

Man kan også sige, at nu hvor live betting spiller en større og større rolle (for de fleste spiludbydere udgør live betting over halvdelen af omsætningen), så er der måske lys for enden af tunnelen for spiludbyderne. Ikke helt overraskende tilbyder spiludbyderne lavere odds på live betting, så deres margin er i realiteten hjulpet på vej af udviklingen.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at Pinnacle siden 2019 har været sponsor for det danske e-sport hold North. North er et af verdens bedste hold indenfor CS:GO, og bl.a. ejet af F.C. København og Nordisk Film. Sponsoratet er nok ikke helt tilfældigt, for Pinnacle regnes for at være en af markedets bedste, når det kommer til spil på e-sport.

Regeringen påtænker også en afgiftsstigning på bruttospilleindtægten fra nuværende 20% til 28%, hvilket definitivt ikke vil hjælpe en spiludbyder med en lav margin. Derfor kan det være at man skal have styr på den politiske del før Pinnacle og andre “low margin” bookies, nogensinde vil overveje, at vende tilbage til et reguleret marked som det danske.

Pinnacle meddelte mandag d. 15 juni 2020, at selskabet har fået tildelt en licens i Sverige.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk