PayPal

PayPal er et verdenskendt og populært betalingsmiddel

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

PayPal har i mange år domineret internethandlen, og derfor er det ikke overraskende, at du nu også kan benytte den populære betalingstjeneste hos spiludbyderne. Spillebranchen var i mange år lukket land for den internationale betalingstjeneste, men det er der i den grad ændret på. Vi går i dybden med PayPal, som tilføjer endnu en dimension til dine online forbrugsvaner.

Introduktion til PayPal

Der dukker med jævne mellemrum nogle betalingsmidler op, som gør det nemmere, hurtigere og billigere for dig at handle, spille på nettet og overføre penge til venner og bekendte. PayPal er måske det allerbedste eksempel. Selskabet har en masse år på bagen, og de kæmper en brav kamp imod nye aktører som f.eks. Trustly, Revolut, MobilePay og Apple Pay.

PayPal blev stiftet tilbage i 1998, og dermed er det et af de første og ældste seriøse alternativer til traditionelle betalingsmidler som f.eks. kreditkort og bankoverførsler. Blandt selskabets stiftere finder vi bl.a. selveste Elon Musk, som du nok primært kender fra Tesla og SpaceX. PayPal var en del af den glade dotcom-bølge, og de har faktisk formået at komme ikke bare styrket ud af både boblen og finanskrisen, men tilmed som en af verdens mest populære betalingsmidler på nettet.

I begyndelsen var det svært for selskabet, at overbevise folk om selskabets eksistensberettigelse, og man kan egentlig godt sige, at selskabet var alt for tidligt på den. Dengang var der naturligvis intet der hed smartphones, så diverse platforme man forsøgte at servicere, kunne ikke rigtigt skabe volumen. Det var først da betalingsløsningen begyndte at tilbyde pengeoverførsler via e-mail, at potentialet begyndte at udfolde sig (ja, i dag lyder det indrømmet en anelse skørt). En specialsyet løsning som understøttede ehandelsløsningen eBay fik folk til at valfarte til den nye spændende betalingstjeneste.

En introduktion på børsen i New York fulgte, og dermed var det meningen at selskabet skulle være en af de dominerende tech-aktier, men sådan skulle det ikke være. Kort tid efter blev selskabet opkøbt at netop eBay, som kunne se potentialet i den fremadstormende betalingstjeneste (og også i at styre betalingsdelen, som stod for en kæmpe del af alle transaktioner på eBay-platformen). Først i 2015 kom PayPal igen på NASDAQ-børsen, da eBay valgte at sælge en god portion af selskabet.

Betalingstjenesten har over de seneste 15 år opkøbt en lang række selskaber – over 20 af slagsen – og dermed er positionen som verdens førende betalingstjeneste blevet forsvaret og udbygget. Internethandel og brugen af smartphones er to globale megatrends, og begge trends understøtter selskabets business case. I dag har selskabet over 325 millioner kunder verden over, så der er tale om en af de helt store spillere.

PayPal Danmark – er det noget for danskere?

PayPal er til trods for den førende position på det globale betalingsmarked aldrig rigtigt blevet så dominerende i Danmark. Betalingstjenesten er oppe imod lokale aktører som bl.a. MobilePay, og det er svært for udenlandske aktører at slå igennem – uanset hvor godt produktet er. I hjemlandet USA har 72% af alle amerikanske internetkunder en PayPal-konto (kilde: PayPal), og i Danmark er selskabet langt fra disse tal.

Betalingstjenesten er bestemt værd at overveje, hvis du spiller hos spiludbyderne eller ofte handler i udenlandske webshops. Det er generelt ret svært at finde webshops, som ikke accepterer den internationale betalingstjeneste, og du kan benytte servicen hos bl.a. Boozt.com, Zalando, CDON, DBA, Gucca, AirBnB, Spotify og mange flere. Udvalget af spiludbydere vokser hele tiden, og i skrivende stund er der cirka 10 operatører, som tager imod PayPal. Dermed er der god ræson i at danske spillefugle har en PayPal-konto.

Betalingstjenesten PayPal kan primo 2021 benyttes hos følgende spiludbydere med dansk licens:

Du kan benytte PayPal hos Bet365

7 gode grunde til at benytte PayPal

Der er en masse gode grunde til at benytte PayPal som betalingsmiddel. Læs de syv mest oplagte her.

1: Gratis overførsler til og fra spiludbyderne – Når du foretager en transaktion til og fra din spiludbyder betaler du ingen gebyrer. Det er 100% gratis for dig. Det samme gælder i øvrigt, når du benytter betalingstjenesten til onlinehandel.
2: Hurtigt og sikkert – PayPal er bygget på de seneste og mest avancerede teknologier, så sikkerheden og hastigheden er i top. Når først du har en konto, er det yderst hurtigt og nemt at benytte PayPal. Du tilknytter et kreditkort til kontoen, og derefter behøver du ikke længere benytte det når du handler online. Du er dermed sikret imod kreditkortsvindel, som dominerer listen over internetsvindel. PayPal sørger også for at du er godt beskyttet ift. køberbeskyttelse (hvis du ikke modtager dine varer) og beskyttelse mod bedrageri (ved hjælp af datakryptering).
3: Send og modtag penge til venner og bekendte – PayPal hjælper dig med at sende penge til venner og bekendte både i ind- og udland. Specielt overførslerne til udlandet er en lækker service. Dine venner i det store udland har jo ikke MobilePay, og en bankoverførsel er alt for dyr. Overfører du til andre danske brugere er overførslen gratis, mens der er et gebyr hvis overførslen går til udlandet. I Europa og Nordamerika koster det små 15 kr., mens det i det øvrige udland koster det dobbelte. PayPal fungerer dermed fint som et globalt P2P-betalingsmiddel.
4: Hold styr på transaktionerne – I modsætning til dine køb foretaget med et kreditkort, så drukner PayPal-transaktionerne ikke i et alenlangt kontoudtog fra banken. Her kan du via app’en (eller hjemmesiden) danne dig et overblik over alle transaktioner på en brugervenlig måde.
5: Gennemført app – PayPal tilbyder naturligvis en ganske flot app, så du kan tilgå alle herlighederne når du er på farten. App’en er tilgængelig til både iOS og Android, og det er fint for de 99% af os, som benytter en af disse styresystemer. Du kan også vælge at tilgå betalingstjenesten via browseren på din mobil, men det er der absolut ingen grund til. App’en kan klart anbefales.
6: Få din returporto refunderet – Når du shopper online oplever du sikkert ofte, at du gerne vil returnere varen. Når du benytter PayPal tager betalingstjenesten sig af en evt. returporto. Det er en ganske fin service, da du ofte skal betale for returporto, når du handler i det store udland (og i visse tilfælde også herhjemme). Derudover kan du også få rabat og ekstratilbud hos en lang række internationale hjemmesider, når du benytter netop PayPal. Du kan læse mere om disse tilbud på betalingstjenestens hjemmeside.
7: En global service – PayPal er det tætteste du kommer på en global online betalingstjeneste (som ikke er et kreditkort). Det gør, at du kan benytte din konto i millioner og atter millioner af butikker, når du handler online – og naturligvis også når du spiller hos spiludbyderne. Med mere end 325 millioner aktive konti i 200 lande og med 25 forskellige valutaer på verdensplan, er der tale om en must-have betalingstjeneste.

Sådan opretter du en konto

Det er hurtigt og nemt at oprette en PayPal-konto. I nedenstående video (varighed 0:56) forklares det kort og godt, hvordan du kommer i gang.

Spørgsmål og svar

Hvad er PayPal?

PayPal er en global betalingstjeneste, som du kan benytte når du handler på nettet og spiller hos spiludbyderne. Selskabet er med over 325 mio. kunder verdens største online betalingstjeneste.

Er PayPal sikkert?

Ja, du kan trygt benytte PayPal. Betalingstjenesten er bygget på den seneste og mest avancerede teknik, så sikkerheden er i top. Du er som kunde beskyttet imod kreditkortsvindel og ekstra køberbeskyttelse (hvis du f.eks. ikke modtager din vare).

Kan man benytte PayPal i Danmark?

Ja, flere og flere danske webshops og services benytter PayPal som betalingstjeneste. Det drejer sig bl.a. om DBA, Gucca, Hungry.dk og Wupti.

Hvor downloader jeg PayPal-app’en?

Du kan hente app’en i henholdsvis App Store og Google Play. Du kan også benytte dig af direkte links fra betalingstjenestens hjemmeside.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk