Spil på hvem der bliver Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten

Spil på hvem der bliver Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Knapt har Frank Jensen forladt overborgmesterposten i København før spekulationerne om hans afløser er begyndt. Hvem afløser Frank Jensen som Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten i København? Se oddsene fra spiludbyderen Unibet her.

Se de seneste folketingsvalg odds hos spiludbyderne

Hvem afløser Frank Jensen som spidskandidat?

Spiludbyderen Unibet er allerede ude med odds på Frank Jensens afløser som Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget i 2021. Storfavorit til at blive spidskandidat på liste A er Pernille Rosenkrantz-Theil. Den nuværende børne- og undervisningsminister giver blot pengene 2.50 gange igen, og indtager dermed favoritrollen i et lidt broget felt.

Pernille Rosenkrantz-Theil har været medlem af Socialdemokratiet siden 2008, og var før da medlem af Enhedslisten. Rosenkrantz-Theil nyder stor opbakning i partiet, og ved Folketingsvalget i 2019 fik hun intet mindre end 12.998 personlige stemmer, som er cirka hver sjette af partiets stemmer i storkredsen. I ti af storkredsens 12 opstillingskredse blev Pernille Rosenkrantz-Theil Socialdemokratiets største stemmesluger foran profiler som Peter Hummelgaard og Lars Aslan Rasmussen. Hun kan dermed med rette siges, at være partiets mest populære Københavner-politiker.

Sophie Hæstorp Andersen er spiludbyderens næstfavorit til at blive Socialdemokratiets spidskandidat og dermed Frank Jensens afløser. Den nuværende regionsrådsformand i Region Hovedstaden har naturligvis et stærkt netværk i Hovedstaden, og hun har da også været sossernes spidskandidat til regionsrådsvalget de seneste to gange.

Hæstorp Andersen har også bestridt flere vigtige ordførerskaber i sin tid i Folketinget, så hun nyder ganske megen tillid og meget ansvar i partiet. Hæstorp Andersen har dog ikke været en del af Folketinget siden 2014, så det tæller måske en anelse imod hende, at hun ikke er direkte placeret i magtens centrum.

Tredjefavorit er Helle Thorning-Schmidt. Den tidligere formand for Socialdemokratiet og statsminister har siden 2019 ikke bestridt en toppost, og måske er der et politisk comeback på tegnebrættet? Senest var det Save the Children International, der havde glæde af Thorning-Schmidt. Helle Thorning-Schmidt har en masse internationale kontakter, og har helt sikkert en masse kvalifikationer, som hovedstaden kan drage nytte af. Er Gucci-Helle for blå til det ildrøde København? Det må tiden vise.

En vis tiltro til den fungerende overborgmester i Københavns Kommune efter Frank Jensens afgang, Lars Weiss, nærer spiludbyderen også. Lars Weiss anses dog af iagttagere, for at have været alt for passiv i hele balladen omkring Frank Jensen, så måske foretrækker partiet at starte på en frisk?

Står det til den grønne spiludbyder, så har skandaleombruste Jeppe Kofod ingen chancer for at blive spidskandidat i København. Balladen om den nuværende udenrigsminister ser ud til ingen ende at tage, og det må anses som værende meget usandsynligt, at man afløser den ene “ballademager” med en anden. Kofod er med odds 150 feltets største outsider.

Det er yderst vigtigt for Socialdemokratiet, at man finder en stærk spidskandidat til Kommunalvalget i 2021. Flere har ønsket tidligere ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, i spidsen for København efter næste kommunalvalg, og helt usandsynligt er det ikke. Derfor kan Socialdemokratiets spidskandidat måske blive en del af et “two horse race” næste år.

Enhedslisten står meget stærkt i København, og ved Folketingsvalget sidste år fik partiet 16,8% af de københavnske stemmer imod Socialdemokratiets 17,2%. Ved Kommunalvalget i 2017 fik Socialdemokratiet dog langt flere stemmer end Enhedslisten (27,6% vs. 18,4%), så kommunalpolitisk er der derfor stadig en stor forskel på de to partier. Hvem ved om den nuværende generalsekretær for Red Barnet kunne finde på at gamble og stille op?

Masser af politiske væddemål

Lige nu er der ganske mange politiske væddemål på programmet. Du kan f.eks. spille på hvem, der afløser Pernille Skipper som ny ordfører hos Enhedslisten. Efter at partiet har meddelt, at man står fast ved rotationsprincippet, har medier og eksperter beskæftiget sig med det spændende valg. Spiludbyderen Unibet har naturligvis også odds på, hvem der afløser den populære politiker.

Er du mere til Præsidentvalget i USA, så kan du glæde dig over at spiludbyderne har masser af odds på årets vigtigste valg. Du kan ikke blot spille på vinderen af selve valget – Trump eller Biden – du kan også spille på de enkelte delstater, swingstater mm.

Joe Biden har lagt afstand til den siddende præsident, Donald Trump, i de seneste par uger

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk