Live betting

Live betting er nu den mest populære spilvariant

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Introduktion til live betting

Live betting er det helt store indenfor betting-verdenen i disse år. Flere og flere spillere får øjnene op for de mange nye muligheder for “instant” underholdning. Live betting står i dag for langt over halvdelen af omsætningen hos spiludbyderne, og derfor har enhver spiludbyder med respekt for sig selv et knaldstærkt live-produkt.

Hvor man for få år siden kunne se live betting som en tilføjelse af nye spillevarianter, er det i dag et fokusområde. Både spillere og spiludbydere profiterer af den nye spilvariant, som tager online spil til et helt nyt niveau. Vi tager pulsen på fænomenet live betting i nedenstående artikel, og giver dig 7 gode tips.

Live betting giver nye muligheder og nye faldgrupper

Live betting byder på helt nye måder at spille på. Og med nye måder at spille på, opstår nye måder at vinde og tabe på. Det giver sig selv. I dag kan du spille live på alskens sportsgrene døgnet rundt hver eneste dag på året. Der er aldrig et tidspunkt, hvor du ikke kan sætte et spil.

Hos en global spiludbyder som f.eks. Bet365, kan du spille på alt mellem himmel og jord, og det er i sagens natur også en af de største faldgruber ved live betting. Når man har nem tilgang til noget, så kan man blive mindre selektiv og måske spille impulsivt på noget man skulle holde snitterne fra. En filippinsk basketkamp på en halvtør tirsdag morgen virker måske lokkende, men det er formentlig bedre at lade muligheden for et skud live betting passere?

Du kan i dag spille live på alt fra højt profilerede Champions League-kampe til Reserveligaen i fodbold. Du kan også spille på alle tænkelige begivenheder indenfor sport og underholdning: fodbold, ishockey, Formel1, eSport, tennis, politik og TV-programmer. You name it!

For blot år siden var det vigtigt, at du havde styr på kamptidspunkterne, men i dag er det mindre vigtigt. Du kan oftest nå at få sat dit oprindelige spil, hvis du blot er nogle minutter for sent på den. I bedste fald er oddsene faktisk bedre end før kampens begyndelse, og i værste fald får du lidt dårligere odds.

De bedste spiludbydere

Som tidligere nævnt bliver live betting prioriteret af alle spiludbyderne, og de fleste spiludbydere på det danske marked leverer et ganske flot live-produkt. Ved at spille hos flere spiludbydere vil du bedre kunne finde frem til din helt egen personlige favorit. Der er en håndfuld spiludbydere, som vi gerne vil slå et slag for. Dermed ikke sagt, at de andre ikke er fremragende til live betting – det er de. Disse fem spiludbydere er dog værd at fremhæve på hver deres måde.

Betfair Spillebørs

Den nyskabende spillebørs giver dig helt nye muligheder for at spille live. Du kan købe og sælge odds, og udnytte en masse nye muligheder. Betfair Spillebørs er et must i enhver seriøs live-betters portefølje. Lige nu får nye kunder endda mulighed for at prøve spillebørsen 100% risikofrit.

Bet365

Bet365 er verdens største sportsbook, og det er næppe en overraskelse at udvalget af live betting-events er gigantisk. Når man henvender sig til et globalt publikum, må man nødvendigvis have et astronomisk stort udvalg af odds. Live-konsollen fungerer også ganske fremragende, og hvis du er til live streaming kan du drage nytte af markedets største udvalg af streamede kampe og events.

Unibet

Den populære spiludbyder er med på denne liste fordi de er en såkaldt Kambi-sportsbook. Det vil sige, at platformen leveres af software-leverandøren Kambi, som også benyttes af bl.a. LeoVegas Sport og Mr Green Sport. Du kan være stensikker på, at finde et stort udvalg af live-odds på Kambi-platformen. Flere af disse spiludbydere benytter også Betradar-odds, og det er vigtigt at diversificere sin betting portefølje med forskellige slags platforme og odds-leverandører. Unibet tilbyder desuden også markedets største udvalg af live streaming.

Bwin

Den international spilgigant Bwin er med blandt vores håndfuld favoritter af den simple grund, at de tilbyder markedets fedeste live betting oplevelse. Live betting-oplevelsen er simpelthen topfed både på hjemmeside og på mobile enheder. Indpakningen giver dig en oplevelse, som føles mere live end nogensinde. Nogle hjemmesider har svært ved at understrege følelsen af at det er “live”, men ikke hos spiludbyderen med de østrigske rødder. Vi er vilde med produktet, så det får vores klare anbefalinger.

ComeOn

Den skandinaviske spiludbyder ComeOn benytter den populære SBTech-software, så selvfølgelig skal de også nævnes her. SBTech kæmper en brav kamp mod Kambi om at være markedets bedste “third party” odds-platform. Vi er ret vilde med nogle af platformens lynmarkeder, som tager live betting til næste niveau. Tidligere kunne du også finde SBTech hos både Onsidebetting og Youbet, men begge spiludbydere er blevet lukket ned.

7 live betting tips

1: Brug de bedste spiludbydere til live betting

De fleste spiludbydere har et ganske pænt udbud af odds og spilmuligheder, når det kommer til live betting. Hvis du spiller på de største begivenheder som f.eks. de mest profilerede fodboldrækker, er forskellene knapt så store, men hvis du spiller på mindre sportsgrene og mindre ligaer kan der være god grund til at “shoppe” rundt. Det er f.eks. ikke alle spiludbydere, som tilbyder ekstra-features som cash-out, lynmarkeder og live streaming. Det er vigtigt, at have flere spiludbydere i porteføljen uanset om du spiller live eller pre-match.

2: Brug live betting til de kampe og markeder, hvor der er tvivl til det sidste

Det kan være ganske svært, at være bedre forberedt end spiludbyderne når det kommer til skader, holdopstillinger og sidste-minut ændringer. Derfor giver det god mening, at du venter til det allersidste med at sætte dit spil, så du har styr på alle informationer. Det kan også være, at udøvernes motivation afhænger af resultatet af en anden kamp, så du kan ofte stå i den situation, at det er guld værd at spille live i stedet for at placere spillet timer og dage før spilstop.

Det er dog værd at bemærke, at der kan være situationer, hvor du ikke skal vente med at spille til efter kampstart. Tilbagebetalingsprocenten på live betting er oftest et nøk lavere end pre-match, så hvis du er stensikker på dit “bankerbet” et kvarter før kampstart er der ingen grund til at vente.

3: Udnyt at tidsfaktoren ikke er til spiludbyderens fordel

Når du spiller pre-match har spiludbyderen alle kortene på hånden. De har tiden til at undersøge forudsætningerne, snakke med eksperterne og klubberne, tjekke algoritmerne og i det hele taget gøre deres hjemmearbejde. Tag tidsfaktoren fra dem, og fordelen kan lige pludselig skifte til din side.

De fleste live betting odds sættes automatisk af algoritmer, og uanset hvor avancerede systemerne bag er, er der gode chancer for at de ikke altid er helt så avancerede. Oddsene efter en scoring ryger f.eks. online efter blot en håndfuld sekunder, og det er bestemt ikke tid spiludbyderen har mest af under live betting. Du kan stadig udnytte, at en scoring er helt urimelig heldig og imod al spillet, eller at en tennisspiller lige pludselig er skadet. Det er de færreste algoritmer, der slår sund fornuft.

4: Brug de nye måder at spille på til din fordel

Fordelen ved live betting er, at det åbner op for en masse nye spil, og helt nye måder at spille på. Du kan f.eks. “sælge ud” eller ” på en spillebørs, hvis dit hold er foran, eller forsøge at “spille modsat” hvis dit oprindelige spil ser ud til at gå i vasken. Det er ganske nemt at drage fordel af live betting, men husk på, at det også lynhurtigt kan gå den anden vej. En sportsgren som tennis (kvindetennis i særdeleshed) er berygtet for, at kunne vende op til flere gange undervejs. Momentum svinger som vinden blæser, og du skal holde tungen lige i munden for ikke at panikke eller tage gevinsten, mens det er fordelagtigt.

Det kan godt være, at live betting kan være særdeles profitabelt for dig som spiller, men overordnet set er der mange spillere, som tager dårlige beslutninger. De er grebet af stemningen/rush’et og spiller formentligt meget mere impulsivt live end de gør pre-match. Det er nemlig ikke kun oddssætterne, der har mindre tid til at tage beslutninger. Det har vi spillere også! Denne faktor kan du udnytte på en spillebørs, hvor du spiller imod andre spillere – ikke nødvendigvis dygtige oddssættere.

5: Oplev ekstra underholdning med nye spilvarianter

Folk som spiller med underholdning for øje, kan med fordel prøve alle de nye spilvarianter. Du kan f.eks. spille på hvad der sker næst (frispark/hjørnespark/straffe/gult kort), og i lynmarkeder kan du f.eks. spille på hvem der vinder den næste bold i tennis. Ja, det lyder jo fristende, men de fleste af disse spil er 100% underholdning.

Du vil formentlig ikke have en edge i længden på disse spil. Det er sjovt at spille på hvem der får det næste gule kort, men en succesrig spiller over tid bliver du næppe med lige præcis den spilvariant. Disse spil skal betragtes som underholdning – med mindre du finder en niche, og specialiserer dig i denne.

Husk også på, at cash-out ikke nødvendigvis er til din fordel. Cash-out tager nemlig en håndfuld procenter til huset, så vær bevidst om, at denne nye og populære funktion er til husets fordel i længden. Cash-out er et fint nok værktøj, men det skal bruges rigtigt og ikke så ofte som spiludbyderne gerne vil have os til.

6: Drag nytte af nye strategier

Nye spilvarianter kræver nye strategier. I kølvandet på live betting’ens stigende popularitet, er der opstået flere nye betting strategier. “Lay the leader” er et eksempel på dette.

Lad os tage et konkret eksempel: Barcelona-Valencia. Den store hjemmebanefavorit Barcelona kommer bagud 0-1 på et tilfældigt mål efter 10 minutter. Du vil nu kunne spille på Barcelona til et meget højere odds end ved kampstart (eller spille imod Valencia til meget mere fordelagtige odds – enten ved at sælge holdet (deraf navnet lay the leader) på spillebørsen Betfair, eller spille 1X hos en traditionel spiludbyder). Det antages, at Barcelona nok skal komme i gang før eller siden, og en 0-1-føring på Camp Nou behøver ikke være umulig at vende.

Lay the leader-strategien kan også benyttes i flere andre sportsgrene. F.eks. kan du spille imod ham der fører et Formel1-race og håbe, at e andre kørere opper sig, at en safety car vil samle feltet igen, at en punktering rammer den førende kører. I golf er det også populært at benyte Lay the leader-strategien. Det er bestemt ikke udelukket, at den førende spiller efter cuttet om fredagen også vinder turneringen.

På samme måde er “Lay the leader” flittigt brugt indenfor tennis. I tennis kan den bedste spiller sagtens tabe første sæt uden at han/hun nødvendigvis ender med at tabe kampen. I tennis er oddsene på storfavoritterne ofte ganske lave, og hvis de er nede med et sæt, åbner live betting op for at kunne udnytte dette. Ja, sågar blot et break kan gøre en stor forskel.

Spiller du over/under-væddemål åbner live betting også op for en masse nye muligheder. Over-oddsene stiger konstant indtil scoringerne falder, og man kan spekulere meget i disse spil.

Slutteligt er det også værd at nævne, at live betting er perfekt i den situation hvor kampen allerede er afgjort. Fører Bayern München 5-0 hjemme over Freiburg, er der ikke meget sjov i at spille på kampvinderen. I stedet dukker der en masse alternativer op. Du kan f.eks. spille på over/under 5,5 mål, næste hjørnespark, antal minutters tillægstid og andre mere eller mindre obskure sidebets. Med andre ord er der altid odds tilgængelige på live betting.

7: Benyt live streaming hos spiludbyderne

Live streaming er en god måde at følge slagets gang, og ja, det er supervigtigt at du følger med. Stillingen er ikke altid den fulde sandhed, og husk på at oddsene er sat udelukkende på baggrund af statistik, tal og algoritmer. Ved at følge med direkte, kan du opsnappe alle de informationer, som “falder ned i mellem stolene”.

De fleste spiludbydere tilbyder et ganske fremragende udvalg af live streaming. Du kan finde et yderst imponerende fodbold live stream hos f.eks. Bet365 og Unibet. Du kan streame alskens sport hos spiludbyderne – lige fra NBA live streaming og ishockey live streaming til de førende ligaer indenfor europæisk topfodbold. Det seneste nye er, at spiludbyderne byder på NFL live streaming – tilmed også Super Bowl streaming. Det skal også med at du finder et fremragende Holger Rune live stream og Clara Tauson live stream hos to spiludbydere. Du skal være slemt kræsen for ikke at finde netop den lige du er på udkig efter.

Forsinkelsen på et live streaming signal fra spiludbyderne er minimal, og dermed er det oplagt at benytte til live betting. Du får adgang til live streaming hos spiludbyderne, når du har en spilkonto med midler på (eller har sat et spil indenfor de seneset 24 timer). Det er en no-brainer at streame den kamp du har spillet på.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk