Spil på håndbold

Spil på håndbold - find de bedste håndbold odds, tips og tricks
Artikelfoto: Unsplash

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Spil på håndbold bliver mere og mere populært, og i takt med at spiludbyderne får øjnene op for danskernes “national-vintersport” er mulighederne for at spille på håndbold steget enormt.

Vi gennemgår de mest populære spilvarianter, og giver dig nogle tips og tricks til hvordan du kan blive bedre til at spille på håndbold.

Lige nu kan du i øvrigt se masser af håndbold på nettet. Spiludbyderne byder nemlig på Håndbold EM live streaming.

Introduktion til håndbold

Håndbold har sin oprindelse i Danmark omkring år 1900, og det er en af de sportsgrene hvor Danmark trods sin beskedne størrelse, altid har været godt med internationalt. Selv om der er lidt tvivl om helt præcist hvornår spillet er fra, så er der ingen grund til at betvivle at håndbold er en dansk opfindelse. I dag spiller over 100.000 danskere håndbold på mere eller mindre seriøst plan, og det gør harpiks-sportsgrenen til den femte mest populære i kongeriget.

Håndbold er i modsætning til fodbold ikke en global sportsgren. Det kan meget vel være, at man spiller håndbold i ganske mange lande verden over, men niveauet er bestemt ikke prangende i forhold til det vi er vant til. Det betyder f.eks., at niveauet til Europamesterskaberne typisk er højere end til OL og Verdensmesterskaberne.

Der er lidt pudsigt opstået en del fordomme om håndbold, og bl.a. mener man at det er en sport for jyder. Det er næppe helt sandt, men jyske klubber har historisk set domineret sporten herhjemme – langt mere end vi f.eks. ser det i fodbold. 12 ud af 14 hold i den bedste række herhjemme – Primo Tours Ligaen – kommer fra Jylland, så fordommene slipper vi nok ikke af med foreløbigt.

Danmark har gennem årene produceret en lang perlerække af verdens bedste håndboldspillere; Anja Andersen, Camilla Andersen, Erik Veje Rasmussen, Lars Christiansen, Nikolaj Jacobsen og senest Niklas Landin og Mikkel Hansen. Listen er ganske lang, og det er listen med triumfer også. Danmark har således vundet OL både for herrer og kvinder. I 80’erne var det, det bolchestribede herrelandshold som var toneangivende herhjemme, i 90’erne var det de jernhårde ladies som triumferede, og nu er det igen mændene. Sådan skifter det hele tiden.

Den bedste række for damer hedder HTH Ligaen, og den bedste række hos herrerne hedder som nævnt Primo Tours Ligaen. Danmark kunne tidligere tiltrække verdens bedste håndboldspillere, men i disse år går trafikken desværre primært ud af landet. Således er den tyske Bundesliga med afstand den bedste håndboldliga i verden, og også i Frankrig, Spanien og Ungarn spiller de fantastisk håndbold.

Hos kvinderne regnes den danske liga stadig som en af de fem bedste i verden, men ellers skal man ofte tage østpå for at se alverdens stjerner; Ungarn, Rumænien og Rusland.

Spil på håndbold – hvad kan man spille på?

I takt med at flere og flere spiller på håndbold, er der opstået en del spilvarianter, som var utænkelige for blot få år tilbage. Introduktionen af livebetting har også gjort, at vi spillere i dag har flere muligheder end nogensinde. Vi vil gennemgå de mest populære.

🤾 Kampodds

Kampodds er naturligvis den mest populære variant, og 1X2 kender vi alle fra fodbold. Det gældende resultat er altid efter ordinær tid.

🤾 Over/under

Her går det ud på at spille på om der bliver scoret flere eller færre mål end “linjen”. Linjen ligger typisk i omegnen 52-60 mål for herrerne og 5 til 10 mål færre hos damerne. Der bliver scoret flere mål end tidligere, og det skyldes bl.a. fokus på kontra, overtalssituationer og hurtig opgiverkast efter scoring.

De fleste spiludbydere tilbyder flere linjer, så du kan vælge den linje som passer din risikovillighed bedst.

🤾 Handicap

Der er oftest en markant favorit i håndbold, og derfor giver det god mening at spekulere i handicapspil. Der er ikke meget ben i en odds 1.15-“banker”, men kan man få hævet dette odds markant ved at holdet slår modstanderen med mere end en håndfuld mål, så er der lige pludselig mulighed for særdeles høje odds på selv storfavoritterne.

De fleste spiludbydere tilbyder naturligvis også handicap-spil på stillingen ved halvlegen.

🤾 Dobbeltchance

Ved dobbeltchance står du overfor valgene 1X, X2 og 12. Det er det vi kender som en god gammeldags halvgardering i Tips. Det kan være en måde at beskytte sig imod uafgjort, og dem er der i sagens natur ikke så mange af. 12-versionen giver derfor næsten altid under 1.05, og må anses som lidt af et “fedtspil”.

🤾 Halvleg/Fuldtid

Halvleg/Fuldtid er en måde hvorpå du kan booste dit odds på en fornuftig måde, men der er naturligvis en risiko for at dit hold kommer noget sløvt ud af startblokken. Er du på udkig efter høje odds, kan du spille på at et hold er bagud ved pausen, og vinder kampen. Det plejer at give ganske pænt.

🤾 Spiller H2H

Her spiller du på hvilken af to spillere, som scorer flest mål. Dette spil er oftest ret interessant, og der er altid nogle spændende match-ups. Der er utroligt mange faktorer at tage hensyn til, og derfor kan du vinde stort eller gå helt galt i byen. Det er her du kan flå spiludbyderen, hvis du har masser af viden om de to spillere; hvem skyder straffe? Hvem er bedst imod et fladt forsvar? Hvem risikerer at blive mandsopdækket?

🤾 Lige/Ulige

Ak ja, der skal jo også være et spil til alle dem, som bare spiller på håndbold for lirens skyld. Spillet går ud på at gætte om der bliver scoret et lige eller ulige antal mål i kampen. Du vil typisk blive tilbudt odds 1.92 på hvert udfald. Her vil det faktisk være en bedre investering, hvis du spiller på enten rød eller sort på rouletten.

🤾 Turneringsvinder

Turneringsvinder giver lidt sig selv. Du kan spille på hvem der vinder en liga eller en slutrunde. Typisk er der mere spil på slutrunder, da man ikke gider have bundet sine penge op i ni måneder.

🤾 Topscorer

Topscorer-spillet er ganske god underholdning, da det lidt er et “kamp i kampen”-spil. Hvem skyder straffe, spares spilleren i dele af kampen, bliver din spiller mandsopdækket, er det bedre at satse på en fløj i en kamp med masser af kontramål? Der er masser at faktorer at forholde sig til, og det gør dette spil ganske underholdende – uanset om spillet går på en enkelt kamp eller en hel slutrunde.

Tips & tricks til at spille på håndbold

Håndbold flyver typisk en smule lavere på radaren hos spiludbyderne end f.eks. fodbold, så det er ofte lidt nemmere at finde nogle guldkorn. Der er mange måder, hvorpå du kan blive bedre til at spille på håndbold. Hvis du følger nedenstående råd går du i hvert fald ikke helt galt i byen.

Statistik

Statistikken er vigtig i håndbold. Den kan give dig et praj om holdenes styrker og svagheder, om formen og hvordan de to hold i det hele taget spillet. Vær varsom med at overfortolke statistik for der er altid en historie bag tallene. En klub som har vundet fire kampe i streg er ikke nødvendigvis flyvende. Det kan også blot være, at de lige har mødt rækkens fire dårligste hold. Gå i dybden med statistikken, for ellers kan du nærmest komme frem til enhver konklusion.

Form og momentum

Formen er naturligvis en vigtig faktor for ethvert spil på håndbold. Flyder spillet, følger spillerne taktikken og spiller spillerne sammen på den optimale måde. Der er bare perioder, hvor man ikke kan rette op på en synkende skude, og der er perioder hvor selv mindre gode hold kan gå på vandet.

Der er ikke mange sportsgrene, hvor momentum under en kamp er så vigtig. Undersøgelser har påvist at momentum faktisk er en “ting”, og at holdets momentum ikke bare påvirker spillerne mentalt. Det har også stor indflydelse på performance. F.eks. påvirkes antallet af turnovers stort af momentum. Hold øje med momentum, hvis du livebetter. Lige pludselig virker en 3-måls føring måske knapt så solid.

Stjernerne

Jo færre spillere man er i aktion, desto vigtigere er indsatsen fra de enkelte spillere. I fodbold kan en angriber godt gå og dovent øffe lidt oppe ved midtercirklen uden at det bliver straffet prompte. I håndbold skal alle spillere være på toppen for ellers bliver det lynhurtigt udnyttet. Du kan heller ikke som i andre sportsgrene bare forlade dig på en defensiv strategi og losse bolden “ud af kommunen”.

Stjernerne i håndbold er vigtige for ethvert hold. Angrebsspillet er typisk bygget op omkring en spiller eller to – og så er opgaven for de andre at skabe rum og tid til afslutningerne. Historisk set har man i håndbold altid anset venstre back-positionen som “konge-positionen”. Mikkel Hansen og Estavana Polman er to gode aktuelle eksempler på uundværlige spillere qua deres kæmpe betydning for holdet. Skulle deres respektive hold undvære de to spillere ville de være nødt til at opfinde en helt ny spillestil – eller forlade sig på en mindre god spiller. Hold øje med at holdene er i bedste opstilling!

Hjemmebane

Hvem kender ikke til udtrykket “heksekedel”? Hjemmebanen betyder rigtigt meget i håndbold, og det kan f.eks. give et undertippet hold vinger. Statistikken tilsiger naturligvis at hjemmebanen er supervigtig, men undersøgelser af hvordan den helt konkret påvirker spillet på banen har også påvist markante forskelle. Stort set alle parametre er positivt påvirket af hjemmebanen. Måske er dommerne også?

Det er naturligvis ikke kun antallet af tilskuere, som er afgørende for hvor stor indflydelse det har på spillet. Det er hele stemningen i hallen. Flensburg-Handewitt og THW Kiel er to gode eksempler på hold, som altid performer godt på hjemmebane, og alt andet end en hjemmesejr vil være en overraskelse. Vi ser det også i slutrunder, hvor hjemmebanen ofte giver værtsnationen vinger.

Følg kampene på tætteste hold

Ikke overraskende er det summen af al din viden om håndbold, klubberne og spillerne, som afgør om du trækker det længste strå i kampen mod spiludbyderen. Det betyder, at du skal vide så meget som muligt – om alle aspekter. Statistik, money management og viden om odds er kun redskaber, så du skal selv lægge oven på ved at følge godt med. Djævlen ligger i detaljen, og en af de bedste måder at følge med på, er at se kampene i TV eller via live streaming.

Du bliver ikke den nye Bent Nyegaard “over night”, men der er også en markant forskel på at vide en masse om håndbold, og så vide en masse om hvordan man spiller på håndbold. Vi er i dag så heldige, at vi kan tilgå en masse håndbold via TV og nettet, så mulighederne for at følge med er bedre end nogensinde.

Live stream håndbold – se masser af top-håndbold hos spiludbyderne

Spiludbyderne livestreamer masser af håndbold, så du kan vælge og vrage blandt masser af tophåndbold uge efter uge.

Du kan bl.a. livestreame håndbold fra alle de førende ligaer i Europa – med undtagelse af Primo Tour Ligaen og HTH Ligaen, hvor du må forlade dig på TV2 og TV2 Sport. Du kan bl.a. se håndbold fra Tyskland, Frankrig, Spanien, Sverige og en lang række ligaer i Østeuropa. Der er selvfølgelig også international håndbold på programmet i form af Champions League og EHF Cup’en. Læs mere om Champions League håndbold live streaming.

Du skal blot følge nedenstående nemme trin og du har adgang til alskens tophåndbold i løbet af et par minutter.

  1. Opret en konto hos en spiludbyder

    Det første du skal gøre er, at oprette en spilkonto hos en spiludbyder. Det tager oftest blot et par minutter. Vi anbefaler at du opretter en konto hos enten Bet365 eller Unibet – de live streamer begge et stort udvalg af håndbold.

  2. Indsæt penge på din spilkonto

    Spiludbyderne kræver at du har penge på din konto før du har adgang til live streaming, så helt gratis er det ikke. Alternativt skal du have sat et spil indenfor de seneste 24 timer.

  3. Du har nu adgang til håndbold live streaming

    BUM! Du kan nu live streame al det håndbold du ønsker. Du kan bl.a. se den tyske Håndbold Bundesliga (HBL Bundesliga Handball), spansk håndbold (Liga ASOBAL) og selveste EHF Champions League i håndbold inklusiv Final 4.

Spil på håndbold og se live streaming hos Bet365

Den britiske spilgigant Bet365 er verdens største bookmaker, og de har naturligvis et overdådigt udbud af spil på håndbold. Du finder masser af odds på de fem mest populære ligaer og turneringer (Primo Tours Ligaen, HTH Ligaen, den tyske Bundesliga, EHF Champions League og EHF Cup). Du finder live streaming af bl.a. de tre sidstnævnte hos Bet365.

1: Opret spilkonto hos Bet365
Spil på håndbold hos Bet365 og se håndbold live streaming
2: Indbetal min. 50 kr. til din spilkonto
Du kan se masser af håndbold live streaming hos Bet365
3: Se masser af håndbold live streaming
Du kan se masser af håndbold live streaming hos Bet365

Spil på håndbold og se live streaming hos Unibet

Spiludbyderen Unibet er en af de mest populære spiludbydere herhjemme, og med afsæt i Skandinavien kan man naturligvis forvente et særdeles stærkt udvalg af håndbold-odds.

Unibet er derfor også på pletten med en masse live betting og live streaming af håndbold. Du kan streame alle de store håndboldrækker i Europa: LNH Division (fransk håndbold med Paris Saint-Germain Handball & Mikkel Hansen), tysk Bundesliga-håndbold (HBL Bundesliga Handball), spansk Liga ASOBAL (med bl.a. FC Barcelona og de tre danskere; Kevin Møller, Lasse Andersson, Casper Mortensen), og den bedste række i Sverige (Handbollsligan).

1: Opret spilkonto hos Unibet
Spil på håndbold og se masser af live streaming
2: Indbetal min. 40 kr. til din spilkonto
Live stream håndbold hos Unibet
3: Se masser af håndbold live streaming
Spil på håndbold og se livestream hos Unibet

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk