Padel odds – Spil på den populære sportsgren

Padel odds - Spil på den populære sportsgren

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Sådan finder du de bedste padel odds

Padelsporten har taget det ganske land med storm. Sportsgrenen er en slags tennis bare med lidt anderledes bat og spilleregler, og hypen om padel vil nærmest ingen ende tage. I nogle lande er padel faktisk blandt de mest populære sportsgrene overhovedet – bl.a. i Spanien, og herhjemme har sporten virkelig også taget fart de seneste år.

Vi går i denne artikel bag padelsporten, og guider dig til de bedste padel odds. Du kan også få tips til hvordan du live streamer World Padel Tour – touren for alle pro’erne.

Masser af World Padel Tour turneringer

De fleste professionelle padelspillere holder til på World Padel Tour’en. Det er her man finder alt fra de superstærke argentinske og spanske spillere til up-coming spillere fra lande, hvor padelsporten først nu er begyndt at blomstre. Der spilles mellem 20-25 turneringer om året på World Padel Tour, og sæsonen afsluttes typisk med en Master Final-turnering, hvor de bedste spillere samles til en turnering ala ATP Finals i tennis. Danmark har også fået en turnering på programmet – nemlig Danish Padel Open, som spilles i Hillerød.

Ligesom hos den anden store ketchersport – tennis – afholder World Padel Tour turneringer af forskellige styrke. Pt. spilles der turneringer i formaterne Open, Master, Challenger og Exhibition. Master-turneringerne er ikke overraskende de mest prestigefulde, og de har naturligvis også større præmiepenge og flere rangelistepoint – og mere mediedækning. Turneringen i Hillerød tilhører Open-kategorien, og det gør de to svenske turneringer også (Malmö og Stockholm). Pro’erne kan også deltage i FIP-turneringer, som afholdes af International Padel Federation.

Selv om World Padel Tour er en turneringsrække med et internationalt publikum, fornægter den spanske forbindelse sig ikke. Selskabet bag World Padel Tour er spansk, og størstedelen af turneringerne afholdes stadig i Spanien. Padelsporten er vanvittig populær i Spanien, og i popularitet kun overgået af fodbold og basketball. Ja, det lyder jo helt vildt med danske øjne, at padel er den tredjemest populære sportsgren i så stort et land. Til visse padelkampe har der været mere end 5.000 tilskuere – det er mere end nogle Superliga-kampe! Padel er derudover uhyrligt populær i flere Syd- og Latinamerikanske lande, og padelsporten blev da også “opfundet” i Mexico tilbage i 1969.

I vores broderland Sverige er padel også gået hen og blevet en landeplage. Vores nordiske venner har hele to stops på World Padel Tour’en, og de padelglade svenskere har efterhånden mere end 3.500 padelbaner at boltre sig på.

Padel betting bliver mere og mere populært

Den store interesse for padel blandt pro’er og motionister – og i medierne generelt – har naturligvis også affødt en interesse hos spiludbyderne, som ser padel betting som et nyt vækstområde. Traditionelt er tennis en af de sportsgrene, som står for den største omsætning hos spiludbyderne, og det er der mange grunde til. Tennis er en global sport, og der spilles tennis stort set hver eneste dag året rundt – og i flere tidszoner – så antallet af tenniskampe er enormt. Det er naturligvis spiludbydernes håb, at padel kan vokse sig til at være en global sport – og med det nuværende padel-boom er man godt på vej.

Padel betting er stadig en niche-sport for spiludbyderne, men bare i 2022 har vi set en markant ændring ift. hvordan spiludbyderne ser padelsporten. I dag har langt de fleste spiludbydere odds på padel, mens det på ingen måde var tilfældet, hvis vi blot går ét år tilbage. Tennis er en fantastisk sport at spille på, og der er ingen tvivl om at potentialet for padel også er kæmpestort. I dag tilbyder langt de fleste spiludbydere odds på padel, og et mindre antal har tilmed padel live betting på programmet.

Hvis du ikke kan finde padel odds hos din favorit spiludbyder, så tjek lige tennis-kategorien. Nogle enkelte spiludbydere har lagt padel odds under “tennis”, da det jo også kaldes padel tennis.

Vi forventer naturligvis, at flere og flere spiludbydere prioriterer udvalget af padel odds. Ofte er udvalget lidt tyndt, og her er der tale om en kærkommen mulighed for spiludbyderne for at differentiere sig. Padel er trods alt en lidt svær størrelse pt., da sporten trods alt stadig er lidt grøn i Danmark.

Odds på padel

Når du spiller på padel, er der mange spilvarianter der minder om tennis. Du kan spille på vinderen af en turnering – f.eks. hvem vinder Danish Padel Open? Det er måske det lidt tørre valg, da du jo skal vente op til flere dage på at spillet bliver afgjort. Du kan også spille på de enkelte kampe. Oftest dukker langt de fleste spilvarianter op under live betting, så fortvivl ej, hvis udvalget af padel odds ser ganske sløvt ud pre-match.

Ud over vinder-odds og sæt-spil kan du også spille diverse parti-spil. Hvem vinder et specifikt parti? Vindes partiet til 0, 15, 30 eller til 40 point? Hvor mange point kommer der i partiet – f.eks. 4, 5, 6 eller flere? Vil der være et break point i det specifikke parti? Vil der være deuce (40-40) i specifikke parti? Antal partier – lige/ulige antal? Ja, du kan sågar også spille på resultatet af et enkelt parti – f.eks. Par nr. 1 vinder til 15 point.

Lige som indenfor tennis, skal du altså have god føling med spillet, for at kunne vinde på disse lidt impulsive spil i længden. Kamp- og sætspillene er nok de spil du skal sætte din lid til, hvis du tror at du kan slå din spiludbyder i længden. De andre parti-spil fungerer klart bedst som ren underholdning – men det skal man heller ikke foragte. Hold indsatsen lav uanset hvad!

Vi anbefaler to spiludbydere, som begge stikker ud når det kommer til et flot udvalg af padel odds: Bet365 og NordicBet.

7 gode råd til at spille på padel odds

Det er selvsagt ikke nemt at vinde på padel – eller alskens anden sport for den sags skyld – men det er nu alligevel god lir. Vi giver dig her syv gode råd til dig, der aldrig har spillet på padel før.

🎾 1: Find de bedste padel odds

Som altid når du spiller på odds, er det de små marginaler, der skiller succes fra fiasko. I dag kan du finde padel odds hos en lang række spiludbydere, så du bør ikke nøjes med de første odds du støder på. Når det er sagt, så virker det lidt som om, at de fleste odds i dag er kopieret fra hinanden. Det er der ikke noget odiøst i, og det kan du faktisk vende til din fordel. Jo mindre spiludbyderne ved om de enkelte markeder, desto større er dine chancer for at vide mere. Der er med garanti ikke mange spiludbydere, som har padeleksperter ansat som oddssættere.

🎾 2: Sæt dig ind i turneringsreglerne

Det er ganske svært at være vindende spiller, hvis man ikke kender de grundlæggende regler. Det er ikke anderledes med padel. Er der specielle tie-break regler i den specifikke turnering, og hvordan er lodtrækningen/formatet struktureret hvis du f.eks. foretrækker Vinder-spillet.

🎾 3: Lokationen betyder meget

Efterhånden som padel er vokset i popularitet, ser vi padelturneringer dukke op i alverdens byer og lande. Klimaet er naturligvis forskelligt fra destination til destination på World Padel Tour’en. Kan en skandinavisk Kølig-Kaj overhovedet vinde i bagende sol i Sydspanien? Og hvad med underlaget som svinger fra bane til bane.

🎾 4: Form

Som i så mange sportsgrene betyder form rigtigt meget. Du bør tjekke hvordan dine spillere har klaret sig på det seneste, og om der kan spottes nogle tendenser. Har spillerne været skadet, eller hvad er grunden til at de “ranker” bedre eller dårligere på det seneste. Hvornår spilles kampene – er der spillere som har et heftigt program? Der er mange faktorer at tjekke op på.

🎾 5: Statistik

Viden er magt – og det er det også indenfor padel betting. Jo mere baggrundsviden og statistik du har, desto bedre er du stillet. Har spillerne et favoritunderlag? Hvordan gør de det historisk i denne turnering? Hvordan plejer det at gå, når de møder netop denne modstander? Hvordan går det spillerne når de møder denne type spillere?

🎾 6: Se kampene live

Det giver altid mening at se kampene live, og med live menes ikke at du fysisk skal dukke op til turneringen i Buenos Aires eller Madrid. Du kan live streame de fleste kampe og turneringer på World Padel Tour (ganske gratis!), og derigennem kan du lære spillerne at kende. Du vil med tiden lære at spotte tendenser, form, spillestil, styrke og anden viden, som du kan benytte til at finde de bedste spil.

🎾 7: Start forsigtigt ud

Det kræver altid et vist antal spil på en ny sportsgren før du er komfortabel med denne og dynamikkerne. Hvor meget betyder et servegennembrud i padel f.eks. i forhold til i tennis? Kan man komme tilbage fra at have tabt første sæt? Kan man udnytte, at langt de fleste padel odds i dag er mere eller mindre kopieret fra hinanden? Er der lige så mange servegennembrud som i f.eks. kvindetennis? Der er masser af ting du bør lære, og det gør du bedst ved at starte forsigtigt ud med små indsatser.

Se padel live streaming på nettet 📺

Når du har fundet de bedste padel odds, er det bare at sætte sig tilbage og nyde kampen 🍿 Det er ganske anbefalelsesværdig at tjekke en padelkamp eller to ud på nettet – du er i stor fare for at blive grebet af sporten, hvis du ikke allerede er det.

Du kan live streame ganske mange kampe fra World Padel Tour på worldpadeltourtv.com. Det er desværre ikke alle kampe du kan se i Danmark, da Viaplay har streaming-rettighederne til visse padelturneringer. Hvis du til gengæld har et Viaplay-abonnement bør du kunne se revl og krat af padelturneringer. Ofte kan du dog også se kampene og/eller højdepunkter, reportager og “bedste skud” på worldpadeltourtv.com efter de er spillet. Hop evt. på en VPN, hvis du absolut skal have dit padel-fix.

Kendte danske padelspillere

Selv om padel er blevet stort herhjemme, har vi endnu ikke fostret en verdensklassespiller – hverken hos mændene eller kvinderne. På den aktuelle verdensrangliste har Danmark ikke nogen spillere i Top100, som ikke overraskende domineres af spanske spillere.

Flere tidligere udøvere af andre sportsgrene har kastet kærligheden på padel, og blandt de kendte danske padelspillere finder vi bl.a. Mads Laudrup, Martin Monrad, Mads Junker, Patrik Wozniacki, Mie Skov, Theo Jørgensen og Gustav Hansen.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk