DAZN – Ny streamingtjeneste med fokus på boksning

DAZN er en streamingtjeneste med fokus på sport

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

DAZN er navnet på en international streamingtjeneste, som langt om længe nu også er tilgængelig på det danske marked. Navnet udtales “Da Zone” – altså som “i zonen”, og du kan godt vænne dig til det lidt tricky navn. DAZN har god vind i sejlene på det internationale marked, og spørgsmålet er hvordan og hvornår de for alvor vil fokusere på det danske marked for sport-streaming.

Vi går i denne artiklen i dybden med streamingtjenesten, så du bedre kan vurdere om det er værd at investere i.

Introduktion til DAZN

Streamingtjenesten DAZN er måske ret ny på det danske marked, men i det store udland har den ganske mange år på bagen. De første mange år var tjenesten tilgængelig i Tyskland, Østrig, Schweiz og Japan, og senere kom USA, Canada, Spanien og Brasilien til. DAZN tog imod de første streaming-kunder tilbage i 2016, og ultimo 2020 tog de springet og bød velkommen til over 200 forskellige lande verden over – inklusiv Danmark.

Streamingtjenesten har i det store udland kapret ganske mange attraktive sportsrettigheder, men de afhænger alle af de enkelte markeder. Streamingettigheder til sport kommer og går med lynets hast, så DAZN tilbyder et ultra-differentieret produkt alt afhængig af de enkelte markeder.

Hvad kan man forvente at se i Danmark? Her i starten har streamingtjenesten slået sig op på boksning, som det helt store trækplaster. I en tid hvor dansk boksning er nede i en bølgedal efter at Mikkel Kessler er gået på pension, er det om ikke andet et tiltrængt alternativ til de danske boksestævner. Disse boksestævner holder et meget tvivlsomt niveau, så det er rart at danske boksefans endelig kan se lys for enden af tunnelen. Med kun én sportsgren på programmet, er DAZN dog pt. et decideret nicheprodukt med et forholdsvist smalt publikum.

Det danske marked for streaming af sport er yderst konkurrencepræget. De store spillere på markedet Viaplay, Discovery+, TV2 Play og EuroSport – dominerer stort, og der skal godt nok ske ting og sager før en ny aktør kan få en fod indenfor.

Prisen for DAZN i Danmark ligger på 13 kr. pr. måned, og det er jo ganske billigt. Den lave pris er hurtigt tjent ind, hvis man blot kan se et par store boksekampe om året. Disse kampe plejer jo at være ganske dyre, hvis man tilgår dem via pay-per-view.

Hvor DAZN i Danmark kun har taget de spæde stik, er man i udlandet særdeles store. I flere markeder er man markedsleder, og bl.a. Tyskland og Italien har man indtaget i stil. Brandet DAZN promoveres benhårdt verden over, og listen af ambassadører tæller bl.a. Cristiano Ronaldo, Neymar og José Mourinho.

Der bliver dermed ikke sparet på noget, og listen med sportsrettigheder tæller de allerstørste ligaer indenfor stort set alle sportsgenrer. Selskabet bag DAZN ejer også det kendte fodbold-site GOAL.com, og det understreger hvor ambitiøse de er indenfor bl.a. fodbold. Selskabet har som ambition at blive verdens største udbyder af sports-streaming, og der er stadig et godt stykke vej.

En uundværlig streamingtjeneste for boksefans

Hvis du er til boksning er DAZN helt sikkert en god tilføjelse til din streaming-portefølje. På det danske marked har man valgt udelukkende at tilbyde boksning her i begyndelsen, og derfor kan du naturligvis vælge og vrage mellem alskens boksekampe, bokseprogrammer og dokumentarer. Kan du ikke lide boksning er DAZN i skrivende stund ikke noget for dig!

DAZN har aftaler med et hav af verdens største boksepromotionselskaber – f.eks. Golden Boy Promotions (Oscar De La Hoya), Matchroom Boxing, GGG Promotions og World Boxing Super Series. Disse selskaber står bag et hav af de mest attraktive boksekampe i de senere år, og fremover finder du naturligvis også en masse højtprofilerede kampe på DAZN.

Selskabet har bl.a. skrevet kontrakt med mexicanske Saul Canelo Álvarez, som har været verdensmester i intet mindre end fire forskellige vægtklasser. Primo 2021 rangeres Canelo Álvarez som verdens bedste bokser (pund for pund) hos flere førende boksemedier inklusiv The Ring og BoxRec. Canelo Álvarez har i øvrigt kun tabt én eneste kamp i sin karriere, og det var tilbage i 2013, da han blev besejret af mægtige Floyd Mayweather Jr.

Ud over mægtigt populære Saul Canelo Álvarez finder du også et hav af programmer, dokumentarer og tidligere kampe med store bokseprofiler som Gennadiy Golovkin, Anthony Joshua, Floyd Mayweather Jr., Oscar De La Hoya, Manny Pacquiao, Ricky Hatton, Bernard Hopkins og Shane Mosley. Der er dermed tale om nogle af de største nuværende og tidligere boksestjerner overhovedet. Det er faktisk ret fedt, at kunne gense mange af de klassiske boksebrag med de allerstørste legender.

Hvordan ser fremtidsudsigterne ud for DAZN Danmark?

DAZN leverer et fremragende produkt hvis du er til boksning, men ellers har streamingtjenesten ikke meget at byde på i Danmark. I det store udland kan du bl.a. se Premier League, Champions League, UEFA Europa League, Bundesligaen, Serie A, Ligue 1 osv. Ja, faktisk kan du tilgå stort set al den verdensklasse-sport du finder interessant. Det kan du ikke i Danmark, og derfor er produktet endnu ikke attraktivt for den sportsinteresserede dansker.

Hvis du kan lide at streame international fodbold, anbefaler vi at du læser vores artikel om live stream fodbold. Du kan nemlig live streame en god sjat af de mest attraktive fodboldligaer hos spiludbyderne.

Vi hepper på at streamingtjenesten snart får lidt mere fokus på en masse anden sport. Konkurrencen mellem streamingtjenesterne er allerede stor, og det bør i sidste ende komme alle os sportfans til gode.

Spørgsmål og svar

Hvad koster DAZN i Danmark?

DAZN koster 99 kr. pr. måned. Hvis du køber 12 måneder på én gang kommer prisen ned på 69 kr. pr. måned.

Skal man betale ekstra ved de store boksekampe?

Før var alle boksekampe inkluderet i abonnementet, men det er desværre ikke sagen længere.

Hvordan kan man se DAZN i Danmark?

Du kan tilgå DAZN Danmark på mobilen (iOS og Android), på desktop (dazn.com), Smart TV (Samsung, LG), Android TV, Apple TV (4. generation), Chromecast, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X.

Hvor mange devices kan man benytte på samme tid?

Du kan streame DAZN på to devices på samme tid.

Kan man tilgå DAZN via VPN?

Du kan nogle gange tilgå de udenlandske versioner af streamingtjenesten. Andre gange kan du ikke. Vi anbefaler, at du lader være, da det strider mod rettighederne til distributionen.

Kommer der andet end boksning på DAZN Danmark?

Det vides ikke. Hvis selskabet skal være andet end en streamingtjeneste for boksefans, så skal der i hvert fald ske noget.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk