Spil på hestevæddeløb på nettet

Spil på hestevæddeløb i Danmark

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Spil på hestevæddeløb hos spiludbyderne på nettet. På denne side kan du læse om hvordan man spiller på heste i Danmark, og hvor du kan søge mere info. Vi guider dig til de bedste staldtips, og forklarer dig de mange spilvarianter.

Her kan du spille på hestevæddeløb

I Danmark er der to spiludbydere, som udbyder spil på hestevæddeløb. Det drejer sig om Dantoto og Derby25. Dantoto kender du måske som en del af det tidligere monopol Danske Spil, mens Derby25 er en dansk spiludbyder ejet af svenske ATG (dem med V75).

Er du hooked på hestevæddeløb, kan du også spille på nogle udenlandske løb hos flere spiludbydere, men overordnet set er der kun to specialister indenfor hestevæddeløb på det danske marked. Nemlig de to føromtalte.

Hvordan kan det være at der ikke er flere spiludbydere med fokus på hestesporten? Der er to overvejende årsager til, at der kun findes to hestevæddeløbsspiludbydere på det danske marked. Dels er interessen for hestevæddeløb ikke specielt stor herhjemme. Hestesporten har oplevet faldende interesse i flere år i træk, og spillefuglene må også siges, at være draget af andre spil. Således er omsætningen på ingen måde stigende, når det kommer til hestevæddeløb.

Den anden markante årsag er, at spiludbyderne er pålagt at betale 8% afgift for at udbyde spil på hestevæddeløb. Afgiften er tilmed omsætningsbaseret, så hver eneste gang der bliver spillet for 100 kr., ryger der 8 kr. i afgift. Denne afgift kommer oven i de 20% af BSI (bruttospilindtægten) som alle spiludbydere med dansk licens betaler. Ikke helt overraskende er det svært for en spiludbyder at drive forretning med så markant en afgift.

Dantoto

Dantoto er Danske Spils svar på en spiludbyder med fokus på hestevæddeløb. Dantoto er nu en del af Danske Licens Spil – dvs. den licenserede del af koncernen, som er i fri konkurrence med alle de andre spiludbydere. Det betyder, at du med en spilkonto hos Dantoto også kan spille spiludbyderens andre produkter f.eks. Oddset og Danske Spil Bingo.

Dantoto har eksisteret i ganske mange år, og har derfor en række loyale spillere, som troligt foretrækker spiludbyderen, når det kommer til hestevæddeløb. De fleste væddeløbsinteresserede i Danmark er desværre lidt oppe i alderen, så spiludbyderen kæmper en brav kamp for at få de unge til at spille på heste.

Derby25

Derby25 er en dansk spiludbyder med hovedsæde i Aarhus (tidligere Silkeborg). Spiludbyderen er ejet af den svenske hestevæddeløbsmastodont ATG. ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) er det tidligere hestevæddeløbsmonopol i Sverige, så der er altså tale om en ganske velhavende ejerkreds. I dag konkurrerer ATG med alle de andre spiludbydere på det svenske marked, og det har bestemt løftet kvaliteten.

Derby25 kender du måske fra reklamerne med populære Franzi25. Schlagerlegenden fra Tyrol har taget danskerne med storm, og den fiktive person spillet af Peter Frödin, må siges at være en gigantisk succes for den danske spiludbyder.

Den danske spiludbyder har ud over hestesport, også fokus på betting (Bet25) og casino (Rød25).

Hvad kan man spille på?

Indenfor hestevæddeløb er der ganske mange forskellige varianter. Vi vil i de nedenstående afsnit gå i dybden med de forskellige spilvarianter. Der er noget for enhver smag – og her mener vi både i forhold til erfaring med hestevæddeløb, din pengepung, din risikovillighed, og slutteligt dine muligheder for at vinde.

Vinder – den mest simple spilvariant

Vinderspillet er både det nemmeste og hurtigste spil at spille. Her gælder det om at finde vinderen af et enkelt løb. Hesten der kommer først over målstregen er vinderen af løbet, og det er altså den du skal forsøge at gætte.

Oddsene på hestene afhænger af, hvor mange penge der er sat på den enkelte hest. Spiller man hos Dantoto og Derby25 spiller man med såkaldte totalisator-odds, hvilket vil sige, at oddsene afhænger af den samlede indsats på hestene. Jo mere der bliver spillet på en enkelt hest, desto mindre vil oddset være. Derfor vil du opleve, at oddsene stiger og falder hele tiden i takt med hvad folk spiller på – specielt op imod løbsstart. Det modsatte af totalisator-odds er i øvrigt faste odds, og dem kan man også spille på i ganske specielle tilfælde. Faste odds er præcis, som du kender dem fra traditionel betting. Du kender odds og din potentielle gevinst, det øjeblik du sætter spillet.

Hvis du går efter den store gevinst, skal du naturligvis gå efter de høje odds. Der er dog som indenfor alle slags spil og væddemål en sammenhæng mellem odds og sandsynligheden for gevinst. En outsider vil således af bl.a. eksperter, insidere og storspillere være tiltroet en ganske lille chance for at vinde løbet. Spiller du en hest “lige på” skal du altså enten spille et stort beløb på favoritten (til lave odds), eller spille på en af outsiderne (til høje odds) for at vinde stort.

Du kan spille Vinder-spil for minimum 10 kr.

Plads – ikke kun for fedtspillere

Plads-spillet går ud på at finde en hest, som opnår en top3-placering i et løb. Ellers fungerer det akkurat som vinder-spillet. Oddsene for en favorit i top3 er oftest ganske små – næsten blottet for værdi. Du kan derfor med fordel forsøge at ramme en outsider i plads-spillet. Der er stadig gode penge at hente på en overraskelse “på sejrsskamlen”.

Hvis der er mindre end syv heste til start i løbet, er top3 afløst af top2. Det gælder i det tilfælde om, at finde en hest som opnår første- eller andenpladsen i løbet.

Du kan spille Plads-spil for minimum 10 kr.

Tvilling – to i streg er en stime

Tvilling-spillet går ud på at finde de to første heste i et løb. Det er ligegyldigt hvilken rækkefølge de to heste placerer sig i løbet, men de skal altså være nummer 1 og 2 i løbet.

Typisk vil du gardere dig med flere heste, og derfor kan du spille på flere heste i et løb. Indsatsen pr. kombination er minimum 5 kr. og du bestemmer selv indsatsen.

Komb – hvis du er til galop

Komb er det samme som Tvilling-spillet med den forskel, at det kun er er et spil for galop – ikke trav. Da langt de fleste hestevæddeløb i Danmark er trav (kusken sidder i en sulky efter hesten), så er det ikke et spil du har muligheden for at spille så ofte som trav.

Mindsteindsatsen er 5 kr., og også her må du selv om hvor stor en indsats du vil have.

Swinger – nej, ikke det du tror

Swinger-spillet handler om at finde to af de heste, der slutter i top3. Rækkefølgen for de to heste er ligegyldig, men de skal altså begge være blandt de tre bedst placerede heste. Du kan dermed vinde hvis du rammer 1. og 2. pladsen, 1. og 3. pladsen eller 2. og 3. pladsen.

Spillet er mest populært i England og Frankrig, mens der ikke er tradition for det herhjemme. I Danmark er det kun Dantoto, som udbyder denne spilvariant.

Du kan spille med for en minimumindsats på 10. kr.

Trio – nu begynder det at blive svært

Nu er vi fremme ved et af de spil, der virkelig trækker tænder ud, men som også giver dig mulighed for rigtig flotte præmier. Trio-spillet går ud på at ramme de tre bedst placerede heste i et løb OG du skal finde dem i rigtig rækkefølge. Det er akkurat så svært som det lyder.

Når du spiller trio vil du typisk gardere dig, og vælge flere heste i et system. Du kan spille med for blot 2 kr. pr. række.

Kvartet – kan det overhovedet lade sig gøre?

Kvartet-spillet er magen til Trio, blot med fire heste i stedet for tre. Også her skal du finde hestene i rigtig rækkefølge. Det er altså markant sværere, men til gengæld er præmierne også et nøk større.

Du kan spille med i Kvartet for blot to kr.

5+ – til de frankofile

5+ er et spil som du kun finder hos Dantoto. Spillet er i samarbejde med franske PMU, og kører dagligt. Her skal du finde de fem bedst placerede heste i et fransk løb – og du kan både vinde, hvis rækkefølgen er korrekt, og hvis den ikke er. Der er nemlig hele fire præmiepuljer:

  1. præmien: De fem første heste over mål i korrekt rækkefølge
  2. præmien: De fem første heste over mål i vilkårlig rækkefølge
  3. præmien: De fire første heste over mål uanset rækkefølgen på dit spil
  4. præmien: De tre første heste over mål uanset rækkefølgen på dit spil

Løbene køres hver aften på de franske baner, og konceptet dækker både trav-, galop- og forhindringsløb. Der er typisk spilstop om eftermiddagen og du kan se løbene på sportskanalen Sport Live.

5+-spillet er en anelse langhåret, så det er ikke det du skal lægge ud med hvis du er nybegynder til hestevæddeløb. Du kan nemlig ikke købe lynspil, og det gør det en anelse tricky for nybegynderne. Rækkeprisen er 15 kr., og det er også en anelse til den dyre side.

Dagens dubbel er dobbelt så spændende

Dagens dubbel er et spil, hvor det gælder om at finde vinderen af to svenske løb i træk. De to løb er forudbestemt, og det er gerne to af de mest interessante løb på programmet som er valgt ud. At finde vinderen af et hestevæddeløb er svært. At finde to i streg er dobbelt så svært.

Du kan spille med for 5 kr. pr. kombination.

V5 – den velkendte klassiker

V5-spillet har du måske hørt omtalt en del gange. Før i tiden fik man altid resultatet af V5-løbene læst op i TV – akkurat som med Lotto og Tips 13.

V5-spillet går ud på at finde vinderen af fem hestevæddeløb – også kaldet afdelinger. Du vil typisk spille en systemkupon med op til flere garderinger, så du ikke blot har én række med fem heste. Det kan være at du har en “banker” – altså en hest du er ret sikker på vinder et løb, og så har du garderinger i de fire andre løb. Det kan også være, at du har garderinger i alle løbene. Mulighederne er mange – du bestemmer selv hvor mange garderinger du vil have når du spiller systemspil.

En række i V5-spillet koster 1. kr. og du kan spille med blot én række. Hvis du ikke selv ønsker at udfylde din kupon, kan du købe en lynkupon. Her har systemet autogenereret en kupon for dig baseret på din ønskede indsats. En lynkupon koster minimum 50 kr.

V75 giver dig de største præmier indenfor hestevæddeløb

V75-spillet er hestevæddeløbenes Eurojackpot. Det er her du kan vinde adskillige millioner af kroner. Ja, du kan vinde langt over 50 mio. kr. når der er jackpot, og det er der faktisk ganske ofte.

V75-spillet handler om at finde vinderen af syv afdelinger i streg. Løbene er nærmest uden undtagelse svenske, men nogle gange om året er der danske heste på programmet.

Som i V5 spiller du typisk også med garderinger i et systemspil, da det ellers er pænt umuligt at ramme den lige i røven. Du kommer heller ikke særligt langt med små indsatser, da syv hesteløb med typisk hver 10-14 heste resulterer i ganske mange sejrsmuligheder.

Der er oftest tre forskellige præmiepuljer: Én for syv rigtige, én for seks rigtige og én for fem rigtige. Heraf navnet V75.

Den store jackpot kommer i spil, når der ikke findes nogen rækker med syv rigtige, eller hvis præmiepuljen for fem rigtige ikke overstiger 15 kr. I disse tilfælde vil puljerne blive overført til den efterfølgende uges store V75-pulje, som dermed byder på jackpot! Det er her det bliver sjovt at spille på heste. Når der er jackpot i V75, kan du vinde præmier der overstiger både Lotto og Eurojackpot.

Én række i V75-spillet koster 0.50 kr., så her slipper du med halv pris ift. V5-spillet. Til gengæld er der så uendeligt mange flere potentielle vinderkombinationer, så du sparer i realiteten ikke noget på den front. Du er jo nærmest tvunget til at spille flere kombinationer i dit system for at have en mulighed for at vinde.

Du kan vælge at få systemet til at spille en lynkupon til dig, og den koster minimum 50 kr. En lynkupon hedder også en Harry Boy.

Du kan spille V75 hos både Derby25 og Dantoto.

Du kan læse meget mere om V75 i vores artikel om Nordens største puljespil.

Andre spilvarianter for hestevæddeløb

Der findes nogle andre spilvarianter men de ligner ovenstående til forveksling. Det drejer sig om V4, V64, V65 og V86. Disse spil er næsten identiske med de spil vi allerede har beskrevet. Du finder mere info om disse spil hos Derby25 og Dantoto.

Travtips – her finder du de bedste staldfiduser til hestevæddeløb

Det er forholdsvist nemt at spille på heste., men det er derimod knapt så nemt at vinde. Hvor finder du tips til de forskellige hestevæddeløb?

Vi anbefaler at du til at begynde med lytter til eksperterne. Det er langt fra at det er vejen til overskud, men du vil få en bedre føling med hvad eksperterne lægger vægt på, når de sætter spillene. Nogle går benhårdt efter form, andre går efter tidligere resultater, andre går efter insidertips. De gode eksperter tager så mange aspekter som muligt ind i overvejelserne.

Du skal dog altid tage spiltips med et gran salt, men forsøg dig stille og roligt frem, og se hvilken tilgang der passer dig bedst.

Spil med eksperterne i SpilKlub25

SpilKlub25 er et gratis spilklub-format hos Derby25. Her kan du købe andele i små spilklubber, og dermed få andre, der er dygtigere end dig selv, til at finde vinderne. Gevinster ryger direkte ind på din spilkonto, og du behøver derfor ikke holde styr på andet end, hvor meget du vil spille for.

Du kan sågar også selv oprette et hold, hvis du føler at andre skal nyde godt af dine staldfiduser. Du skal måske lige holde igen med dit eget hold, hvis du er helt grøn. Man kan nemlig se statistik for hvor godt det går de forskellige klubber.

SpilKlub25 er klart et tiltag, som er værd at overveje. Der er en del stærke eksperter tilknyttet, og hvis du er med i en stor klub kan du dermed spille med store systemer og have større chancer for gevinst. SpilKlub25 kan du prøve hos Derby25.

Fast Track – nyt dansk samlingssted for hestevæddeløb

Fast Track er et relativt nyt tiltag fra Dansk Hestevæddeløb. På siden kan du læse spiltips og du finder masser af information danske hestevæddeløb, løbsprogrammer og meget mere. Du kan også se masser af live streaming af hestevæddeløb fra de danske baner. Løbene vises også som reprise, så du har muligheden for at nyde din vinderhest i aktion på et senere tidspunkt.

Du finder siden på fasttrackracing.dk.

Live streaming af hestevæddeløb

Det to spiludbydere med fokus på hestevæddeløb er naturligvis på (trav)banen med live streaming af løbene.

Hos Dantoto kan du se løbene via den nye sportskanal Sport Live, som kan ses på nettet. Du kan også se kanalen hos TV-udbydernen YouSee, Stofa, Canal Digital og Waoo men der koster kanalen formentlig penge.

Derby25 samarbejder med ATG Live og Fast Track. ATG Live viser viser alskens hestevæddeløb – primært fra de svenske baner – mens Fast Track er på pletten med live streaming af de danske løb.

Hestevæddeløb – spørgsmål og svar

Hvilken spiludbyder er bedst til hestevæddeløb?

I vores øjne er Derby25 og Dantoto lige gode. De har begge sine fordele og ulemper.

Kan man spille på heste på mobilen?

Ja, det kan du. Spiller du hos Derby25 kan du downloade en app. Spiller du hos Dantoto, så kan du spille i browseren på din mobil.

Er gevinster vundet på udenlandske baner skattefrie?

Ja, dine gevinster på udenlandske baner er skattefrie så længe du spiller hos en af de to danske spiludbydere.

Hvor finder jeg startlister?

Hos både Derby25 og Dantoto kan du se startlister til de forskellige løb. Du finder også flere informationer på danskhv.dk.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder
• Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS
• Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk