Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk
Dansk spiludbyder går konkurs. Det er desværre et faktum efter at selskabet bag spiludbyderen Onsidebetting, DK Gambling ApS, har begæret sig selv konkurs per dags dato (onsdag d. 13. april). Den danskejede spiludbyder har kun eksisteret siden 2020, men det lykkedes aldrig helt at tage kampen op imod de store udenlandske spiludbydere.
Onsidebetting på en umulig opgave
Onsidebetting så dagens lys tilbage i 2020, og blandt bagmændene finder vi prominente navne som Jan Fritzen (tidligere Spillemyndigheden), Michael Brøndum Jensen (også tidligere Spillemyndigheden) og den nu skandaleombruste erhvervsmand Martin Storm Rasmussen. I selskabets driftsafdeling finder vi derudover folk med erfaring fra Danske Spil.
Selskabet har oplevet en ganske turbulent periode, og kigger man på historikken over ændringer i ejerkredsen og på bestyrelsesplan er konkursen næppe så overraskende. Hovedinvestoren Martin Storm Rasmussen har op til flere gange købt og solgt ejerandele, og så sent som d. 14. marts i år forlod han bestyrelsen i følge de offentligt tilgængelige registre. Selskabet har siden oprettelsen tilbage i 2017 leveret det ene underskud efter det andet, og resultatet for 2020 (seneste regnskab fra DK Gambling ApS) lød på et underskud på hele 9.571.000 kr.
Selskabet bag Onsidebetting, DK Gambling ApS, blev stiftet et par år før selve lanceringen af spiludbyderen. Selv om det kan være lidt af en opgave at få en licens udstedt af Spillemyndigheden, så bør det ikke tage flere år. Dermed kan man sige, at spiludbyderen med base i Frederikssund fik en uheldig entre på det særdeles konkurrenceprægede marked.
Sportsbook-platformen er den velkendte SBTech-platform (ejet af den amerikanske spilgigant DraftKings), som flere andre danske spiludbydere benytter, og håbet var naturligvis, at man kunne opbygge en sportsbook som kunne konkurrere på en ultra-dansk profil. Med nedlukningen af Danske Spil-ejede Youbet for et par år siden, er det nu kun Bet25 fra Silkeborg, som er tilbage blandt spiludbydere 100% “rent danske” spiludbydere. Ja, hvis man lige ser bort fra det tidligere monopols Oddset-produkt.
Skandaleombrust erhvervsmand i ejerkredsen
Danske medier har den seneste tid berettet om flere sager med den nu konkurstruede erhvervsmand Martin Storm Rasmussen. Ekstra Bladet beskriver d. 19. marts i år, hvordan Storm Rasmussen således er mødt med et krav på over 200 millioner kr. Op til 40 kreditorer er på nuværende tidspunkt på jagt efter tilgodehavender fra den nu tidligere rigmand, og det er ikke utænkeligt at DK Gambling ApS’ konkurs kan kædes sammen med Storm Rasmussens manglende lyst eller evne til at betale sine kreditorer. Ifølge CVR-registret har Martin Storm Rasmussen været majoritetsaktionær med 54,55% af aktierne siden september, 2021.
Jagten på nye ejere lykkedes ikke
Det er velkendt i den danske iGaming-branche, at selskabet bag Onsidebetting har været i økonomisk uføre igennem en periode. Således har selskabet forgæves søgt efter ny funding, og tilmed et salg af selskabet og/eller spillerdatabasen har været forsøgt. Martin Storm Rasmussen sprang således fra den seneste finansieringsrunde, og dermed var det op ad bakke for den finansielt udfordrede spiludbyder. Der er tilsyneladende ikke nogen konkurrenter, som har ladet sig friste af en komplet eller delvis overtagelse, og da det heller ikke er lykkedes at hente flere penge fra eksterne investorer, er en konkurs dermed en realitet.
Polemik omkring navnet
Så sent som i 2021 trak spiludbyderen negative overskrifter, da det kom frem at Viasat-moderselskabet NENT Group havde klaget over spiludbyderens navn, som ifølge TV-kanalen lå lidt for tæt på det kendte Onside-univers. TV-kanalen var således ude med en offentlig klage med vendinger som “parasitmarketing”. Klagen fra NENT Group betød bl.a., at den danske spiludbyder ikke som aftalt fik lov til at være navnesponsor for den hjemlige Superliga. En aftale som Divisionsforeningen ellers allerede havde blåstemplet. Den pågældende aftale mellem Onsidebetting og Divisionsforeningen er tydeligvis indgået før ejerkredsen bag DK Gambling ApS indså situationens alvor.
Hvad sker der med spillernes penge?
Onsidebetting konkurs får næppe nogen negative konsekvenser for spiludbyderens danske kunder. Spiludbydere med dansk licens er pålagt at spillernes indestående på spilkonti er adskilt fra den daglige drift. Således vil man i forbindelse med en konkurs ikke være i den situation, at spillerne taber penge på konkursen. Det er kun selskabets medarbejdere, kreditorer (herunder samarbejdspartnere som 7.dk), som må se langt efter eventuelle tilgodehavender. DK Gambling ApS oplyser, at der endnu ikke udpeget en kurator for konkursboet, men denne forventes at blive udpeget efter påske. Konkursen får også konsekvenser for selskabets grøndlandske kunder, da spiludbyderen Spil.gl også hører under DK Gambling ApS.
Onsidebetting oplyser på sin hjemmeside følgende:
“Grundet uforudsete omstændigheder har vi desværre set os nødsaget til at indgive en egen konkursbegæring.
Først og fremmest skal det tydeliggøres, at de penge du har stående på din spilkonto er sikret på en modregningsfri konto og naturligvis vil blive udbetalt til dig. Du kan godt sætte dine penge til udbetaling, men vi kan desværre ikke af juridiske årsager godkende udbetalinger, før konkursbegæringen er behandlet i Skifteretten. Vi kan heller ikke besvare e-mails, da kontoret er midlertidigt lukket.
Vi afventer p.t. instruks i forhold til den praktiske håndtering af udbetalingerne. Vi forventer efter påske at kunne meddele, hvordan du rent praktisk skal forholde dig i forhold til udbetalingerne.”
Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk