Franzi25 – alt om schlagerlegenden

Schlagerlegenden Franzi25 er talsmand for Bet25
Artikelfoto: 25syv

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Franzi25 er navnet på tidens største virale hit på de danske SoMe-kanaler. Den folkekære schlagerstjerne er blevet en dediceret kultfigur blandt danske fans og schlager-aficionados. Mere end 34.000 fans på Facebook taler sit tydelige sprog: Franzi25 er en gedigen landeplage!

Vi går i dybden med den populære Franzi25, og du kan naturligvis også se stjernens største hits længere nede på siden.

Franzi25 – et viralt hit fra begyndelsen

De første TV-reklamer med den tyske schlagerlegende dukkede op i august 2019, og siden er populariteten blot vokset og vokset. Det er sjældent, at en TV-reklame opnår decideret kultstatus, men det er intet mindre end hvad vores helt fra Tyrol har præsteret.

Flere hundrede tusinde visninger og afspilninger på henholdsvis YouTube og Spotify understreger den store popularitet. Præstationen blev da også anerkendt af branchefolk i kategorien “Bedste Entertainment Kampagne” ved “The True Award 2019”. Pt. rider Franzi25 på en bølge af succes, og det bliver spændende at se, hvordan “universet” udvikler sig.

Franzi25 er talsmand for Bet25

Det virkede måske lidt uklart i begyndelsen hvilken tilknytning Franzi25 havde til spiludbyderen Bet25, men med tiden stod det klart. Den tyske schlagerlegende er talsmand for den jyske spiludbyder, som også tilbyder online casino (Rød25) og spil på heste (Derby25). Den lidt uklare sammenhæng mellem schlagerlegenden og en spiludbyder fik naturligvis nogle kritikere af spil til tasterne, men de indså vist hurtigt at der ikke var noget at komme efter. Trods alt er lidt lir i gaden bedre end meget taktiske spilreklame-budskaber.

Hvem spiller Franzi25?

Med fare for at ødelægge en del illusioner og knuse en del hjerter, så må vi jo desværre afsløre at Franzi25 er en fiktiv figur spillet af den velkendte skuespiller Peter Frödin. Sangeren og skuespilleren – kendt fra bl.a. Lex & Klatten og Det brune punktum – har i den grad en stor aktie i at Franzi25 er blevet et viralt hit. Frödin er helt spot-on i rollen som Hansi Hinterseer-parodien, og han viser igen, at han er en eminent skuespiller og sanger.

Easy Reiter

Easy Reiter er Franzis seneste hit fra september 2020. Der er vrinsk over drengen, når Franzi25 sætter sig op på sin hest og dyster om den store præmie. Om Franzi25 slutteligt vinder det prestigefulde derby må du se i videoen. Med dette hit sætter spiludbyderen fokus på deres hestesportsprodukt Derby25.

Prima aus Dänemark

Prima aus Dänemark er Franzi25s hits fra juni 2020. Sangen er en rigtig fodbold sing-along ørehænger. Masser af lå-lå-lå-lå og Svend Gehrs-referencen “Das ist genial das da” udgør de catchy strofer. Der er nok ingen tvivl om, at Franzi og producerne havde håbet på, at sangen skulle blive en landeplage under fodbold-EM i bl.a. Danmark. Nu må sangen nøjes med at blive et godt gammeldags sommerhit.

Playboy

Playboy-hittet fra foråret 2020 viser Franzi25 fra sin frække side. Kvindebedårer, playboy og schlagerlegende fra Tyrol på én og samme tid. Der er ikke noget at sige til, at Franzi25 tager kegler hos det modsatte køn (og vi mænd naturligvis).

Kaiserwetter

Alle som har været på skiferie i de tysktalende lande kender til udtrykket Kaiserwetter. Det betyder slet og ret fantastisk vejr – oftest i forhold til ski. Franzi25 fra Tyrol er selvfølgelig ganske habil på ski, og Kaiserwetter-hittet fra november 2019 er det naturlige valg til afterski-playlisten. Hittet findes også på Spotify i en “Extended Saalbach Remix”-version. DJ Ötzi kan godt pakke sammen – der er en ny konge i Tyrol.

Guten X-mas

Enhver musiker med respekt for sig selv har naturligvis et julehit. Wham har “Last Christmas”, MC Einar har “Jul det’ cool”, og Franzi25 har “Guten X-mas” og hvilket julehit! Franzi ønsker alle en Guten X-mas med en smøret juleørehænger, som må forventes at blive inkluderet på Greatest Julehits snarest.

Franzi auf dem Himmelberg

Franzi kommer naturligvis fra Tyrol, men det gør ikke den mest populære tysker siden Sepp Piontek mindre dansk i hjertet. Franzi auf dem Himmelberg er en hyldest til Danmark og himmelbjerget. Spiludbyderen Bet25 holder i øvrigt til i Silkeborg – ganske tæt på Himmelbjerget – så det er er ikke kun Franzi som kommer fra “Himmelberg”.

Ruf mich an, Rebecca

I “Ruf mich an, Rebecca” kæmper vores ven fra Tyrol med hjertesorger. Rebecca – hans “Schatz vom Alexanderplatz” – besvarer nemlig ikke Franzis mange opkald. Om Franzi slutteligt får fat i hjerteknuseren fra Berlin vides ikke, men følelserne sidder uden på tøjet i denne tåreperser. Op med humøret Franzi!

Nein, nein, nein

“Nein, nein, nein” er ikke blot soundtracket til når man taber et væddemål i overtiden. Det er også titlen på en af Franzis utallige populære ørehængere. Heldigvis er der også en masse “Ja, ja, ja” i hittet, som brød lydmuren i august 2019 og kickstartede tyskerens popularitet i Danmark.

Franzi25 – spørgsmål og svar

Hvem spiller Franzi25?

Franzi25 spilles af skuespilleren og sangeren Peter Frödin.

Kan man høre Franzi25 på Spotify?

Ja, det kan man i den grad. I skrivende stund finder du intet mindre end 10 hits med den populære schlagerlegende; “Kaiserwetter”, “Playboy”, “Easy Reiter”, “”Prima aus Dänemark”, “Nein, Nein, Nein”, “Franzi aus dem Himmelberg”, “Kaiserwetter – Extended Saalbach Remix”, “Superstar”, “Ruf mich an, Rebecca” og “Guten X-mas”.

Hvem står bag Franzi25?

Det er spiludbyderen 25syv (bl.a. Bet25, Rød25 og Derby25) og reklamebureauet Wibroe, Duckert & Partners, som står bag den fiktive figur.

Er Franzi25 på Facebook

Selvfølgelig er SoMe-fænomenet Franzi25 på Facebook.

Hvor gammel er Franzi25?

Franzi25 er født 2. februar 1958. Dermed er den tyske crooner dags dato 62 år. Han er i øvrigt døbt Franz Jochen Rheittmeier.

Findes der Franzi25 merchandise?

Det vides ikke, men måske er der nogle goodies på vej.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk