Oscar odds – spil på Oscaruddelingen 2023

Oscar odds - spil på Oscaruddelingen

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Årets Oscaruddeling løber af stablen søndag d. 12. marts i The Dolby Theatre i Hollywood. Spiludbyderne er naturligvis klar med et hav af Oscar odds, og vi tager pulsen på de vigtigste kategorier.

Oscaruddelingen, Oscars, Academy Awards – kært barn har mange navne. Den traditionsrige Oscaruddeling afholdes af det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), og har efterhånden opbygget sig et trofast følge af danske fans, som ser det som filmverdenens svar på Super Bowl. Se Oscar odds 2023 og spil med hos spiludbyderne.

Sådan spiller du på Oscar odds 2023

Det er ganske nemt, at spille på Oscaruddelingen 2023. Enhver spiludbyder med respekt for sig selv har naturligvis odds på årets højdepunkt indenfor filmens verden. Glem alt om Golden Globe, EMMY, Palme d’Or, Berlinalen, Sundance Film Festival, Toronto Film Festival, Filmfestivalen i Venedig og BAFTA. The Oscars / Academy Awards er kongen indenfor filmpriser, og ingen anden pris regnes for lige så prestigefuld.

Derfor er det heller ikke overraskende, at spiludbyderne har odds på den 95. Oscar-uddeling – og det kan jo være en god idé at spice en lang Oscar-nat op med et væddemål eller to. Det kan godt være at sidste års show druknede i Will Smith / Chris Rock-balladen, men så “heldige” er vi nok ikke i år. Tjek de seneste Oscar odds ud i denne artikel, og du er sikret en anelse mere spænding.

  1. Opret en konto hos en spiludbyder

    Først og fremmest skal du have en spilkonto hos en spiludbyder. Der er ganske mange at vælge imellem, men vi anbefaler tre spiludbydere, som hver især har et flot udvalg af Oscar odds. Det drejer sig om henholdsvis Bet365, Unibet og NordicBet. Alle tre fremragende spiludbydere, som også er et naturligt valg, hvis du er til andet end spil på Oscaruddelingen.

  2. Foretag en indbetaling

    Ja, du skal naturligvis have penge på din spilkonto, for at kunne spille på Oscaruddelingen. Alle spiludbydere har fastsat en minimumindbetaling, men den er ganske lav. Du kan f.eks. nøjes med at indsætte 40 kr. / 50 kr. hos et par af spiludbyderne.

  3. Spil på Oscar odds 2023

    Du finder typisk Oscar odds i kategorien Specialvæddemål / Specials eller TV-begivenheder. Det er ganske nemt at finde oddsene, så scroll lidt rundt blandt de mange odds eller benyt søgefunktionen.

Bedste film odds

En Oscar for bedste film regnes som måske den mest prestigefulde pris, man overhovedet kan vinde. Det giver lidt sig selv – helhedstrykket og den samlede vurdering af filmen trumfer de nogle gange lidt underfundige eller inferiøre priser. Storfavoritten i år er uden tvivl Everything Everywhere All at Once, som blot giver odds 1.07 i skrivende stund.

Fanfavoritten Top Gun: Maverick spås ikke de store chancer for at vinde, og det vil være en overraskelse hvis actionfilmen går hen og vinder foran de mere arty-farty film. Samme

Netflix er igen-igen med helt fremme hvor det er sjovt. All Quiet on the Western Front er således streaming-gigantens bedste bud på en vinder.

Everything Everywhere All at Once1.07Spil her
All Quiet on the Western Front13.00Spil her
The Banshees of Inisherin21.00Spil her
Top Gun: Maverick26.00Spil her
The Fabelmans41.00Spil her
Tar67.00Spil her
Avatar: The Way of Water151.00Spil her
Women Talking101.00Spil her
Triangle of Sadness151.00Spil her
Elvis151.00Spil her

Bedste kvindelige hovedrolle / Bedste skuespillerinde

I kategorien bedste kvindelige hovedrolle er der i år to storfavoritter til at løbe med prisen. Det giver sig selv, at Michelle Yeoh er storfavorit efter sin præstation i Everything Everywhere All at Once, men ifølge spiludbyderne skal man bestemt ikke afskrive Cate Blanchett, som har prøvet at vinde før i Woody Allen-filmen Blue Jasmine fra 2018.

Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once)1.40Spil her
Cate Blanchett (Tar)2.75Spil her
Adrea Riseborough (To Leslie)41.00Spil her
Michelle Williams (The Fabelmans)41.00Spil her
Ana de Armas (Blonde)67.00Spil her

Bedste mandlige hovedrolle / Bedste skuespiller

I kategorien bedste mandlige hovedrolle har vi en kæmpefavorit. The comeback kid Brendan Fraser – jeps, ham med Mumien-filmen – har i den grad leveret varen i The Whale. Spiludbyderne ser nærmest kun Austin Butler (Elvis) som reel konkurrent, og dermed er der nok lagt op til en duel med kun to “heste”. Colin Farrell er endnu en skuespiller, som også har fået sig lidt af et comeback. Med præstationen i The Banshees of Inisherin er han en af de tre outsidere, men de vurderes ikke til at kunne true Fraser og Butler.

Brendan Fraser (The Whale)1.50Spil her
Austin Butler (Elvis)2.50Spil her
Colin Farrell (The Banshees of Inisherin)15.00Spil her
Paul Mescal (Aftersun)81.00Spil her
Bill Nighy (Living)81.00Spil her

Bedste instruktør

Der plejer at være et vist overlap mellem Bedste film og Bedste instruktør-kategorierne, men det er langt fra sikkert, at vinderen stikker af med begge priser. I år er favoritterne til at vinde i kategorien Bedste instruktør dog også tungt repræsenteret i Bedste film-kategorien, så der er en god chance for at vinderen kan nappe begge priser.

Makkerparret Dan Kwan & Daniel Scheinert har med Everything Everywhere All at Once sat sig i pole position til at vinde den prestigefulde titel, mens andenfavoritten er legendariske Steven Spielberg med The Fabelmans. Det er i øvrigt andet år i streg, at Spielberg er næstfavorit. Sidste år vandt han dog ikke prisen, eftersom han med West Side Story blev slået af Jane Campion for Netflix-western-dramaet The Power of the Dog. Nu må vi se – The Fabelmans vandt trods alt en Golden Globe tidligere i år.

Bemærk, at Sverige med Ruben Östlund har en mulighed for at vinde en Oscar for filmen Triangle of Sadness. En film som bl.a. har Woody Harrelson og de to danskere Vicki Berlin og Zlatko Buric på rollelisten.

Dan Kwan & Daniel Scheinert (Everything Everywhere All at Once)1.071Spil her
Steven Spielberg (The Fabelmans)7.50Spil her
Martin McDonagh (The Banshees of Inisherin)29.00Spil her
Todd Field (Tar)29.00Spil her
Ruben Ostlund (Triangle of Sadness)67.00Spil her

Specielle Oscar odds

Spiludbyderne plejer at være på pletten med et hav af specielle væddemål. Alt fra “Den samme film vinder både Bedste instruktør og Bedste film” og “Vinderen af Bedste film og Bedste skuespiller er fra samme film” til over/under-spil.

Se nomineringerne her

Hvem er nomineret til Oscar-priserne i 2023? Se en video fra nomineringen, hvor alle potentielle vindere af de 23 kategorier til årets Oscaruddeling afsløres. Det er i år skuespillerinden Riz Ahmed og skuespilleren Allison Williams, som præsenterer de mange nominerede.

Odds på Oscar – spørgsmål og svar

Hvem viser Oscaruddelingen 2023?

Oscar-showet kan ses på dansk TV2. Du kan også live streame det hvis du har TV2 Play.

Hvornår finder Oscaruddelingen 2023 sted?

Oscaruddelingen i 2023 – d. 95. af slagsen – finder sted natten mellem søndag d. 12. og mandag d. 13. marts (dansk tid).

Hvornår kan man spille på Oscaruddelingen?

Du plejer at kunne spille lige indtil showet begynder – dvs. i år indtil kl. 02.00 natten til mandag (dansk tid).

Hvor kan man oddse på Oscars?

Du kan spille på Oscaruddelingen hos de fleste spiludbydere. Vi anbefaler Bet365 som et fint sted at spille på Oscar-showet.

Kan man spille på andet end de 23 Oscar-kategorier?

Ja, spiludbyderne har ofte odds på nogle meget specielle spil / begivenheder. Odds på farven på værtindens kjole osv.

Er der nogen danske film nomineret til en Oscar i 2023?

Ja. Der er i 2023 hele tre danske nomineringer i kampen om de gyldne statuetter: “Ivalu” i Bedste kortfilm, “A House Made of Splinters” i Bedste dokumentar, og Mikkel E.G. Nielsen i kategorien Bedste klipning for filmen The Banshees of Inisherin.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk